icon

Tipy na domáce gélové nechty. Je všetko naozaj potrebné?

28. júl 2025

Ahojte, začala som si sama robiť doma nechty, používam gellaky, nie gél ani polygel, nič také. Ale zaujíma ma, teda tie baby, čo si to takto doma robíte, používate skutocne všetko? Aj primer, aj prvý lak, aj farebny a nakoniec ešte aj vrchný lak? Mne sa tie nechty zdajú potom také hrubé... Ja len, či je to naozaj potrebné takto všetko dávať. A ešte prosím o radu, aký odstraňovač/rozpúšťac na gély používate. Ďakujem veľmi pekne.

denkabemommy
28. júl 2025

@anonym_autor áno, je to potrebné, ak chceš aby vydržali. To že ich máš hrubé je vec techniky, chce to viac skills pri nanášaní, potom hrubé nebudú 🙂

biba_18
28. júl 2025

áno a ja si robím nechty tenké, aj keď mám niekedy aj 4 vrstvy…
ja si brúsim ale keď sa mi nechce brúsiť používam kozmetický aceton - tak sa to totiž dáva dole…

lija22
28. júl 2025

primer nepouzivam, miesto neho ale odmastim odlakovacom. base- gellak- top coat toto pouzivam a mam styri pat vrstiev. Mne ale hrubsie ozaj drzia viac ako tenucke.Ale boli aj casy ked som nedavala toto vsetko a nedrzali ako pribite.
Odstranovac pouzivam toto, je to absolutna bomba
https://euqs.shein.com/FULL-BEAUTY-15ml-Magic-N...

dorinecka45
28. júl 2025

@anonym_autor ahoj aj ja si robim doma aj ked nie pravidelne. Pouzivam vsetko, cleaner, nail prep, primer, bazu, gel, gellak a to coat.raz som zabudla dat primer a nechty som si olupala jak detsky olupovaci lak 🙈 ja sa snazim predlzovat, bud s gelom alebo polygelom.na sablony aj dualkami.skusam kadeco, podla toho kolko mam casu.ale aj tak mi trva cca 4 hodiny jedna ruka. Vzdy si poviem ze si spravim len lahku manikuru, nejake kratke ale spevnene nechty a zrazu bam, uz mam sablony nalepene a predlzujem 🤭

lasona
29. júl 2025

Áno všetky vrstvy musíš dat, aby to držalo. To je už len o cviku

alyson29
29. júl 2025

Tiež si robím sama a používam úplne všetko, dokonca dávam gellaky aj na samotný gél, s ktorým pracujem a nemám pocit, že by som ich mala hrubé.

katarinaba
29. júl 2025

Zalezi od gellaku. Dnes uz dostat jednokrokove gellaky, kde staci necht jemne osmirglovat, ocistit cisticom. Nanesies gellak - jednu, dve, tri vrstvy - to zalezi od teba (lampa samozrejme). A nakoniec ocistim opat cisticom. Vsetko krasne drzi. Napr. mam minimacaron, alebo gellaky zo Sh.e.i.nu. Uz davno nerobim toto vyssie uvedene.
Odstranovanie - mne nefunguju tie rozpustadla, ja pouzivam elektricku brusku.

dorinecka45
29. júl 2025
@alyson29

Tiež si robím sama a používam úplne všetko, dokonca dávam gellaky aj na samotný gél, s ktorým pracujem a nemám pocit, že by som ich mala hrubé.

@alyson29 mas ich krasne

alyson29
29. júl 2025
@dorinecka45

@alyson29 mas ich krasne

@dorinecka45 jej, veľmi pekne ďakujem 🙏🏻❤️ snažím sa sa stále zlepšovať

dorinecka45
29. júl 2025
@alyson29

@dorinecka45 jej, veľmi pekne ďakujem 🙏🏻❤️ snažím sa sa stále zlepšovať

@alyson29 ak sa ucis sama tak klobuk dole. Ja sa tiez snazim sama, pomocou roznych videi. Ale ja mam problem s tvarovanim. Niekedy by som si chcela urobit kurz ked budem mat viac casu.len tak sama pre seba

dorinecka45
29. júl 2025
@dorinecka45

@alyson29 ak sa ucis sama tak klobuk dole. Ja sa tiez snazim sama, pomocou roznych videi. Ale ja mam problem s tvarovanim. Niekedy by som si chcela urobit kurz ked budem mat viac casu.len tak sama pre seba

alyson29
29. júl 2025
@dorinecka45

@dorinecka45 áno sama, tiež podľa YouTube videí a sem tam si pozriem aj nechtárky na streamoch ako robia nechty svojim klientkám 🙌🏻 ja som práveže chcela na nechtoch ušetriť, to bol teda dôvod sa ich naučiť robiť sama a oplatilo sa - takto som investovala len na začiatku a občas si akurát len dokúpim zase nejaký pekný lak, trblietky alebo gél 😊 momentálne si ich robím cca rok a pol, ale začiatky u mňa tiez neboli bohviečo 😄 roztečený gél, lak pomaly aj na koži, tvar nechtov bol tiež zaujímavý 😄 chce to trpezlivosť. Na kurzy by som išla len v prípade, že by som to začala robiť profesionálne, ale zatiaľ má to neláka 🙈 robím len sebe, kamarátkam a rodine sem tam

