icon

Skúsenosti s používaním vitamínu C na pleť

4. nov 2025

Ahojte, mate nejaké skúsenosti s používaním vitamínu C na tvár? Pomohlo vám? V akej forme alebo aké konkrétne produkty používate?

minenkaa
4. nov 2025

@anonym_autor milujem c na kozu akýkoľvek ktorý kúpim
Najradšej mám bioaqua

doriiis
4. nov 2025

Momentálne mám od značky Warda

barborka1414
4. nov 2025

Tiež používam na tvar a som veľmi spokojna a bola som milo prekvapená účinkami 🙂

anonym_dadc6f
4. nov 2025

Mala som aj lacné aj drahé..upchavali mi póry

lucyluska
4. nov 2025

Pouzivam skoro 10r.

kikazoe
4. nov 2025

používam posledný rok a dostávam pár mesiacov komplimenty ako žiarim a mám peknú pleť... a obyčajný z DM- rada Balea s vitamínom c ( krém na očné okolie, sérum s c a krém s vit.c. ). vyskúšala som viac značiek ale toto najobyčajnejšie z DM zabralo najlepšie

anonym_72bf21
5. nov 2025

používam zopár rokov a mám pocit, že to má svoj význam

autor
5. nov 2025

Ďakujem, a nestretli ste sa s podráždením? Vraj najlepšie je použiť ho ráno a na to SPF

luciaruz
5. nov 2025

Mala som velmi vela ser s vitaminom c, kórejské su najlepšie, a nikdy neupchavaju pory. Napomáhajú vyrovnať ton pleti, zredukovať flaky pri dlhodobom používaní.

minenkaa
5. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem, a nestretli ste sa s podráždením? Vraj najlepšie je použiť ho ráno a na to SPF

@anonym_autor ja používam iba večer a nikdy si na tvar nedávam SPF mimo dovolenky

barborka1414
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja si presne tak dávam, ráno na vyčistenu pleť a na to krem s SPF

kikazoe
5. nov 2025

nie, nestretli... a áno, používam vždy ráno- je to účinnejšie ako večer. spf nepridávam, stačí mi to čo obsahuje už krém ( ten čo ja používam má spf 30)

20erika07
5. nov 2025
@anonym_dadc6f

Mala som aj lacné aj drahé..upchavali mi póry

@anonym_dadc6f mne tiez, ale mozno som daco robila zle ,ked ho zeny tak chvália.

kikazoe
5. nov 2025

z osobnej skúsenosti môžem povedať že sú tri chyby, ktoré robíme... ja som sa ich tiež nevyhla :( , sama som dlho bojavala s pletou- nič mi nesedelo, akne, potom zasa extra suchá pleť. vyskúšala som kozmetiku z lekárne, bio, handmade, z fínska, japonska či od kozmetičky a nič.
pred rokom som objavila slečnu na youtube- študentka kozmetickej chemie a pozrela si pár videi a že- hmm, to som ja a moja blbosť :D , plus aj rady pred dcéru ohľadom akné či suchej kože od nej zabrali na 1000%
takže :
1. všetko a hneď- no a nie! začať postupne, pridávať najprv jeden krém do rutiny, postupne ďalší. začala som s krémom na očne okolie- najprv obdeň, po týždni každé ráno. po týždni som pridala sérum, tiež obdeň. a po cca. mesiaci aj krém a používam celú rannú rutinu - komplet s vitamínom c.
2. správne množstvo- ako ozaj na tomto záleží. menej ozaj stačí a ľahko rozotrieť. samozrejme nedávať si krém priamo na tvár, ale na ruku a nedotýkať sa pipetou priamo kože ( takto som si pokazila serum- po týždni nejak divne smrdelo... a hops, ono tam bola plieseň ).
3. a ešte aj správny postup- umyť tvár, jemne osušiť ( ideálne mať uterák iba na tvár, meniť po 2-3 dnoch ). prvý ide krém na okolie očí- jemne vmasírovať a počkať 2-3 minutky. krém sa musí vsiaknúť. potom idem sérum a zasa počkať 2-3 minútky. a až teraz krém
išlo to pomaly ale po cca. 3 mesiacoch som videla prvý rozdiel a po pol roku - pleť u mňa o 90% lepšia a krajšia

bellla25
6. nov 2025
@kikazoe

z osobnej skúsenosti môžem povedať že sú tri chyby, ktoré robíme... ja som sa ich tiež nevyhla :( , sama som dlho bojavala s pletou- nič mi nesedelo, akne, potom zasa extra suchá pleť. vyskúšala som kozmetiku z lekárne, bio, handmade, z fínska, japonska či od kozmetičky a nič.
pred rokom som objavila slečnu na youtube- študentka kozmetickej chemie a pozrela si pár videi a že- hmm, to som ja a moja blbosť :D , plus aj rady pred dcéru ohľadom akné či suchej kože od nej zabrali na 1000%
takže :
1. všetko a hneď- no a nie! začať postupne, pridávať najprv jeden krém do rutiny, postupne ďalší. začala som s krémom na očne okolie- najprv obdeň, po týždni každé ráno. po týždni som pridala sérum, tiež obdeň. a po cca. mesiaci aj krém a používam celú rannú rutinu - komplet s vitamínom c.
2. správne množstvo- ako ozaj na tomto záleží. menej ozaj stačí a ľahko rozotrieť. samozrejme nedávať si krém priamo na tvár, ale na ruku a nedotýkať sa pipetou priamo kože ( takto som si pokazila serum- po týždni nejak divne smrdelo... a hops, ono tam bola plieseň ).
3. a ešte aj správny postup- umyť tvár, jemne osušiť ( ideálne mať uterák iba na tvár, meniť po 2-3 dnoch ). prvý ide krém na okolie očí- jemne vmasírovať a počkať 2-3 minutky. krém sa musí vsiaknúť. potom idem sérum a zasa počkať 2-3 minútky. a až teraz krém
išlo to pomaly ale po cca. 3 mesiacoch som videla prvý rozdiel a po pol roku - pleť u mňa o 90% lepšia a krajšia

@kikazoe das pls link na video?