Skutočne potrebujeme sedem prípravkov na pleť na noc?
Nedávno som videla video jednej ženy ktorá si pred spaním na tvár dávala asi 7 prípravkov.vazne je toto všetko potrebné?robíte to niektorá?však to musí zabrať strašne veľa času
A hlavne zaplni pory a pokozka nedycha. Chore baby, myslia, ze sa tym vyhnu vraskam 😅
A hlavne zaplni pory a pokozka nedycha. Chore baby, myslia, ze sa tym vyhnu vraskam 😅
@anonym_d168b3 a tie pory ako dychaju? Aj ich pocujes pri tom dychani?
Ano robim a pouzivam toho aj viac
nie nie je to potrebne pre teba, ani pre inych
Trva to 5 minut
@anonym_fbeefe 5 minút?vôbec sa tie jednotlivé vrstvy nemusia vstrebať?
Vôbec to nemusí zaberať veľa času, takúto rutinu mám ráno aj večer a trvá to cca 15 min, keď sa ponáhľam ráno, tak aj menej.To či je to potrebné vie každý zhodnotiť na sebe, ale ak sú problémy s pleťou a rutina zaberá, tak jednoznačne to stojí za to. Pokiaľ niekto chce prevenciu a používa produkty ako retinol, exfolianty a pod, tiež sa to na pleti časom ukáže v porovnaní s pleťou, na ktorej sa nepoužíva nič. Pleť bude vyzerať vekom inak ak je nastavená správna rutina. Nie, nemusí to byť 7 krokov, môže aj menej, môže to byť aj viac. Ja to napr beriem ako relax a čas pre seba a taktiež mám v podstate 7 krokov (micerálna voda, čistiaci gél, sérum/aktívne látky, očný krém, hydratačný krém, SPF, maska na pery) a ranná a večerná rutina je rozdielna. Pri mojej citlivej a problematické pleti by som bez rutiny mala veľké problémy s pleťou, takto nemám takmer žiadne, takže to stojí za to 🙂 a mám okolo veľa kamarátok a známych, ktoré tiež takúto rutinu berú ako normál 🙂
@anonym_fbeefe 5 minút?vôbec sa tie jednotlivé vrstvy nemusia vstrebať?
@anonym_autor vstrebaju sa za 3 az 5 sekund
Tych 5 min mi to trva aj s masazou tvare
@anonym_autor vstrebaju sa za 3 az 5 sekund
Tych 5 min mi to trva aj s masazou tvare
@anonym_fbeefe a čo všetko teda večer používaš?
Odlicovaci olej + mlieko / gel
Esencia, toner, serum, retinol / kyseliny, PDRN gel, ocny krem, krem na celu tvar, maska na pery, serum na obocko
veď len odlíčenie mám 3-krokové ... 😒
@anonym_autor ja davam 4 a uz mi to dojde vela. Jeden den v tyzdni mamntsky ze bez nicoho odlicim sa dam niveu
@anonym_autor robím a niekedy aj viac ako 7 😀 pleť mám ako porcelánová bábika. Treba vedieť čo a koľko toho používať a nie nezaberie to kopu času
Ja používam čistiacu penu na tvár , micelaárnu vodu , denný krém s SPF50 , nočný krém , sérum , tonikum , krém na očné okolie a niekedy aj nejakú špeciálnu masku na tvár -dokopy osem prípravkov . A to poznám ženy , ktoré toho používajú ďaleko viac . 😬
Aj ja pouzivam viac produktov.
Vecer: umyjem tvar mydlom, odlicim oci, precistim plet cistiacou vodou.
Na oci dam serum a na tvar retinol. necham vstrebat (popritom robim ine veci). Potom na oci nanesiem hutnejsi krem a na plet vyzivne serum. Nakoniec este pouzivam opunciovy/arganovy olej (vmasirujem).
Rano je toho menej. Cistiaca voda, serum, krem, SPF, make up na tvar, krem na oci.
Ja mám citlivú pleť s miernou rosaceu, takže veľa produktov mi škodí. Čo sa mne osvedčilo tak klasicky odlíčenie, potom gél bioderma AR, sérum s ceramidami alebo s kyselinou hyaluronovou - to striedam, nakoniec krém la roche posay cicaplast. Takže mám cca 3-4 krokovú rutinu každý večer aj ráno. Pleť mám peknú keď používam tieto produkty, ale moja pleť neznesie žiadne toniká, žiadne agresívne kyseliny, ani vitamín C, ani retinol, ani žiadne oleje. Raz za týždeň si dám masku, aj to len takú určenú na citlivú pleť. A zabudla som ešte napísať krém na očné okolie a SPF. Ale SPF často zabúdam, musím sa polepšiť.
