icon

Tipy na účinné krémy a séra proti vráskam

7. jan 2025

Nejake tipy na krem/serum, pripadne oboje, ktore vam realne zabrali a vyhladili prve vrasky, ochabnutu plet? Mam 25 a doteraz ani naznak vrasky a zrazu to prislo- harmonika na cele, vrasky okolo oci, v oblasti nosa-ust. Hladam nejaky fakt dobry produkt, ktory vam realne zabral a vypol plet. Samozrejme vrasky nie su nejake hlboke, ale su viditelne

lilianka28
8. jan 2025

Žiadny krém ani sérum ti už vzniknuté vrásky neodstráni.
Tieto slúžia len ako prevencia pred ich tvorbou. Konkrétnu značku ti neporadím, ale hľadaj také s obsahom kyseliny hyalurónovej, prípadne s kolagénom.
Na už vzniknuté vrásky, konkrétne u teba čelo, len botox. Ale ešte si mladá, tak by som zatiaľ ostala iba pri kréme/sére. Prípadne menej invazívne ošetrenia pleti u kozmetičky.

queendixie
8. jan 2025

@lilianka28 Prečo by mala počkať? Však kedy má byť krásna ak nie teraz, v mladosti.... ja mám 26 a je to také hrozné tiež... navyše na vrásky sa používa aj kyselina nielen botox, pokiaľ dobre viem

lilianka28
8. jan 2025

@queendixie S tým, že by mala počkať som myslela tak, že čo bude potom robiť v 50-ke?
Ale samozrejme je to na každom, ako sa rozhodne. Je to individuálne, možno aj v takomto mladom veku sú vrásky dosť viditeľné.
Na vrásky na čele o ktorých písala autorka, určite botox. Botoxom sa obmedzí, alebo úplne vyradí činnosť svalov. Tým sa docieli zníženie mračenia a zastavenie tvorby vrások. Čiže pôsobí aj preventívne.
Je aj kyselina HA na vrásky, ako výplň - vyhladenie vrások, dodanie objemu v tvári, modelácia, kruhy pod očami.
Treba sa poradiť na klinike (výber kliniky určite nepodceniť), čo odporučia. Väčšinou je to kombinácia obidvoch ošetrení.

autor
9. jan 2025

čo viem, botox sa aplikuje aj v takom mladom veku a potom sa uz len “dotukuje”. Ale u mna su to skor asi mimicke vrasky alebo mozno zo suchsej pleti, lebo ked som pouzivala niekedy antiage krem, tak mi to plet tak ako keby vyplo a neboli tie linky-vrasky vidiet. Len si uz nepamatam, co za krem to bol, preto som chcela nejake tipy od zien, ktore taketo pouzivaju a vedia ako docielit tento efekt 😃

kate12
14. jan 2025

Rozmýšľam nad týmito masážami, budem mať v decembri 30 a tiež už mám nejaké vrásky, ktoré ma trápia ale moja chyba, že som podcenila starostlivosť o pleť 😶