icon

Starostlivosť o pleť a telo po 35-ke

1. mar 2025

Doteraz som to dosť zanedbávala, ráno krém na tvar a základný rýchly make-up, večer rýchlo odlicit. Dvakrát ročne ostrihať končeky vlasov. Celý život mám problém so zaspávaním a do prace vstávam skoro, čiže dosť spánku mám len cez víkend. Nefajčim, ale s kamoškami rady zájdeme na víno. Stravu mám tak napoly zdravú,občas fastfood, v časovom strese pojem hlúposti. Žiaľ nie som spokojná v živote, nedarí sa mi nájsť partnera, tikajú mi biologické hodiny. Nebaví ma niecim sa stále natierat, ale uz asi rok na sebe badam, že tvar a telo už nie sú ako predtým. Začínajúce vrásky a od mladosti mám vačky pod očami, ktorých sa neviem zbaviť. Prihlásila som sa do fitka, občas sa snažím ist zabehať.
Ako sa starať o seba tak, aby to aj bolo vidno, že je žena pestovaná, upravená, mladšie vyzerajúca? Aké pletove a telové procedúry, aby to bolo finančne znesiteľné?

domkakvet
1. mar 2025

Ja nepouzivam nic specialne, obycajny krem a akurat chodim cvicit.

tanicka907
1. mar 2025

Zalezi aku velku zmenu chces dosiahnut. Ja som si napr dala vyplnit kruhy pod ocami kyselinou a dlho potom som pocuvala, ze vyzeram sviezo.
Za mna upravena zena ma upravene vlasy, nic extremne, len ucesane, vyfukane kulnofenom, ak mas cas. A oblecenie - hlavne nech to nie su zarezane leginy 🤣
Co sa tyka kozmetiky, nazory su rozne, minimalne hydratacia a spf 🙂
Po 30tke sa odporucaju hlavne silove treningy, kvoli klbom a ochabovaniu svalov celkovo, tak to asi pcenis ked budes chodit pracidelne + urcite budes vyzerat skvelo

autor
1. mar 2025

@tanicka907 doteraz som sa (najmä v chladných mesiacoch) obliekala prakticky, rifle a tak, žiadne legíny, tepláky, extrémne oversize nehrozí….v lete je to lepšie, na terajšie obdobie som si nakúpila nejaké sukne a pletené šaty( práci mám aj tak uniformu), ale stále mám pocit, že to je malo…podpätky nenosím, som vysoká

autor
1. mar 2025

@tanicka907 no ochabnute svaly…som typ tela, ktorý dosť rýchlo naberie svaly, ale mám výraznú celulitídu a celkovo sklon k opuchom …nepravidelne idem na lymfodrenáž, ale bezvýsledne

minesasubu
1. mar 2025

Ja mám čoskoro 36 a dieťa zo mňa počas kojenia vysalo všetko čo som si nahromadila a starala sa o seba od puberty
takže začala som sa davať opať dokopy aby som vyzerala ako pred porodom zdravo a sviežo
takže microblanding na obočie , horne linky tiež planujem vytetovať
skinbooster je za mňa top na sviežosť stači
plus rutina rano a večer ak vydržiš 21 dni tak potom to budeš robiť automaticky
mne všetko poradila moja kozmetička čo mam urobiť pre svoju spokojnosť

basulaak
1. mar 2025

Jak spieva Spirit “vlasy nechty zuby, vsetko top”. Od utorka mam cerstvo vytetovane pudrove obocko, neviditelny strojcek, vybielim po liecbe, fazetky pre skraslenie tvaru niektorych prednych zubov, hornu dolnu blefaro idem podstupit - tiez mam vacky cely zivot, kde-tu trosku botoxu, pravidelne: kozmetika s hydroboostom, carbon peel, dentalka 4x rocne, mani pedi, laminacia obocka, kadernicka, v lete nastrek, celorocne kvalitna kozmetika a spf! Casom sa nebranim nitovemu liftu ked budem po 40. Ja mam normalne action plan v telefone 🙂 k tomu cvicenie a fasting a snad bude clovek jak lusk. 🤞

