icon

Tipy na umývanie vlasov proti masteniu

Včera o 18:38

Ahojte už dlhšiu dobu ma trápia moje vlasy. Vždy na druhý deň po umyty sú mastné, ako keby si na ne nalejem olej. Vždy id kazdernicky mi vydržia tak 3/4 dni krásne, vôbec sa nemastia, no keď ich umývam ja tak sú hneď. Umývam 2x šampónom, potom kondicionér na konce. Používam presne to isté ako v kaderníctve, následne vždy vyfénujem

minenkaa
Včera o 18:39

@anonym_autor oplachujes dostatočne?
Nedávaš moc šampónu? Letnou vodou?

doriiis
Včera o 18:40

Umyvas si ich často. Porušujes kožu na hlave a tá v snahe sa ochrániť produkuje viac mazu. Natiahni tú dobu aspoň na 4 dni

daranka18
Včera o 19:01

Ja používam tento a je super

parvinka0001
Včera o 20:05
@daranka18

Ja používam tento a je super

@daranka18 neukázalo nic

sisska96
Včera o 20:07

umývaj studenou vodou

autor
Včera o 20:15
@minenkaa

@anonym_autor oplachujes dostatočne?
Nedávaš moc šampónu? Letnou vodou?

@minenkaa ano oplachujem dostatočne. Šampónu dávam malo, rozotieram v rukách a až potom dávam na vlasy. Letnou vodou?

autor
Včera o 20:15
@doriiis

Umyvas si ich často. Porušujes kožu na hlave a tá v snahe sa ochrániť produkuje viac mazu. Natiahni tú dobu aspoň na 4 dni

@doriiis keby si mám vlasy umývať každé 4 dni tak vyzerám ako blbec

autor
Včera o 20:16
@sisska96

umývaj studenou vodou

@sisska96 na záver mám oplach studenou vodou

anonym_996810
Včera o 20:24
@anonym_autor

@anonym_autor kombinujem suchý šampón na druhý deň. Na tretí umývam. 4 dní neumyté vlasy brrrr. Nikdy. Vlasy sa majú umývať aj denne, ak treba. Nadmerná produkcia mazu umývaním je mýtus.

sisska96
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_autor nie len na záver

minenkaa
Včera o 20:29
@anonym_autor

@anonym_autor ani studena voda nie je dobrá

autor
Včera o 20:34
@sisska96

@anonym_autor nie len na záver

@sisska96 nebudem sa kúpať predsa celý čas v studenej, to nedáva zmysel

luci1012
Včera o 20:38

Mám podobný problém ako ty. Musím si každý večer umývať vlasy, lebo to nevydržia dva dni -
Iba ak použijem suchý šampón a zalakujem do copu.
Vystriedala som rôzne šampóny, od najlacnejších (Alpa zihlavovy alebo lipovy - tie boli fakt dobré) cez kadejaké drahšie a žiadna zmena. Skúšala som aj vajíčkové masky, tie kedysi pomahali, najnovšie už ani to. Skúšala som aj peeling na vlasy. Po ňom som videla rozdiel a vlasy ostali na druhý den schopné+ pol ďalšieho dňa. Čakám, kedy zo zeme vykukne prvá žihlava, na tú sa spolieham, že mi trochu pomôže zregenerovať vlasy aj pokožku hlavy
...inak si rada aj ja prečítam nejaké dobré rady, ktoré ešte nepoznám, lebo momentálne som dosť zúfalá z tých mojich vlasov 🫣

anonym_b0c5ff
Včera o 21:52

Záleží od príčiny mastenia, ale niektorí ľudia jednoducho majú aktívnejšie mazové žľazy a tie vlasy musia umývať častejšie... tam nepomôžu žiadne super triky a ani menej časté umývanie... rovnako ako sa niekto viac potí, niekto má mastnú a niekto suchú pokožku atď., s genetikou nevybabreš... od kaderníčky je to len po strihaní/umytí? alebo aj farba?

anonym_bdedb2
Včera o 21:54
@doriiis

@doriiis to ti musi riadne smrdiet hlava na stvrty den