icon

Skúsenosti so šampónom a kondicionérom od Plačkovej

petrastrbanikova
22. okt 2025

Dobrý deň máte niekto skúsenosť ? Prosím komentujete len tie ktoré ich maju alebo mali. Komentáre nič od nej nechcem nekúpim má nezaujímajú dakujem

anonym_3c1f40
22. okt 2025

zo žiadneho šampónu nebudeš mať husté a dlhé vlasy.Vlas je mŕtva hmota.

anonym_1819de
23. okt 2025

Ľutujem každého kto takýmto drístom uverí a tie predražené veci kúpi

petrastrbanikova
autor
24. okt 2025
@anonym_3c1f40

zo žiadneho šampónu nebudeš mať husté a dlhé vlasy.Vlas je mŕtva hmota.

@anonym_3c1f40 nepýtala som sa či je na objem a na rast 🙈celkovo má zaujímalo kto má s nimi skúsenosť

janai1
24. okt 2025

Naozaj neviem čo očakávaš na koňovi za odpovede 😂 Šampón má super zloženie, takže by som ho s kľudným svedomím kúpila

petrastrbanikova
autor
24. okt 2025
@janai1

Naozaj neviem čo očakávaš na koňovi za odpovede 😂 Šampón má super zloženie, takže by som ho s kľudným svedomím kúpila

@janai1 tak niekto niekedy aj múdro nápiše ☺️ teraz mám ale rozmýšľam že keď domiňam svoj že by som ho skúsila preto som sa pýtala či náhodou nemá niekto skúsenosť a viem aj to že samozrejme každému nemusí sadnúť 😉

rozculena
24. okt 2025
@janai1

@janai1 super zloženie?

Disodium EDTA
→ Chemikália používaná na viazanie kovov, bežná v kozmetike.
Nie je vyslovene toxická, ale môže zvyšovať priepustnosť pokožky pre iné látky – čiže ak sú v produkte aj dráždivé látky, môžu sa ľahšie dostať dovnútra.

Isopropyl Alcohol (vyskytuje sa dvakrát!)
→ Silnejší alkohol – môže vysušovať vlasovú pokožku, najmä pri častom používaní.
Pomáha rozpúšťať oleje a urýchľuje schnutie, ale pre citlivú pokožku alebo suché vlasy nie je vhodný.

Behentrimonium Chloride
→ Kationický tenzid – pôsobí ako kondicionér, ale pri vyšších koncentráciách môže dráždiť pokožku alebo oči.
V bežnom šampóne býva v nízkom množstve, takže ak ťa po ňom nič neštípe, netreba sa báť.

Dimethicone, Dimethiconol, Amodimethicone
→ Silikóny – nie sú „nebezpečné“, ale obalujú vlas a časom môžu vytvárať vrstvičku, ktorá bráni vstrebávaniu iných látok.
Ak používaš len bežné šampóny (bez tzv. „clarifying“ čistenia), môžu sa hromadiť.

Parfum (vôňa)
→ Častý zdroj alergických reakcií alebo podráždenia pokožky hlavy.
Problém hlavne pri citlivosti alebo lupinách.

Triethanolamine (TEA)
→ Používa sa na úpravu pH, ale pri dlhodobom kontakte s kožou môže byť dráždivý.
V kombinácii s niektorými konzervantmi môže tvoriť nitrosamíny (karcinogénne zlúčeniny), hoci v modernej kozmetike sa to väčšinou kontroluje.

Sodium Benzoate + Potassium Sorbate
→ Konzervanty – v malej koncentrácii bezpečné, ale môžu dráždiť, ak máš citlivú pokožku alebo ekzém.

CI 17200
→ Syntetické farbivo (červené).
Niektorí ľudia naň reagujú podráždením – je to čisto estetická prísada, žiadny prínos.

clementisa
26. okt 2025

Skúšala som veľmi veľa šampónov na vlasy a dlho mi trvalo než som našla to pravé, každý má inú kvalitu vlasov nie každému sadne to čo ostatným takže treba kúpiť vyskúšať inak to nezistiš