Môže soda bikarbóna nahradiť šampón?
Zeny umyvate si niektore vlasy metodou sofa bikarbona plus voda na vlasy miesto samponu?
@svetlonos uff. Velka vdaka za uprimnu odpoveď🥰
Robi sa to ako jedna z"no poo" (no shampoo) metod. Vlasy ti to ocisti, ale aj vysusi.
Mne najviac vyhovovalo surove rozslahane vajicko. Alebo bentonitovy il v prasku vyrobis blatovu hmotu a s tou si pekne umyjes vlasy. Ostatne metody nemali skoro ziadny efekt. Kazde vlasy su ale ine a musis vyskusat co bude fungovat na teba. Celkove ale by si mala pouzivat len vodu a tieto prirodne metody len raz za cas na zaciatku kym sa pokozka este prisposobuje.
@andreatytler dakujem velmi pekne ano mam aj ily zeleny marocky a bentonitovity - tento je na mna moc mazlavy:(. Pred tou sodou mam respekt no ale ak to urobim raz do mesiaca asi oki vsak? Inak skusim prirodny sampon mozno
Ano, ja som pouzivala vajicko asi raz za mesiac. Pre mna bo il prilis vela prace to zarabat a spina vsade. To vajicko som na zaciatku neverila ze moze umyt vlasy a kedze nerobi ziadnu penu a dala som len jedno na dlhe vlasy bolo to akoby som tam ani nic nemala, ale vlasy som mala z toho ciste akoby to bol sampon. Jediny problem je ze musis pouzivat vlaznu vodu na oplachovanie aby sa ti to vajicko vo vlasoch neuvarilo a bielko nevyzrazalo. Ja som so samponom prestala na zaciatku leta kedy nebol problem si umyvat vlaznou vodou. Vlasy som si umyvala vodou kazdy den a prekvapujuco neboli mastne ani splasnute. Naopak kazdy vlas bol obaleny takym voskovym povlakom a mali neskutocny objem a brzali akykolvek tvar. Trvalo asi 7 mesiacov kym som videla zmenu.

donicilo mi to vlasy. Ked tak obcas v rámci očisty tela ale nie stale