alyson29
29. júl 2025
@dorinecka45

@dorinecka45 čože? 😍😍 Však ty vôbec nepotrebuješ žiadny kurz, ten tvar je absolútne úžasný! 😍😍 Krásne! A ako laik musím pochváliť aj podpílenie, že nemáš orlie zobáčiky, ale krásne smerujú hore 😊

dorinecka45
29. júl 2025
@alyson29

@dorinecka45 čože? 😍😍 Však ty vôbec nepotrebuješ žiadny kurz, ten tvar je absolútne úžasný! 😍😍 Krásne! A ako laik musím pochváliť aj podpílenie, že nemáš orlie zobáčiky, ale krásne smerujú hore 😊

@alyson29 jeej dakujeeem.. no ak sa pozres na kazdy necht zvlast tak je to pekne, ale ked si ich porovnavas tak su docela katastrofalne. Dva z nich su mandla a tri oval 🤣 a s hranatymi bojujem strasne. Tie sa mi este ani raz nepodarili

dorinecka45
29. júl 2025
@alyson29

@dorinecka45 áno sama, tiež podľa YouTube videí a sem tam si pozriem aj nechtárky na streamoch ako robia nechty svojim klientkám 🙌🏻 ja som práveže chcela na nechtoch ušetriť, to bol teda dôvod sa ich naučiť robiť sama a oplatilo sa - takto som investovala len na začiatku a občas si akurát len dokúpim zase nejaký pekný lak, trblietky alebo gél 😊 momentálne si ich robím cca rok a pol, ale začiatky u mňa tiez neboli bohviečo 😄 roztečený gél, lak pomaly aj na koži, tvar nechtov bol tiež zaujímavý 😄 chce to trpezlivosť. Na kurzy by som išla len v prípade, že by som to začala robiť profesionálne, ale zatiaľ má to neláka 🙈 robím len sebe, kamarátkam a rodine sem tam

@alyson29 no ja teda kamaratkam.nerobim, iba sestre som skusala.ale dopadlo to katastrofalne. Tiez rada pozeram influ nechtarky.v poslednej dobe hlavne olagaleria.od nej som sa naucila hlavne tie zakladne postupy

alyson29
29. júl 2025
@dorinecka45

@alyson29 no ja teda kamaratkam.nerobim, iba sestre som skusala.ale dopadlo to katastrofalne. Tiez rada pozeram influ nechtarky.v poslednej dobe hlavne olagaleria.od nej som sa naucila hlavne tie zakladne postupy

@dorinecka45 ja sledujem tie streamy na Tiktoku, mám pár obľúbených užívateliek z SK a ČR, a na Youtube aj zahraničné, väčšinou, ak hľadám niečo konkrétne (ako sa robí tvar, babyboomer, vychytávky atď..). Ale zober si, aké sme šikovné aj napriek tomu, že sme obe samoučnice 😍 tvar nemám ani ja úplne idylický za každým, ja som hrozný detailista a teda to vidím, každú somarinu, zatiaľ čo iní nie 😃 a keď som robila prvý krát kamarátke, sedela u mňa šesť hodín 😄😄 v živote som vo väčšom strese nebola, len aby som to spravila dobre a pekne 🙈😄

dorinecka45
29. júl 2025
@alyson29

@dorinecka45 ja sledujem tie streamy na Tiktoku, mám pár obľúbených užívateliek z SK a ČR, a na Youtube aj zahraničné, väčšinou, ak hľadám niečo konkrétne (ako sa robí tvar, babyboomer, vychytávky atď..). Ale zober si, aké sme šikovné aj napriek tomu, že sme obe samoučnice 😍 tvar nemám ani ja úplne idylický za každým, ja som hrozný detailista a teda to vidím, každú somarinu, zatiaľ čo iní nie 😃 a keď som robila prvý krát kamarátke, sedela u mňa šesť hodín 😄😄 v živote som vo väčšom strese nebola, len aby som to spravila dobre a pekne 🙈😄

@alyson29 ano uplne s tebou suhlasim, sme sikovne musime sa pochvalit ;) podla mna v dnesnej dobe sa naozaj vsetko da najst na videach len si treba spravne vyberat, lebo napr na tik toku co je melodie susie tak tam su strasne bludy niekedy.na to upozornuju aj ostatne nechtarky ze niektore postupy su z dlhodobeho hladiska az nebezpecne, ze si mozes vypestovat dermatitidu a podobne. No porad koho sledujes nech si rozsirim obzory,, mne to hadze vela sikovnych ukrainiek ale oktem olinky nikomu nerozumiem.ona jedina ma videa po slovensky.tak by sa mi nejaka ceska ci slovenka bodli ;)

gina33
30. júl 2025

@anonym_autor všetko potrebuješ, inak nevydržia,to ze su hrubé, tak su zle robené,Netreba kilo gélu🙂