Hej používala som kým som nezistila ze mam alergiu na benzoan čo bol skoro v každom produkte čo som požívala, a ja sprostá som si ešte pridávala, robia sa mi vyrážky? Tak šup ďalší prípravok na tvar a čím viac som toho patlala tým horšiu tvar som mala. Po alergologii skončilo všetko v koši. Asi 4 mesiace je moja rutina ráno - čistiaca sensitive pena, toner, krém, spf, primer a ďalej si patlam už makeup, komplet strávim v kúpeľni asi 15 min a to už je aj s umývaním zubou a vlasmi. Večer-odlicit,zase pena,toner, serum na tie flaky(jazvy) čo som si spôsobila tou skvelou niekolkokrokovou starostliovostou a na to krém.
Niekedy je menej viac a roky sa oklamať nedajú. Nepoužívam už ziadne masky a veci ktorých názvy neviem ani vysloviť a vlastne som si nimi len ničila tvar. To iste vlasy, čím viac tým horšie. Teraz mám jeden hypoqlerg šampón a kondicioner a vlasy sú krajšie ako predtým.
Tak ja nenosím makeup, takže o problém menej ráno aj večer. Už roky si ráno aj večer len opláchnem tvár vodou a dám krém. Krém som po štyridsiatke zmenila na výživnejší, vyrážky nemám žiadne, vrásky sa nájdu, nuž ale nemladnem.
Ak ratam cistenie, tak pouzivam 3 pripravky - vecer vodu na cistenie, serum a krem. A rano iba cistu vodu, krem a nanho este tonovaci krem. A vlastne este na oci serum+krem, rano aj vecer. Takze spolu 5. Mam rosaceu, privela pripravkov mi nerobi dobre. A uprimne, mna prilisna starostlivost o telo nudi 🙈Kym by som si dala15 pripravkov…. A hlavne rano by som nestihala.
Ja používam rano 2 sérum a krém večer krém a očný krém ake su tie ostatné neviem. No popravde ani tieto sa mi nechce dávať ale dávam poctivo
Samozrejme odlicujem večer to je automaticky aj keď nemám v ten deň make up tak čistím pleť micelarkou
Make up nerátam do starostlivosti
Moja babka ani otec toto nikdy nerobili a vyzeraju na svoj vek fantasticky..teda mám predpoklad, kedze som na tu stranu rodiny, ze mam dobru geneticku preddispoziciu nevyzerat v 50tke ako Shar pei.. napriek tomu sa skin care venujem celkom aktivne.. a vidim velke zlepsenia na svojej pleti. Pouzivam hlavne kvalitnu LED masku, retinoidy z lekárne kvalitne Ccko a SPF, kvalitny hydratacny krem, masaze ...
@anonym_autor 7 ich asi ani nemám doma. Pleť mám krásnu aj s 3-4 produktami.
@anonym_d168b3 Ano, treba sa natriet Niveou z plechovky a hotovo😏🙄
Odlicovaci olej + mlieko / gel
Esencia, toner, serum, retinol / kyseliny, PDRN gel, ocny krem, krem na celu tvar, maska na pery, serum na obocko
@anonym_fbeefe ty jo, tomu sa hovori "všetkého vela skodí"😂 obraz dnešnej materialisticky zameranej doby. lebo, pár rokov dozadu sa toto nikde nepropagovalo,len posledné roky je toho zrazu plný internet..
Tie videa neber vazne, vacsinou je to reklama. Je samozrejme v zaujme vyrobcov presviedcat zakaznikov, ze len velke mnozstvo predrazenych produktov im nejako pomoze.
Na odličenie 3 pripravky, potom toner, serum, ocne serum, krem, serum na mihlanice rano cistacia pena, toner, serum krem, kofeinove ocne serum, spf-ko alebo bb cream s SPF, 2 x tyzdenne maska, 2 x tyzdenne peeling s retinolom mam 40 r. a plet vo velmi dobrom stave vrásky tam sú samozrejme primerane k veku a k tomu kolko sa smejem kazdy den ale plet je bez akne, pekne leskla ale nie mastna, žiadne pigmentove škvrny aj bez makeupu vyzera dobre. ja som si od mlada dávala záležat pretože ma to velmi bavi rada skusam nove veci ale mam už dobru rotinu vytvorenu za tie roky a vidime že pleti to prospieva.
Moja babka ani otec toto nikdy nerobili a vyzeraju na svoj vek fantasticky..teda mám predpoklad, kedze som na tu stranu rodiny, ze mam dobru geneticku preddispoziciu nevyzerat v 50tke ako Shar pei.. napriek tomu sa skin care venujem celkom aktivne.. a vidim velke zlepsenia na svojej pleti. Pouzivam hlavne kvalitnu LED masku, retinoidy z lekárne kvalitne Ccko a SPF, kvalitny hydratacny krem, masaze ...
