Skúsenosti so šampónom a kondicionérom od Plačkovej
Dobrý deň máte niekto skúsenosť ? Prosím komentujete len tie ktoré ich maju alebo mali. Komentáre nič od nej nechcem nekúpim má nezaujímajú dakujem
Ľutujem každého kto takýmto drístom uverí a tie predražené veci kúpi
zo žiadneho šampónu nebudeš mať husté a dlhé vlasy.Vlas je mŕtva hmota.
@anonym_3c1f40 nepýtala som sa či je na objem a na rast 🙈celkovo má zaujímalo kto má s nimi skúsenosť
Naozaj neviem čo očakávaš na koňovi za odpovede 😂 Šampón má super zloženie, takže by som ho s kľudným svedomím kúpila
Naozaj neviem čo očakávaš na koňovi za odpovede 😂 Šampón má super zloženie, takže by som ho s kľudným svedomím kúpila
@janai1 tak niekto niekedy aj múdro nápiše ☺️ teraz mám ale rozmýšľam že keď domiňam svoj že by som ho skúsila preto som sa pýtala či náhodou nemá niekto skúsenosť a viem aj to že samozrejme každému nemusí sadnúť 😉
@janai1 super zloženie?
Disodium EDTA
→ Chemikália používaná na viazanie kovov, bežná v kozmetike.
Nie je vyslovene toxická, ale môže zvyšovať priepustnosť pokožky pre iné látky – čiže ak sú v produkte aj dráždivé látky, môžu sa ľahšie dostať dovnútra.
Isopropyl Alcohol (vyskytuje sa dvakrát!)
→ Silnejší alkohol – môže vysušovať vlasovú pokožku, najmä pri častom používaní.
Pomáha rozpúšťať oleje a urýchľuje schnutie, ale pre citlivú pokožku alebo suché vlasy nie je vhodný.
Behentrimonium Chloride
→ Kationický tenzid – pôsobí ako kondicionér, ale pri vyšších koncentráciách môže dráždiť pokožku alebo oči.
V bežnom šampóne býva v nízkom množstve, takže ak ťa po ňom nič neštípe, netreba sa báť.
Dimethicone, Dimethiconol, Amodimethicone
→ Silikóny – nie sú „nebezpečné“, ale obalujú vlas a časom môžu vytvárať vrstvičku, ktorá bráni vstrebávaniu iných látok.
Ak používaš len bežné šampóny (bez tzv. „clarifying“ čistenia), môžu sa hromadiť.
Parfum (vôňa)
→ Častý zdroj alergických reakcií alebo podráždenia pokožky hlavy.
Problém hlavne pri citlivosti alebo lupinách.
Triethanolamine (TEA)
→ Používa sa na úpravu pH, ale pri dlhodobom kontakte s kožou môže byť dráždivý.
V kombinácii s niektorými konzervantmi môže tvoriť nitrosamíny (karcinogénne zlúčeniny), hoci v modernej kozmetike sa to väčšinou kontroluje.
Sodium Benzoate + Potassium Sorbate
→ Konzervanty – v malej koncentrácii bezpečné, ale môžu dráždiť, ak máš citlivú pokožku alebo ekzém.
CI 17200
→ Syntetické farbivo (červené).
Niektorí ľudia naň reagujú podráždením – je to čisto estetická prísada, žiadny prínos.
Skúšala som veľmi veľa šampónov na vlasy a dlho mi trvalo než som našla to pravé, každý má inú kvalitu vlasov nie každému sadne to čo ostatným takže treba kúpiť vyskúšať inak to nezistiš

zo žiadneho šampónu nebudeš mať husté a dlhé vlasy.Vlas je mŕtva hmota.