Starostlivosť o ruky
Zdravim. Otazka ako sa starate o ruky? Ja neviem umyvat riad v rukaviciach ani upratovat, ani v zahrade.. Mam 46r a uz to na kozi vidno.Snazim sa kremovat, no nieje to pravidelne. Rizne kremy, monentalne lekarsku vazelinu
@janaspa asi nic extra, umyvam ich mydlom a kremujem akymkolvek kremom. Rukavice si dam len ked cistim odtok v sprche. A teda nemam pocit, ze by moje ruky vyzerali nejak zle (mam 45r). Inak k tej vazeline - za mna je super tak na vrzgajuce panty dveri, nie na pokozku. Nevsiakne do pokozky, akurat upcha pory a zamasti vsetko okolo. Skus radsej nejaky normalny krem, mozno hydratacny.
@janaspa no tak to by som neprezila, po kazdom umyti ruk si ich musim nakremovat, ja neznasam ten pocit suchych ruk 😬 v praci mam krem na stole, jeden mini mam aj v kabelke, ked si umyvam ruky mimo domu / prace. a zase ruky si tiez umyvam asi dost casto (vzdy ked pridem zvonku, aj keby som bola len branu otvorit) takze ranna hygiena, pridem do prace a aj ked idem svojim autom tak pridem do prace automaticky si idem umyt ruky, 2-3x za den idem v praci na wc to je tiez automaticky umytie ruk, niekedy este pomedzi to, pridem domov tak znova a do vecera si ich este tiez niekolkokrat umyjem. No a zakazdym aj nakremujem 🤷♀️ len vazelinou by to neslo, lebo ta ti proste len ostane na pokozke a akurat to niekde utries. Skus z dmky ich znacku balea - krem s ureou, taky ruzovo-fialovy. Velmi dobre premasti a hydratuje a zaroven sa rychlo vstrebe, takze ziadny pocit mastnych ruk.
@janaspa Tiež neviem pracovať v rukaviciach. Odkedy mám umývačku, tak riad už v rukách neumývam (len to, čo je nutné), upratovať - čistiť niečo, tiež neviem v rukaviciach, používam ich len vtedy, keď robím naozaj so silnou chémiou.
Doteraz som používala klasické krémy na ruky (najradšej mám Balea - Buttermilk&Lemon), ale asi pred týždňom som začala používať aj lekársku vazelínu a ruky mám oveľa jemnejšie, ako som ich mala predtým. Aj malé ranky sa mi rýchlo hoja. Sme v DE a každá moja kamoška tú vazelínu v kúpeľni má, tak som si povedala, že ju aj ja vyskúšam, či je naozaj taká super, ako každý hovorí. Ja som zatiaľ nadšená. Ináč, ruky si krémujem podľa potreby, v zime častejšie, lebo mne zima ruky extrémne vysúša a robia sa mi drobné ranky. Krém na ruky nosím vždy v kabelke a mám ho aj na stole pri PC. Ale až tak často, ako @sissy27 ruky nekrémujem, aj keď si ich tak často, ako ona, umývam🙈
@sissy27 Na moje prekvapenie je tá vazelína super👍 Dávam si ju len na chrbát ruky, keď idem spať, prípadne, keď sedím pri PC. Áno, tým, že je taká "hutnejšia" sa nedá nosiť počas dňa, keď niečo robím, lebo by som všetko zababrala. Ale keď viem, že budem pri PC sedieť aspoň hodinu, tak si ju kľudne na ruky dám.
Skúšala som aj kyselinu hyalurónovú, keď som si dala na tvár, že skúsim teda aj na ruky, ale podľa mňa to nemalo žiaden efekt.
ja používam mydlo,ktoré si sama vyrábam a tým pádom mi odpadá krémovanie,lebo toto mydlo obsahuje glycerín,ktorý hydratuje..Rukavice používam,len keď sa hrabem v hline.
Krémujem si ruky naozaj výnimočne,až keď mám vyslovene suché a drapľavé.Nemám špeci krém na ruky,natriem sa hocijakým krémom.

ja si už roky rokúce keď krémujem tvár tak tým krémom si natriem aj chrbty rúk… teda denne si dávam na ruky krém, sérum, spf, krém na oči, čokoľvek.. plus si krémujem ruky krémami na ruky… používam zvlhčujúce a ošetrujúce mydlá…