Sú akrylové nechty už zakázané?

21. apr 2024

Ahoj baby som z BA a chcem sa opýtať či neviete že prečo uz vietnamcov nerobia akrylové nechty? V boroch som bola, nerobia. V devínskej v glavici nerobia, na zlatých nerobia. Iba gél. No mne sa gél po týždni odchlipuje. Stalo sa niečo prečo nerobia akryl?

vroni
21. apr 2024

Bola som včera a robili. Tiež nechcem gel ale akryl. Normálne mi ho spravili, nikto sa nad ničím nepozastavoval ani nepýtal. V Lamači.

kvetka404
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. apr 2024

@vroni ako je Tesco Lamač ? Tam som nebola ešte ale ďakujem pôjdem tam. S nechtami si spokojná? Robia pekne?

vroni
21. apr 2024

Áno, Tesco Lamač. Väčšina je tam veľmi šikovná, ale minule mi robila taká suchtoska a teda veľmi zručná tiež nebola, teraz mi robil chlap a sú pekné. Šéfka má zlaté ruky, ale k tej sa treba objednávať, o tu je bitka.

lilianka1313
21. apr 2024

Akrylové nechty sú závadné?

barborachors
21. apr 2024

@lilianka1313 vraj áno

riesska123
21. apr 2024

Mne robili min týždeň v Ružinove v Retre

vroni
22. apr 2024

@lilianka1313, nie. Resp. nie viac než gélové.

autor
22. apr 2024

@barborachors prečo sú závadné? Myslela som, že to je to isté ... Aj gél aj akryl ničí nechty

janica_
22. apr 2024

Pod akryl sa dava primer, ktory rozlepta nechtovu platnicku, urobi do nej dierky aby sa tam akryl dobre drzal. Gelove su setrnejsie, pod ne by nemal ist primer, ak je sikovna nechtarka a ovlada postupy tak ho nepouziva.

lakebabe
22. apr 2024

Už skoro nikde ho Vietnamci nerobia, kvôli smradu keď som sa kedysi pýtala jednej co mi robila ešte nechty tiež prešli na gel. Ze im z toho bývalo zle celý deň to cuchat. Je to aj škodlivé pre nechty

vroni
22. apr 2024

@janica_, toto je dobrá blbosť. Nikdy mi na nechty mimo akrylu nič nedávali a nechty mám úplne normálne a neznicene. A to mám akryl s coronovou prestávkou už 12 rokov. Gél mi vydrží kratšie, lupe sa a pri schnuti stipe ako fras.

ronie338
22. apr 2024

Nenici gél nechty ked je dobre spravený. Vietnamci prebrusuju nechty a to vôbec nie je dobré, oni ich tým ničia. Ja robím nechty a nemajú baby zničené nechty q držia im dobré. Akryl je tvfeb rdší ako gél a keď sa zlomy je väčšia pravdepodo0bnosť zlomenia aj vlastného nechtu.

janica_
22. apr 2024

@vroni ty vies urcite lepsie ako niekto s certifikatom ;)

vroni
22. apr 2024

@janica_, nie, som fyzicky neprítomna, keď mi robia nechty, budem si musieť zavolať niekoho s certifikátom, aby mi túto kvantovu fyziku vysvetlil.

janica_
22. apr 2024

@vroni takze nikdy nic okrem akrylu si nedostala? Ani nedezinfikovali, ani neodmastnovali? Nedosla som sem na to aby som sa s niekym dohadovala. Odpovedala som autorke

vroni
22. apr 2024

@janica_, nie, dajú dolu staré nechty, prebrusia tým strojčekom, umyjem a na to ide akryl. Teda zmes prášku a "odlakovaca" (netuším, čo to v skutočnosti je). Na ten farba a lesk, až ten prejdú vatou s (asi) acetonom (neviem, čo to je, ale smrdí to menej ako aceton). Nechty držia ako zidovská viera a sú pekné. Pod gelace natierajú vraj nejakú ochrannú vrstvu, netuším čoho a prečo.

autor
22. apr 2024

@janica_ to viem, že pod akryl ide kyslý primer, ktorý nie je úplne ok. Lenže mne sa gélové nechty neosvedčili. Strašne odchlipy sa mi robia, polka nechtu vždy odchlip. Akrylové mi práveže držia a to som pri gélových dávala šancu viacerým nechtárkam, nie len Vietnamkám. ☹

barborachors
22. apr 2024

aj ja som si to myslela ale uz si to nemyslim a horuci plast si na obrusene lôžko vpalit uz nenecham. Proste nie. Ktokoľvek chce, nech si to dáva, ja uz len gelove alebo gellak.