autor
1. mar 2025

@basulaak wau, tak toto je mega, ďakujem za obsiahlu odpoved. Mas aj približne predstavu, koľko ta to stojí mesačne/rocne? Si slobodná alebo mas rodinu? V akej pracovnej oblasti sa pohybuješ? Na toto musí mať človek nadštandardný príjem, toto by som zvládla ozaj len sčasti

maminkadeticiek
1. mar 2025

Ja som sa sice vzdy starala,ale skorndekorat.kozmetikou.Az po 34ke po porodoch som si zacala studovat o pleti,serach,spf,ale aj tvarovej gumnastike,pitnom rezime.X krat som povedala,ze po 35ke vyzeram lepsie ako pred 30 tkou.Posli foto so sukr.spravy ak chces,lebontazko takto vseobecne pisat.

basulaak
2. mar 2025

Vies co, ja mam standardny prijem, manzel nadstandardny. Vdaka nemu mam viac priestoru pre svoju paradu. Platim normalne hypo energie skolku sukr lekarov, do domacnosti, dietatu kupujem co treba, lieky ale aj pre seba si odkladam. Hovorim tomu za odmenu. Na Md a RD som trpela, citila sa v depke na poslednom mieste, tak teraz prisiel moj cas. Zaroven moja praca ma reprezentativny charakter, zahrna sluzobky hlavne po Europe (koordinacia eventov) cize mam kde zurocit svoj udrziavany vzhlad. Beriem to ako investiciu do seba. Na strojcek som odkladala dlho. Ten je za 5. Zvysok zubnych uprav podla cennikov tiez tolko ratam. Jedna blefaro kedze ich nechcem naraz robit 1.5 ratam. Potom uz len udrzba kazdy mesiac dla potreby ci uz vlasy, plet, nehty. Povedala som si ze zacnem tym fin najnarocnejsim tj zubami. Je to pre mna motivacne.

andrea168
2. mar 2025

@basulaak mňa zaujala koordinacia eventov ... v akej firme prosím? Ja robím v cateringovke tak ma to zaujalo 😁🙂 ďakujem

dankabg
2. mar 2025

@basulaak prosím ťa poznáš aj niekoho kto si dal nite? Ak áno ako bol spokojný/ na a ako dlho to cca vydrží? Tiež to po 40tke veľmi zvažujem

autor
2. mar 2025

@basulaak ozaj ta obdivujem. Starala si sa takto o seba už v skorej mladosti či až časom? Videla si to aj u svojej mamy? Mas na to energiu, baví ta to? Manžel sa tiez tak o seba stará?

juliacenc
2. mar 2025

Mate niekto aj skusenst s tymi nitami? Lebo citala som aj pripady kedy to nedopadlo dobre a obavam sa toho aj ked by som to urcite potrebovala. A urxite potrebujem aj vyplnit noso-ustne vrasky ale tiez je na vyber botox alebo hyaluron a tiez su na to rozne recenzie. Ja by som aj sla na cokolvek ale bojim sa zw to bude este horsie

basulaak
2. mar 2025

Vies co vobec som sa tak za mlada o seba nestarala. Lebo som to nepotrebovala. Ja som ako mlada ledva krem pouzivala. Ale po dietati a unave, stresoch som si povedala, ze 40 bude moja nova 20 a ze sa budem udrziavat podla moznosti. Ze uz si nemozem dovolit zaspat na vavrinoch. Pre seba a svoj pocit a musim uznat, ze sa citim skvelo ked sa “nahodim” aj muz ma uz chvalil, ze vyzeram pekne a sebavedomo. A o to mi ide. Pacit sa sebe a jemu. Bavi ma to velmi ked mam cas (tj dieta je zdrave a ja tiez). Rada si kombinujem oblecenie, den vopred pred pracou, paci sa mi old money / quiet luxury styl, kostymi a pod. Manzel ma rad kvalitne a pekne veci. Velmi pekne sa oblieka vo volnom case, kazdy kus oblecenia musibyt prenho prijemny na dotyk, kvalitne sity. Je ten typ ktoremu vek len pridava na vzhlade. Az tak sa o seba nestara ako ja-zena, ale zuby si chce poriesit o par rokov tiez, otuzuje, snazi sa zdravsie stravovat, cvici. Myslim si ze ako sa clovek vnutri citi to vyzaruje a pritahuje. Moje telo moj chram. 🙂

