Tipy na krémy na popraskanú a suchú kožu
Baby, neviete niečo poradiť ? Toto sa mi deje na ruke, až mi to celé praskne a krváca. Pridávam fotku. Nejaký krém alebo niečo ? Skúšali sme už všeličo. Ďakujem 🙂

Robia sa ti aj také malé vodové pľuzgieriky? To bude dyshidrotický ekzém. Tiež to mám, najideálnejšie je asi vyhľadať kožnú (nechodím).
Mala som presne toto iste, ja som sa v noci skrabala do krvi. Najskor take vodnate vyrazky a bolo to to co pise @michaella24
Mne kozna nepomohla, preslo mi to same casom
mne sa take robilo ale na nohe nie rukach presne aj pluzgieriky vodnate pomohol mi krem od Eucerin s Ureou kazdy den hydratovat rano aj vecer ked som mala cas aj cez den. Ako sa to "zaliecilo" tak sa to uz nevratilo.
žiadne pľuzgieriky, iba taká suchá koža, také fľaky, až to praskne do krvi… neviem čo to môže byť…
Ospravedlňujem sa za špinavú ruku, som v záhrade. Takto vyzerá moja. Migruje to od pôrodu, pravá ruka sa mi zahojila, aktuálne to schytala ľavá. Nenašla som nič čo mi pomáha, ale je fakt, že ja som v "mastení" nezodpovedná. Ale krém HYDROCORTISON mi istý čas výborne pomáhal. No ideálne je to na diskusiu s kožnou lekárkou.
Vyzerá to ako ekzém, alebo to môže byť aj mykoza. Smer kožná
Ospravedlňujem sa za špinavú ruku, som v záhrade. Takto vyzerá moja. Migruje to od pôrodu, pravá ruka sa mi zahojila, aktuálne to schytala ľavá. Nenašla som nič čo mi pomáha, ale je fakt, že ja som v "mastení" nezodpovedná. Ale krém HYDROCORTISON mi istý čas výborne pomáhal. No ideálne je to na diskusiu s kožnou lekárkou.
@michaella24 ak ti pomáha HYDROCORTISON tak to bude zrejme ekzém. Sú to kortikosteroidy a tie na ekzém zaberajú dobre. No navštívila by som kožnu keď to neprechádza a ešte aj migruje.
No možno ma tu budete kritizovať, ale napíšem vlastnú skúsenosť. Takýto ekzém som mala na oboch rukách pred veľa rokmi. Chodila som na kožné, no nevedeli si s tým poradiť, až som mala ísť do nemocnice. Lenže sme doma maľovali a bolo treba upratovať po maľovaní. To sa ešte maľovalo hasenym vápnom. Tak som povedala, že keď dokončím upratovanie, môžem ísť. Doktorka si klopala po čele, že ako chcem s takými rukami čistiť po maľovaní. No inak to nešlo. Tak som čistila holými rukami, lebo v rukaviciach to pálilo ešte viac. Medzi tým som si natierala ruky krémom s obsahom lanolinu. A čuduj sa svete, moje ruky boli zo dňa na deň na tom lepšie.. Keď som potom ukázala ruky koženej, neverila vlastným očiam. Takže na ekzém čisté hasene vápno riedene vodou, na 1 dcl asi kávová lyžička, namočiť ruky, nechať uschnúť , potom umyť čistou vodou a nakremovat krémom na ruky s lanolinom. Toto mám odskúšané u ďalších 3 ľudí, ktorým to pomohlo. Dobre viem, čo je ekzém a aké je ťažké sa ho zbaviť. Mne pomohla náhoda, a u ostatných 3 sa mi potvrdilo, že to naozaj funguje. Za vyskúšanie nič nedáte...
Je to ekzem určite no treba dobreho kožneho lekara najsť ...
A ešte môžem doporučiť začať uživať vitaminy
ak ich neuživaš začni C vitamin aj Omega 3-6-9
každy deň poctivo..
Je čudné, ze si to mala na jednej ruke, zahojilo, preslo na druhu... Nebude to nieco aj s plesnou, ekzemom..?
V tej zahrade si mala dufam rukavice. Co mam odsledovane na sebe, brutálne vysuju ruky mydla, domaca chemia na cistenie kupelne atd a HLINA
Ak mas doma framykoin alebo canesten, mozno by som zacala tym a na noc je super infadolan, len je dost mastny, takze na noc. Cez den bezny krem na ruky. Rychla pomoc bola dobra Bioderma krem na ruky. Tiez mavam popraskane ruky
Problém je priepustné črevo, spôsobuje kožné problémy. Tiež som mala suché ruky, praskala mi koža na hánkach. Obmedzila som sladké, múčne a spracované potraviny.