@anonym_cdf329 rovnako ja. pleť mám ako 20+ , ale vek mám 40+ . bežne mi ľudia tykajú alebo si ma mýlia s mojidmi dcérami🙂 a nie je to genetikou. čo sa týka skincare, mám kvalitnú micelárku a kvalitný hydratačný krém, ktorý ošetruje aj očné okolie. toť moja skincare. makeup nerátam
Tam sa tie zlozky musia strasne bit. A ked si predstavim, ze niektore zlozky ani nevies precitat, taky chemicky nazov...No co ja viem. Mala by som vystipany a cerveny ksicht tak akurat z toho. Mam problem trafit 1 micelarku a krem, ktory ma nestipe a nedrazdi. Ja uz som to pisala vsade mozne, ze moja starka ma 95 rokov a tvar ma menej vraskavu ako moja mama 72 rocna. A to pouzivala cely zivot len modru indulonu a opekala sa ako spekacka na slnku. Kazda chce porazit cas. Podla mna kravina.
@uhnakova mam to podobne. Len ked byvame na rusnej ulici a idem peso po deti do skolky, tak citim, ako mi frka z tej cesty spod kolies na tvar, tak obcas micelarku alebo mydlom umyjem, detske Bupi mame na ruky (teraz sa tu prezehnaju kozmeticky 🙂). Aj micelarku zmyvam vodou. A len krem, aktualne lacny z Teta drogerie tu ich znacku Flore. Mna to absolutne nebavi si davat na tvar kde co. Mala som serum s C vitaminom, stipalo.
A licim sa vynimocne, vacsinou v nedelu, aj to len puder, spirala, obocie, pery, nejaky lesk. To odlicovanie mi aj tak potom podrazdi plet neskutocne...
@anonym_autor
Co plet potrebuje, su: voda, oleje, co najprirodnejsi emulgator, ktory to spoji a par ucinnych zloziek, nejaky konzervant, aby sa to neskazilo. To je cele. Konkretny recept uz je na vyrobcovi. Co sa tyka kremu. Napriklad.
@anonym_d168b3 mala som otrasnu pleť, mastnú, akné, rozšírené póry. Začala som sa o svoju pleť starať (ja mam zvyčajne len 5 krokov) a pleť sa mi zlepšila o 180 stupňov. Dnes nejdem večer spať a ráno z domu bez toho aby som sama sebe nevenovala tých cca 8min naviac. A keď o tom nič nevieš tak aspoň netrep. Správnou starostlivosťou si póry určite neupchas. Ja som toho živým príkladom.
@anonym_fbeefe ty jo, tomu sa hovori "všetkého vela skodí"😂 obraz dnešnej materialisticky zameranej doby. lebo, pár rokov dozadu sa toto nikde nepropagovalo,len posledné roky je toho zrazu plný internet..
@anonym_e80b73 mojko ja to praktizujem viac ako desat rokov, nevyliezla som teraz z jaskyne, zila som vela rokov v zahranici, a keby si ma videla tak puknes zavistou ako vyzeram...retinol som davala ked este ani v slovniku SR neexistoval.
Tie videa neber vazne, vacsinou je to reklama. Je samozrejme v zaujme vyrobcov presviedcat zakaznikov, ze len velke mnozstvo predrazenych produktov im nejako pomoze.
@patrike nemusia to byt predrazene produkty vobec,,, napr. toner a niacinamid mam z DM-ky Balea za pár € a nedám dopustit na ne su skvele, dobry hydratacny krem kupis do 20 € Spf-ko fantasticke za 7 € takisto odlicovacie produkty na Hebe sa daju kupit za super ceny, retinol ok 24 € serum pod oci drahsie ale je to denne par kvapiek vydrží dlho. Korejske platienkove masky úúúúúúžasne kupujem na hebe do 1 € nočný krém mam drahší dostala som cena okolo 50 € inak bežne kupujem fajnový krem so slimačím slizom do 20 € vobec to nemusi byt predražene a ked niekto na to ma nech si kupi drahe produkty nic zle na tom nevidim
@anonym_e80b73 mojko ja to praktizujem viac ako desat rokov, nevyliezla som teraz z jaskyne, zila som vela rokov v zahranici, a keby si ma videla tak puknes zavistou ako vyzeram...retinol som davala ked este ani v slovniku SR neexistoval.
@anonym_fbeefe 🤣🙈to mi príde ako túžba po nesmrteľnosti🙂 neboj sa, aj teba čaká uloženie pod čiernu zem, kde tvoja krásnu pleť rozožerú červíci alebo sa dáš skremovať. v tom je jediná spravodlivosť života🙂

Ano robim a pouzivam toho aj viac
nie nie je to potrebne pre teba, ani pre inych
Trva to 5 minut