Tipy na dlhotrvajúci make up do 80 €
Ahojte,
potrebujem poradiť hlavne od báb, ktorým makeup drží a majú zmiešanú pleť, mám ju aj dosť začervenanú. Konkrétne produkty (prosím ale dm, pupa, niečo lacnejšie z douglas...nemám ako študentka na makeup za 80e) ale aj tipy na skincare, prípravu pleti. A niečo čo vám fakt drží, idem na svadbu.
Viem sa namalovať celkom pekne, viem aká je postupnosť nanášania produktov, kde dať tmavší, kam bledší korektor..ale vždy po pár hodinách už vidno že mám makeup, lebo sa mi urobia na lícach mapy, šupinky. Zatiaľ čo čelo a nos to schytá tak, že kvôli mazu makeup zlezie. Ja naozaj nerozumiem
ako môže niekoho makeup po 12h vyzerať ako čerstvý 😪 Vyrážky mávam pár len pred ms a niekedy počas ovu. Ale uvítam tip, ako zakryť čo najlepšie 😁
Skincar používam micelárku, podľa stavu pleti gél uriage hyseac alebo propolisový od apivita. Krém uriage eau thermale, na suchšie miesta yves rocher hydra vegetal. Potom striedam tonikum a sérum na stiahnutie pórov.
Podklad farmasi, makeup mám momentálne mary kay, ale mám ešte trochu z dior natural nude...potom si dám korektor a púder pupa, fixačný sprej mám dermacol. Uvažujem o tom relatívne novom červenom od loreal, čo je ako lak na vlasy. Skúsenosť? Prosím aj poradiť niečo aby držali očné tiene. Spf na ten deň asi nezapojím.
Napísala som aj konkrétne čo používam, aby ste mi vedeli možno lepšie poradiť, ak ste to používali 😁
Ďakujem🩷
dúfam že micelárku dávaš dole vodou. ale ja by som ju odporúčala nepoužívať…
pokožku hydratovať - ale nie príliš
používať podkladovú bázu - aj pod očné tiene
dobre zapracovať púder…
zafixovať…
čo sa týka make- upu, mne sa mary kay vôbec nepáči na pleti…
Ysl za mňa
Ono to ani tak nie je o make-upe, ako o príprave pleti. Ja som si roky myslela, že mne žiadny make-up nevydrží. Kým som sa nezačala poriadne starať o pleť, v mojom veku hlavne hydratácia pomohla. Predtým som tiež nechápala, ako niekomu drží pekne make-up celý deň a ja po prvom spotení mám mapy a šupiny. Teraz som na tom tak, že mi vydrží asi čokoľvek, lebo pleť je dobre pripravená. Z "drogerkovych" mi veľmi vyhovoval PUPA. A daj si ešte pozor na to, aký podklad si dávaš, pretože pod make-up so silikónmi musíš dať aj podklad so silikónmi, takže buď brať z jednej rady aj primer alebo poriadne čítaj zloženie. No a ak sa idem spotiť, tak ja napríklad nedávam pod make-up klasický krém, ale gel.
Estee lauder double wear alebo potom lacnejsi loreal infaillible fresh wear, ten je podla mna uplne top, tiez mam zmiesanu plet a drzi bez problemov cely den aj bez pudru. ELDW vyzaduje veelmi dobru pripravu, hlavne ked spominas supinky.
Ale vsetky makeupy budu vyzerat zle, ked ti nesedi priprava predtym a ked ich nespravne nanasas. Na prvy pohlad to vyzera, ze pouzivas bazu so silikonovym zakladom, pricom makeup je na vodnej baze (nepises ktore presne produkty mas, ale od tychto znaciek vidim vsetky iba taketo) - preto ti ta vrchna vrstva nepekne zlieza.
Na tvojom mieste by som si kupila jemny cistic (Neutrogena Hydroboost je uplne skvely), kys. glykolovu od The ordinary (ale pouzivat velmi opatrne, zo zaciatku max 1-2x tyzdenne, postupne pridavat) a jemny krem (Sebamed Urea Relief Face Cream alebo tiez nieco z tej Hydro Boost rady)
Namiesto bazy si najdi kvalitne SPF, to je absolutny zaklad (napriklad Lebelage Moisture Aloe Sun Cream SPF50 by ti mohlo dobre sadnut podla popisu pleti, ale je ich vela, pozeraj azijske a hlavne citaj recenzie online, nespoliehaj sa na predavacky). Makeup bude vyzerat prirodzenejsie ked ho nanesies v tenkej vrstve vlhkou hubkou. Pridavaj dalsiu tenku vrstvu len na miesta, ktore to potrebuju. Korektor je uplne top a univerzalny Dior Forever, pripadne z lacnejsich Maybelline Age Rewind. Daju sa kludne pouzit pod oci aj na zakrytie vyrazok. Opat treba opatrne, vacsinou stacia uplne male dobky a zase pridat dalsiu vrstvu len ak treba. Na konturovanie/bronzovanie/blush pouzivaj pudrove produkty, nie kremove.
@azzflo ďakujem za rozsiahlu odpoveď
Baby, tip na podklad? Ja totiž neznášam také lepkavé bázy, čo sú ako krém, skôr gélový. Robia sa mi z toho žmolky, neviem pracovať s hutnejším.podkladom a ani sa mojej pleti nehodí. Presne kvôli tej textúre sa mi ten z farmasi páči. Len tu naozaj môže nastať problém s tým, že nesedí podklad a makeupom. Tak mi skúste poradiť podkad pod EL double wear alebo nejaký makeup k farmasi so silikonom, ale nie ten farmasi makeup 😄
@luc141 Jednoznacne Estee Lauder Double Wear. Skusila som mnoho znaciek...drahych...nic sa mu nevyrovna v kryti ani vydrzi....ak ho este trosku zafixujes pudrom Huda beauty, dokonalost.
Drzi vyborne. Odlicenie je troska zdlhavejsie - najlepsie je to davat dole odlicovacim balzamom.
Ja tiež používam Estee Lauder Double Wear. Je to najlepší make-up aký som mala. Ako ho ráno nanesiem, taký ho večer odlíčim. A používam ho aj ako korektor keď potrebujem ešte špeciálne zakryť nejakú vyrážku - Dám si malú bodku na prst a vklepem ho do vyrážky.
@luc141
@luc141 podklad vyborny Lancome la base. Sedi aj k Estee Lauder make upu. Za mna dokonca lepsie ako ich baza. Pouzivala som, no uz dlhsie nedavam nic. Ten make up bazu nepotrebuje. Akurat ten puder by som odporucila. Vydrzi krasne cely den. Bez pudru sa mi niekedy plet leskla po niekolkych hodinach. Huda predava ten sypky pyder aj v mini baleni, ktore vydrzi neskutocne dlho a cena je priazniva...mysim, ze douglass ho ma za 18 Eur.

Za mna naj makeup je estee lauder double wear..ja ho mám už pár rokov..dokonca som chodila po práci na chemicky peeling kožnej doktorke a ta sa ma pýtala, čo to mám za makeup, že ako fajn to drzi (aj na moju svadbu mi ho vizážistka dala)..kamoska v tom odmakala spinning a stále držal..da sa na nete zohnat za cca 40 eur..a potom podľa mna velky rozdiel robi aj podkladová báza a fixačný sprej..podkladovu som si kúpila tiež este lauder a ten fixačný mám nyx, ale tie ja používam len keď idem na nejakú akciu, nie bežne..všetko som objednavala z notino