icon

Starostlivosť o kučeravé vlasy dvojročnej dcérky

4. sep 2025

Ahojte maminky chcem sa spýtať najmä vás ktoré ste kučeravé alebo ktoré máte kučeravé deti. Ako sa o také vlásky starať? Objednala som satenovy vankúš nech sa jej nerobia dredy vzadu na hlave po spánku. Na normálnom vankúši sa extrémne zacuchaju a ťažko sa to potom rozcesava. Čítala som že umývať čo najmenej no len je to ťažké lebo jej sa dosť potí hlávka aké to má husté a stále sa jej tvoria tie bábätkovské lupiny, okrem toho že si stále nasype do hlavy piesok alebo si tam votrie dáke jedlo😄 Takže umývam tak každý tretí deň. Češem ju len na mokro teda navlhcim jej vlasy alebo navlhcim kefu a češem tak aby som jej tie vlny nezničila. Doteraz som používala len obyčajný detský šampón. Chcela som sa spýtať či máte skúsenosť s nejakými vlasovými produktami pre takto malé kučeravé deti. Asi by to chcelo aj nejaký kondicionér alebo krém aby jej držali neviem. Nevyznám sa do toho moje vlasy sú celý život úplne rovné. Priložím sem fotky z Google že aké tie vlasy ma. Ja ani neviem či je to už veľmi kučeravé alebo len trochu a čo by som tým pádom na to mala objednať. Budem vdacna za každú radu.

Starostlivosť o kučeravé vlasy dvojročnej dcérkyStarostlivosť o kučeravé vlasy dvojročnej dcérky
sisska96
4. sep 2025

😍😍😍

rora26
4. sep 2025

Moja sestra taketo mala 🙂 ako vlasky rastli tak kucierky ostávali len na koncoch. Česanie bol vzdy večný boj. Mamka jej na rozcesavanie davala gliss kúr a taketo bezoplachove kondicionery a to jej dost pomáhalo 🙂 potom skusala rozne kefy a ta ktora jej sadla tak take nakúpila 🙂 urcite su aj nejake produkty teraz ale vtedy neboli tak s tym neporadim. Saténová obliecka je super vec, su aj take satenove čiapky na spanie 🙂 ked jej trosku podrastnu na noc najlepsie zapliesť

lalala94
4. sep 2025

Moja dcéra má presne také isté vlásky. Umývam jej ich len 1x do týždňa, resp. viac iba ak je to potrebné a vlasy sú zašpinené. Používam pre ňu špeciálnu kefu - Tangle Teezer - to nám dosť pomohlo pri rozčesávaní. Na vlasy jej po umytí vždy dám svoje sérum (Mon Platin, to je ale drahé, ak by som ho nepoužívala pre seba, len pre ňu by som to nekupovala). Keď vlasy rozčesávam, tak používam bezoplachový kondicionér Johnsons baby, ale nemám pocit, žeby pomáhal. 😀 Minulý týždeň som dostala tip na hocijaký bezoplachový sprej Gliss Kur, čiže sa chystám vyskúšať toto. Saténový vánkúš si idem vygoogliť, to je dobrý tip. 🙂

sweetdreams1
4. sep 2025

Na Facebooku je viacero skupín ohľadne CGmetody a často tam riešia aj detské kučery, skús sa do nejakej pridať.

biancaa3
4. sep 2025

Moja dcera ma tiež take vlasky,povedala by som že ešte viacej kučerave až take ruričky huste velmi,takže aj nám sa potia tiež vlasky a ešte v tomto teple.Nechce sa česať ani si nič z vláskami robiť,takže to je boj.No ale teda my použivame na vlásky obyčajny detsky balea šampón ružový a sprej na ročesavanie tiež balea ružový,a vlásky umyvame každy druhy deň,a vlásky su krásne lesklé a krásne kučierky su s toho,nie su ani rozcuchané,a češem ju tiež každy deň.😊

mameha7
5. sep 2025

@anonym_autor ahoj, dávam na to iba prírodnú kozmetiku, na chémiu má ešte čas. Najprv tuhý levanduľový šampón Voono, kondicionér na konce. Keď sú vlasy polovlhké, tak dám vlasový sprej s morskou soľou.

vero13
5. sep 2025

Aj my mame s vlasami narobene, ale ja jej zatiaľ dávam len obyčajný klorane detsky gél, ja používam taky ovseny šampón ten je od troch rokov, malá mala minulý mesiac len dva tak tiež váham či s tým ešte počkať…ja jej ich na noc ale zapletam a aj cez deň keď ide von docela dosť to pomáha aby ich nemala zlepené stále

majloo
5. sep 2025

@anonym_autor my sme kučeravé aj ja, aj s dcéra a áno, niektoré dredy sa ani nedali rozcesat, musela som odstrihnut. Tak som jej dávala kondicionér ako mne a potom gamechanger najmä pri rozcesavani bol sprej od Lush Super Milk... Vozím si z Prahy, to je nádherné vonajuci sprej, ľahucký, nemasti, vyzivuje. Potom sa jej dredy už nerobili.

sjun
11. sep 2025

Kucerave.sk alebo curlymyself.com ma plne produktov pre curly vlasy aj specialne detske rady. Len si vybrat. Ano kondi treba a kludne aj krem na definovanie. Cesat ked je na vlasoch kondicioner.