icon

Vrásky po dovolenke

14. nov 2025

Ahojte, vrátila som sa od mora.Vravia mi,že vyzerám oveľa staršie a teda,popravde ,mám pod očami hlbšie vrásky, ktoré som nemala ,alebo len jemnucke boli možno. Asi kombinácia more,slnko. No teraz neviem...máte niekto takúto skúsenosť? Mám 43 rokov, môže sa to ešte spraviť?

anonym_40716d
14. nov 2025

@anonym_autor Čo ťa po iných hlavne, ze3si si užila slnko, more...a opálenie niekomu pridáva roky.

minenkaa
14. nov 2025

@anonym_autor to máš tak opálené ako si sa mráčila,koža vysušená od slnka,hydratuj,hydratuj,hydratuj

autor
14. nov 2025

Ďakujem Vám

petronelag
14. nov 2025

Aj krém s kolagénom tie vrásky vyplní.

majamat
14. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem Vám

@anonym_autor hydratuj.
ja som mala prakrat total dehydrovanu kozu a robila som taku proceduru, ze najlahsi produkt smerom k najtazsiemu, vsetko na vlhku plet.

v praci to bolo prvizorne riesenie, cize produkty nic moc.
napr:
1. hydtratacne serum - mala som len smejd z dm
2. gel na tvar - ak mam, napr som mala frudia
3. lasi hydratacny krem
4. tazssi hutnejsi krem
5. suchy olej.

napr olej ja mimo tohoto obdobia neznesie, ale ked mam dehydrovanu plet tak ano.

a teda tuto proceduru som robila asi kazdu 1-2hod, ked som citila, ze sa mi na tvari vsetko vstrebalo. tiez som sa snazila dostatocne pit.
a zabralo. tu si pozri, ake vrasky som mala okolo oci. vznikli rychlo z ehydratacie a preto sa to pri tejto kure aj pomerne rychlo polepsilo.

anonym_462773
14. nov 2025

A používala si na dovolenke SPF? V 43 rokoch ti vrásky už nezmiznú, taká je realita... najviac našej pleti škodí slnko, takže nateraz hydratačný krém Bioderma atoderm sensitive eye na celú tvár, od marca-novembra spf50 denne samostatne ako posledný krok ráno +aj v zime na horách ...ak chces aj v 50 či 60 vyzerať dobre ;) keď dačo kľudne sa pytaj

autor
15. nov 2025
@anonym_462773

A používala si na dovolenke SPF? V 43 rokoch ti vrásky už nezmiznú, taká je realita... najviac našej pleti škodí slnko, takže nateraz hydratačný krém Bioderma atoderm sensitive eye na celú tvár, od marca-novembra spf50 denne samostatne ako posledný krok ráno +aj v zime na horách ...ak chces aj v 50 či 60 vyzerať dobre ;) keď dačo kľudne sa pytaj

@anonym_462773 používala,no morská voda ho zmyla z tváre...no nie som opálená nejak...minimálne, ani žiadne začervenanie v tvári nebolo...tsk do vravím, že možno ešte viac tá slaná voda v kombinácii s tým slnkom nejak.Skud hydratovat

marcellka32
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_462773 používala,no morská voda ho zmyla z tváre...no nie som opálená nejak...minimálne, ani žiadne začervenanie v tvári nebolo...tsk do vravím, že možno ešte viac tá slaná voda v kombinácii s tým slnkom nejak.Skud hydratovat

@anonym_autor morská voda SPF nezmyje, len nedostocna ochrana SPF pokožku opali dohneda (aj to je spálenie pokožky), slnko nám poškodzuje kolagén a tým vytvára vrásky, najlepší anti-age prípravok je SPF50 aj keď ideš do mesta, nielen k vode

autor
15. nov 2025
@marcellka32

@anonym_autor morská voda SPF nezmyje, len nedostocna ochrana SPF pokožku opali dohneda (aj to je spálenie pokožky), slnko nám poškodzuje kolagén a tým vytvára vrásky, najlepší anti-age prípravok je SPF50 aj keď ideš do mesta, nielen k vode

@marcellka32 no tak používala som v Tom prípade.😊

marcellka32
15. nov 2025
@anonym_autor

@marcellka32 no tak používala som v Tom prípade.😊

@anonym_autor a ešte je dôležité množstvo, napíš ako dlho si bola na dovolenke, a aký veľký krém si mala a koľko ti ostalo...a ja ti napíšem či si si dávala dostatočne množstvo

autor
15. nov 2025

Bola som 10 dní, no z toho na slnku tak 3 bodky denne, skoro tma. Krém som nátierka len keď som šla na plaz, inak som bola vnútri či v tieni.Ktemu som dávala malo, normálne a len raz denne

autor
15. nov 2025
@marcellka32

@anonym_autor a ešte je dôležité množstvo, napíš ako dlho si bola na dovolenke, a aký veľký krém si mala a koľko ti ostalo...a ja ti napíšem či si si dávala dostatočne množstvo

@marcellka32 čiže malé množstvo urcite

autor
15. nov 2025
@marcellka32

@marcellka32 veď môže to byť z UV žiarenia, nedávala dom si až taký pozor, nebolo moc prudké slnko,teda pocitovo,ale asi bolo

3petka
15. nov 2025

@anonym_autor Si opálená a ak si si málo natierala tvár, tak sa to teraz ukázalo. Treba veľa hydratovať seba a pleť

anonym_f3f27f
15. nov 2025

Nuž, poškodenie slnkom.

Šanca, že to opravíš kolagénom, pitím, krémičkom alebo čímkoľvek iným je mizivá. Kúp si kvalitné SPFko a reaplikuj do konca života každé dve hodiny, pokiaľ je " von vidno" teda od 8:30-18:00.

marcellka32
15. nov 2025
@anonym_autor

@marcellka32 veď môže to byť z UV žiarenia, nedávala dom si až taký pozor, nebolo moc prudké slnko,teda pocitovo,ale asi bolo

@anonym_autor slnko svieti denne a vždy nielen pri vode a pri mori, ale aj v tieni...čiže si kúp spf50 a natieraj každé 2 hodiny vrstva natiahnuta na 2 prsty

krasneleto
15. nov 2025

@anonym_autor botox

snowflakenel
15. nov 2025

No ved chod na botox. Kremiky Ti velmi nepompzu.

trisha_r
15. nov 2025

@anonym_autor ☀️ ničí pleť. SPF 50 a stále klobúk na hlave, aj nechceš chodiť na výplne a iné estetické zákroky.

anonym_1eac97
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To prejde... Ja aj po zurke mam plet chvilu taku inu... Prosto potrebujem dospat 🙂. Prosto teraz vela kremuj...