luciawood
2. mar 2025

Starostlivosť o telo - s každým pribúdajúcim rokom ubúda tvoja svalová hmota rýchlejšie, cvičenie je v tomto podstatné. Taktiež prospešný by bol aj príjem kolagénu, ktorý pomôže na kĺby, ale aj na pleť. Väčšinou tabletky, ktoré sa predávajú, nemajú až taký veľký účinok, ale dá sa kľudne kúpiť aj pre kone, ktorých obsah je mnohonásobne vyšší. Na pokožku je dobrý krém, najlepšie s nejakými vyživujúcimi alebo hydratačnými zložkami, napríklad s kyselinou hyalurónovou atď, ktorý je fajn aplikovať každý deň, niekedy aj niekoľkokrát za deň (podľa typu pokožky).
Starostlivosť o pleť - spánok + SPF. Ak máš problémy so spánkom, treba to riešiť, nielen kvôli tvojej pleti, ale aj pre seba. Pri dobrom a pravidelnom spánku sa vyrieši viac než len pleť... SPF každý deň. UVA a UVB sú najväčšími faktormi vzniku vrások, totiž inaktivujú a poškodzujú bunky produkujúce kolagén v tvojej pokožke, čo sa po rokoch nakopí a vedie to k vráskam. S bojom proti už vzniknutým vráskam ti neviem poradiť, ale nezabúdaj na hydratáciu ako aj po celom tele. Samozrejme, celému telu prispieva aj dobrá pravidelná strava, jedz z domu uvarené jedlá, ovocie, zeleninu, sama si vieš pozrieť, čo by ti na čo pomohlo. Dodala by som možno ešte vlasy. Podstrihnúť si ich vieš aj sama, stačí naozaj kúsok, pri česaní ich nešklb, totiž ťaháš vlasové korienky neustále vyššie a vyššie z ich pôvodného miesta, čo vedie k rýchlemu vypadávaniu. Na posilnenie sama odporúčam rozmarínový olej, kvalitný šampón, kondicionér, avšak sama si dokážeš odsledovať, čo je a čo nie je pre teba.
Zdá sa mi, že nie si so svojím životom úplne nadšená (možno si, len sa mi to zdalo z tvojej správy). To, ako sa k sebe správaš a ako sa hlavne vidíš predurčuje tvoju náladu, teda aj tvoje telo. Čakáš na niekoho, kto by ťa urobil šťastným?... Jediný, kto to dokáže si ty sama. Keď toto nájdeš v sebe, zriekneš sa všetkých pocitov, ktoré ti neslúžia a nahradíš ich tými, ktoré cítiš chceš, vtedy sa skutočne začneš cítiť dobre. Pretože... to, čo skutočne chceš je pocit a vec/osoba je len prostredník k tomu pocitu. A ty nepotrebuješ nič/nikoho, aby si sa hneď teraz začala cítiť dobre... To, ako sa budeš vidieť, čo budeš v sebe cítiť a ako sa budeš k sebe správať sa automaticky odzrkadlí na tvojom tele a aj v tvojom živote.

kuchynka15
3. mar 2025

Autorka, je to dosť aj o pitnom režime, piť aspoň 2 litre vody denne. A genetika, tú neovplyvníš. Ja mám 50, vraj nevyzerám, ani kolega, čo s ním robím 8 rokov neveril. Ale my máme v rodine, že dlho vyzeráme mlado. A hlavne, už som sa prestala hnať za štíhlosťou za každú cenu, mám tak 5 kg čo by som nemusela mať, daň za prechod. Ale tvár je zase bez vrások. Obliekam teraz veľkosť 40 hoci som mala celý život 38. Ale čo už 😉
Moja rada, pitný režim, dostatok spánku, žiadne cigarety a alkohol len veľmi striedmo.

sticker