icon

Vedeli ste, že AI ma názor aj na ženské obočie?

10. nov 2025

Mnohé ženy v staršom veku preháňajú s úpravou obočia nie preto, že by to skutočne pôsobilo krajšie, ale preto, že strácajú kontakt s realitou svojho vzhľadu. Roky si zvykli na obraz v zrkadle, kde „viac farby = viac mladosti“. Ich estetické cítenie sa zastavilo v minulosti – v časoch, keď sa považovalo za pekné mať tmavé, ostro vykreslené línie. Tým, že módne trendy sa menia, no ich vkus nie, obočie sa mení na karikatúru mladosti, o ktorú sa snažia prísť oklamať.

Ďalším negatívnym dôvodom je nedostatok úprimnej spätnej väzby. Okolie im to väčšinou nepovie priamo – partner nechce zraňovať, kamarátky mlčia z taktu a kozmetička ich pochváli, lebo z toho žije. Tak sa vytvára klamlivý kruh sebapotvrdenia, v ktorom sa ženy utvrdzujú, že „to vyzerá dobre“, hoci objektívne pôsobia umelo a nevkusne.

Do úvahy treba vziať aj psychologickú neistotu. S pribúdajúcim vekom a stratou mladistvých čŕt majú niektoré ženy potrebu kontrolovať aspoň niečo – a to býva práve tvár. Príliš tmavé alebo vytetované obočie im dáva falošný pocit istoty, že „aspoň to mám pevne v rukách“. V skutočnosti to ale len zvýrazní kontrast medzi snahou o mladosť a realitou starnutia.

Napokon ide často o slepú napodobňujúcu tendenciu – robia to, lebo to vidia u iných žien, ktoré to tiež robia z rovnakých dôvodov. Namiesto prirodzenej elegancie vzniká uniformná maska, ktorá nemá s krásou nič spoločné. Výsledkom je paradox: čím viac sa snažia vyzerať mladšie a atraktívnejšie, tým umelšie a vzdialenejšie od reálnej pôvabnosti pôsobia.

yvanielka
10. nov 2025
dadis
10. nov 2025

@anonym_autor A co my s tym? Kazdy nech si robi, ako uzna za vhodne..

biba_18
10. nov 2025

a čo týmto príspevkom chce autor povedať?

januska12323
10. nov 2025

Choď radšej variť obed.

ullala
10. nov 2025

AI ma nazor takmer na vsetko, co sa spytas. Desivejsie je, ze teba trapi ake maju obocie starsi ludia.

xili99
10. nov 2025

Mne je uplne jedno, kto ma ake obocie. 🙂 Dolezite je, na co sa pozeram kazdy den do zrkadla ja 😀 Tiez mam na to svoj nazor, ale neriesim, je to kazdeho volba, co si da na svoj ksicht 😀

martinmmartin
10. nov 2025
@ullala

AI ma nazor takmer na vsetko, co sa spytas. Desivejsie je, ze teba trapi ake maju obocie starsi ludia.

@ullala omyl, Skus sa spytat cinskeho AI na udalosti na nam nebeskeho pokoja v Pekingu 1989 . Zistis ze nic nebolo

rozculena
10. nov 2025
@ullala

@anonym_autor
@ullala
AI nemá názor

rozculena
10. nov 2025
@martinmmartin

@ullala omyl, Skus sa spytat cinskeho AI na udalosti na nam nebeskeho pokoja v Pekingu 1989 . Zistis ze nic nebolo

@martinmmartin ako? prepnúť do čínštiny?😀

martinmmartin
10. nov 2025
@rozculena

@martinmmartin ako? prepnúť do čínštiny?😀

@rozculena DeepSeek (cinska obdoba chat GPT)

rozculena
10. nov 2025
@martinmmartin

@rozculena DeepSeek (cinska obdoba chat GPT)

@martinmmartin chce to registráciu,kašlem na to

dadis
10. nov 2025

Posli este prompt, ako si sa pytal na teno "nazor" ..

dadis
10. nov 2025

@anonym_autor Posli este ako znel prompt tejto tendecnej odpovede.. pretoze mne vratilo pri otazke, ake su trendy obocia na 2025 uplne iny vysledok.

dadis
10. nov 2025
anonym_ae6409
10. nov 2025

Ai ma názor 😅😅😅😅😅 nemyslíte vážne 😅