icon

Skúsenosti s Weleda Skin Food: Ako funguje?

aliita
9. feb 2025

Ahoj. Skúšali ste, ste spokojné? Ďakujem

Skúsenosti s Weleda Skin Food: Ako funguje?
ukgirls
9. feb 2025

nieje to taky zazrak ako ospevuju ..ta vona nieje pr ekazdeho ... minam len na ruky

rebi789
9. feb 2025

@aliita ja som spokojná

majamat
9. feb 2025

vcera som kupila, skor na suchsiu plet. ja mam zmiesanu, v zime na noc sa zda byt fajn.

treba brat do uvahy, ze krem vacsinou plni funkciu bariery. funkciu vyzivy ma prave serum, no na sera mnohe zeny zabudaju.

miko_matata
9. feb 2025

@aliita pre mňa veľké sklamanie, všetky casaky ho ospevuju, mne sa na ňom nepáčilo nič

aliita
autor
9. feb 2025

@majamat a máš nejaké obľúbené sérum aj z drogérie?

majamat
9. feb 2025

@aliita z drogerie, no neviem.
takto, teraz pouzivam korejske sera, resp radsej ampuly. su cenovo vyhodnejsie a casto vo velkych baleniach. no mala som aj serum Beauty of Joseon - tiez korejske a to maju v DM drogerii. teraz rozmyslam, ci som tam nevidela aj ampulu Madagascar centella od Skon1004, no bude to tam dost drahe oproti cenam z azie a dokonca je to tusim drahsie aj oproti cenam zo slovenskych eshopov.
nieco mavaju aj v Douglase,a le neviem co presne.

a teda z lekarne som mala a pacilo sa mi Vichy mineral89. neviem c ho maju aj v DM, tam mavaju tuto znacku.
okrem toho mam z DM produkt, ktory ani neviem kam zaradit, ale teda je to japonska kozmetika a rovnako ako korejska, oni pouzivaju viackrokovu starostlivost. po vycisteni toner a tento produkt sa da pouzit ako toner, pripadne maju esencie, da sa nim nahradit aj esencia a rovnako aj serum. je to lodion ( nevyzera ako mlieko, skor ako serum - cire, bezfarebne ) a obsahuje niekolko velkosti molekul kyseliny hyaluronovej. maju viacere verzie, tusm aj s retinoidmi a kolagenom. je to pomerne velke balenie na tu cenu, hoci cena je vyssia oproti niektorym lacnym seram z drogerky. je to znacka Hada Labo.

inak maju tam aj sera Revolution a teraz mnohe znacky uz robia sera.

zaklad je kyselina hyaluronova (HA) a najlepsie je, ak ma viacere velkosti molekul. hydratuje plet.
retinoid posobia proti starnutiu, ale z dlhodobeho hladiska, no vo vysokej koncentracii s nimi treba opatrne, zavadzat pomaly, lebo mozu plet susit a moze sa supat. ten lotion HadaLabo z otho som sa nelupala,a si tma nebude taka vysoka koncentracia. retinoidy posobia aj proti prehnanemu masteniu pleti.
tiez je oblubeny niacinamid - proti starnutiu pleti, ale tusim aj proti akne.
rovnako proti akne je aj kyslelina salicilova.
vit C posobi rozjasnujuco a moze podporovat exfoliaciu ( icize odstranovat odumrete bunky ), je to ucinny antioxidant,c o pomaha opat proti starnutiu. vsetky kyselinky mozu stipkat, snad okrem HA.
okrem toho su sera urcene na exfoliaciu a to bud na denne pouzivanie s nizkymi koncentraciami kyslin ako mliecna kyselina - acidum lacticum a ine, no casto sa na efoliaciu pouzivaju AHA kyseliny, ktore byvaju v niektorych serach dost koncentrovnae a pouzivaju sa ako masky, cize das si to, o par minut zmyjes. taketo masky vzdy stipu, dolezite je aby nestipali extremne. no treba s nejakym stipkanim ratat. zacat tiez najskor kratko, pokym znesies, neskor sa moze cas natiahnut na 5-10min. mala som to uz aj dlhsie,a le to skor zaschloa potom to uz nic nerobilo. je to taky chemicky peeling a je ucinnejsi,a ko mechanicky.

okrem toho existuju aj antioxidanty a mnoho inych latok, niektore prirodne ytazky mozu pbsahovat tiez niektore z tychto latok, no v serach mozu byt pod nazvom vytazku a nemaju uvedenu takuto latku.

este je zaujimava kyselna azelova, ktora je tiez jemny exoliant, ale moze aj susit plet a tiez posobi tusim proti pigmentovym skvrnam. Skinoren na akne ju obsahuje.

majamat
9. feb 2025

tu je znacka Hada Labo, mala som 2 druhy - to klasicke a to s kolagenom. a mala som aj kremy.
tie hydrolaty - lotiony tu nemaju akosi. vidim tam jedno, ale tiez mi to balenie je akesi cudzie. ja mam so striebornym vrchnakom. treba asi azjst osobne do drogerky. https://www.mojadm.sk/znacky/hada-labo-tokyo-80...

a teda kremy som mala asi oba tie Anti-aging. te hydratacny je skor gelkrem, je lahsi a ten druhy je hutnejsi, mastnejsi.