janica_
22. apr 2024

Verim ze si vyskusala co sa da, neodsudzujem nikoho, len som reagovala na to, ze si pisala ze to je to iste. Ked vznikaju odchlipy moze to mat vela dovodov: zle zmatnena nechtova platnicka, neodstraneny prach po bruseni, zle zmatneny necht, potiahnutie gelu cez nechtovy val/ cez kozicku, nespravne zvoleny tvar a dlzka modelaze, rychla nedosledna robota, nekvalitne gely…

biolady
23. apr 2024

Joj baby, netrapte moje srdce, to naozaj idete tak tvrdo za akrylom? To je tak neprirodzeny, skodlivy smradlavy material, ja sa cudujem ze s tym este niekto robi.
Gel je uz na takej urovni v dnesnej dobe, ze neexistuje aby vam nechty nedrzali ak su spravene spravne. Ked sa po tyzdni odchlipuju, nechtarka nevie co robi. 🙂 verte mi, chce to len to spravne skolenie a vsetko je jak ma byt. Kvalitny material, poctivo urobena robota a spokojny klient ktoremu nechty ten mesiac vydrzia. A nechtarka ma byt profesional, to znamena ze vie co na tie nechty dat aby to vydrzalo kazdej klientke, podla toho ako nechty namahaju. Ale akryl to nie je.

susano
24. apr 2024

@janica_ s nechtami už nejakú dobu pracujem a primer používam len na gélové nechty. Podobne ako autorka, mala som problém s odchlipovaním a presne preto som začala používať primer. Akrylové mi vždy držali aj bez primeru. Navyše, pri aplikácii hocijakého predĺženia nechtu, je potrebné nechtovú platničku aspoň jemne prejsť pilníkom a urobiť drsný povrch, pretože všetky materiály, ktoré sa na to používajú, sa potrebujú k nechtu nejak prichytiť.

autor
24. apr 2024

@biolady
@susano tabuľky keď obidve robíte s nechtami tak polyakryl je lepšia voľba ako len akrylové nechty ? Mne proste gélové nedržia, po týždni sú fuč. Dnes mi dávala nechtarka polyakryl lebo že s akrylom už nerobí a vraj mám slabé a mastné nechty preto mi gél nedrží.

autor
24. apr 2024

@biolady
@susano a ešte jedna otázka dala mi dole celý materiál z nechtov a robila ich nanovo a že mam totálne prepilovane nechty že aj preto nedržia. Ale nenavrhla mi že dať dole a nechať oddych že to odrastie len môže sa viac odchlipovat tak ja neviem čo s tými pazurami mojimi

susano
25. apr 2024

Ja s polyakrylom nerobím, takže do toho radšej nebudem veľmi rozprávať a k tvojej druhej otázke - toto sa bohužiaľ stáva a hlavne ak zvykneš navštevovať Vietnamcov, kde je to často kvantita>kvalita. Ak by si sa rozhodla dať svojim nechtom pauzu v takomto stave, lámali by sa ti, ohýbali. Existujú rôzne kúry/masky na výživu takýchto nechtov, takže môžeš kľudne poprosiť pri najbližšej návšteve nechtárky, nech ti dá dole starý materiál a dať nechtom vydýchnuť a pomôcť im týmito kúrami. Taktiež veľmi odporúčam denne používať cuticle oil, ktorý vyživuje necht a prospieva nechtovej kožičke.

biolady
25. apr 2024

Je to tak, ak su uz znicene z toho ze stale odpadavaju tak tam uz nebude chciet drzat nic.
Polygel je fajn, no ja ho preferujem len na drobne upravy, alebo s nimi opravujem nechty po uraze. Nezvyknem modelovat cele nechty, je to velmi tvrdy material. Gel je skvela volba aj na poskodene nechty, staci zvolit spravnu podkladovu bazu a necht dobre pripravit pred modelaciou. Pokial uz nie su znicene velmi samozrejme, vtedy jedine nechat odrast.
No argumenty typu mastne nechty, to sa nechtarka nema co vyhovarat na take hluposti. Ved ma na to pripravne tekutiny aby take nechty zvladla.

megg1
27. apr 2024

Ale este si nebola vo vsetkych castiach mesta...normalne im povedz, ze preferujes akryl, lebo dlhsie vydrzi, lebo si ho vies potom upravit aj sama, lebo pri aplikacii nepali tak ako gel...mozno ti daju gel, pretoze je to pre nich rychlejsia praca, ziadne modelovanie a zaroven ty sa po tyzdni dvoch vratis, tak aj skor zarobene peniaze...pri gely je pre nich lahsie vymodelovat a vybrusit tensi necht ako pri akryle...alebo skus nechat nechty oddychnut, kup si nieco na regeneraciu, pripadne si daj gel lak, alebo len obycajny lak...

macatt
27. apr 2024

Nemôžu robiť len koli tomu acetónovému smradu v centrách… vykrúcalo to priam nos, to môže byť dôvod..