Pridala do stravy viac zdravé tuky, hlavne omega3, kostný vývar, kefír, vitamín D...
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
Pomohol extrakt z grepových jadier, skúste potierať tea tree olejom riedením s troškou extra panenského kokos oleja.
Ja mám psoriázu a na suchú pokožku mne najviac zaberá propolisová masť. 100gramov masti (najlepšie bravčová alebo kokosový olej), 30-40 gramov propolisovu tinktúry (kvalitnej len lieh min 70 a propolis, žiadne iné zloženie lieh môže byť aj viac%) a cca 27 gramov včelieho vosku. Prípadne kúpiť ale s obsahom masti nie vazelinu! Tá je dobrá na pánty nie na kožu
Potom dajte vedieť 🤞
Je to psoriáza.
Mojej sestre pomáha táto masticka, Keralan masť, dá sa kúpiť v lekárni, stojí necelých 20 € a na noc si dáva nejaké hydratačné rukavice.
@michaella24 dúfam, že používaš rukavice. S týmto ísť "do zeme" je obrovské riziko. Takto sa ti to nezahojí, naopak, na takéto otvorené rany ti zadne infekcia a bude to stále horšie 😒
To vyzerá skôr na ekzém. Mne pomáhajú prave nemastné krémy na báze silikónov, ktoré hneď zaschnú. Nosím ich so sebou, často ruky umývam a hneď natriem. Už keď je to v takomto stave, je to veľmi ťažké riešiť. Treba si urobiť zábaly na noc. Poriadne natrieť hrubú vrstvu a natiahnuť bavlnené rukavice.
To vyzerá skôr na ekzém. Mne pomáhajú prave nemastné krémy na báze silikónov, ktoré hneď zaschnú. Nosím ich so sebou, často ruky umývam a hneď natriem. Už keď je to v takomto stave, je to veľmi ťažké riešiť. Treba si urobiť zábaly na noc. Poriadne natrieť hrubú vrstvu a natiahnuť bavlnené rukavice.
@maya_hi , ake konkretne kremy?🍀
@maya_hi , ake konkretne kremy?🍀
@milena29 tento glamour je z Lidlu. Niekedy mal iný obal. Ale bol to presne tento. Je trocha viac parfémovaný, ale tiež pekne rýchlo zaschne. Je to na dlhšie. Treba ozaj pravidelne umývať ruky (aby si eliminovala infekciu) a hneď natrieť. Ja to mám všade, v robote, doma, v kabelke. Tiež mi pomáha, keď to mám veľmi popraskané, prelepiť si to priesvitnou lepiacou páskou 😉 Blbosť, ale pomôže to zahojiť praskliny a potom zase poctivo natierať. Hlavne keď pracuješ v záhrade, určite prelepiť, na to bavlnené rukavice a pracovné. Menej sa potia ruky a vsiakne to hneď do rukavíc. Hlavne ruky v čistote.
Ja od detstva mam atopicky ekzem, ale toto som mala pred dvoma rokmi ked sme sa vratili z Rakuska z , kupaliska len take suche potrhane ziadne pluzgieriky ,bola som na koznom urcite chod a dala mi jednu robenu mast a jednu premastovaciu toto treba preliecit niecim silnejsim, dr vravela ze to nie je ekzem nieco ine som chytila ale nevedela presne nebola to ani plesen, bo liecbe sa to nevratilo, ekzem sa mi objavuje to je ine
@milena29 tento glamour je z Lidlu. Niekedy mal iný obal. Ale bol to presne tento. Je trocha viac parfémovaný, ale tiež pekne rýchlo zaschne. Je to na dlhšie. Treba ozaj pravidelne umývať ruky (aby si eliminovala infekciu) a hneď natrieť. Ja to mám všade, v robote, doma, v kabelke. Tiež mi pomáha, keď to mám veľmi popraskané, prelepiť si to priesvitnou lepiacou páskou 😉 Blbosť, ale pomôže to zahojiť praskliny a potom zase poctivo natierať. Hlavne keď pracuješ v záhrade, určite prelepiť, na to bavlnené rukavice a pracovné. Menej sa potia ruky a vsiakne to hneď do rukavíc. Hlavne ruky v čistote.
@maya_hi dakujem, urcite si ho kupim a vdaka za rady!

Robia sa ti aj také malé vodové pľuzgieriky? To bude dyshidrotický ekzém. Tiež to mám, najideálnejšie je asi vyhľadať kožnú (nechodím).