icon

Vydržia značkové šperky bazénovú chlórovú vodu?

30. jún 2025

Máte skúsenosť či vydržia šperky napr. značky Ralph Lauren, DKNY, Boss bazénovú chlórovú vodu? Páči sa mi jeden náhrdelník, chcela by som ho nosiť aj k plavkám. Doteraz som mala iba zlato/striebro alebo lacnú bižutériu. Píšu že je to nehrdzacejúca oceľ, iónové pokovanie. Ďakujem.

eeffka
30. jún 2025

To co si vymenovala nie su sperky ale predrazena bizuteria, ak ti na nej zalezi do chlorovej vody by som s tym nesla.mozu zmenit farbu

maca1984
30. jún 2025

Mám, resp.mala som DKNY náramok, stál ma 40 €, nevydržal ani náš bazén.
Stmavol a vyčistiť to nešlo.
40 € v lufte.
Lebo nemienim nosiť niečo zatmavnuté, škaredé

tykat
30. jún 2025

Jedine co mi zatial vydrzalo je zlato. Roky rokuce, ci bazen ci more, ani naznak poskodenia. Ine nic.

maca1984
30. jún 2025

Našla som ho ešte

autor
30. jún 2025

Tak to ste ma nepotešili. Myslela som si, že keď za to pytajú toľko € , tak to aspoň 2-3 roky vydrží. Čo už. Ušetrené = zarobené 😁

maca1984
30. jún 2025

Jak nepotešili ?
Si ušetrila 🤣 sa teš

autor
30. jún 2025
@maca1984

Jak nepotešili ?
Si ušetrila 🤣 sa teš

@maca1984 no ale viac by ma potešilo keby ste mi napísali, že tie šperky sú nesmrteľné a budú ich nosiť ešte moje vnúčence 🤣 Ale nie, dosť sa mi páčil ten náhrdelník. Ale nedám 70€ aby som ho po 1-2 mesiacoch hodila do koša. Ďakujem za odpovede.

maca1984
30. jún 2025

Tak no, bohužiaĺ.
Sa poteš napr.z mojej chyby 😁

petracandle
30. jún 2025
@anonym_autor

@maca1984 no ale viac by ma potešilo keby ste mi napísali, že tie šperky sú nesmrteľné a budú ich nosiť ešte moje vnúčence 🤣 Ale nie, dosť sa mi páčil ten náhrdelník. Ale nedám 70€ aby som ho po 1-2 mesiacoch hodila do koša. Ďakujem za odpovede.

@autorka ale to nie sú šperky! Šperky sú drahé kovy, kamene. Hento je len predražená bižutéria. Aj keď mne osobne vydrží neporovnateľne dlhšie bižutéria napr Karl ako nejaká H&M, ale stále je to len bižutéria!

barka1
30. jún 2025

Presne tak, šperk a bižuteria je obrovský rozdiel, aj v cene.

autor
30. jún 2025

Ospravedlňujem sa, že som sa zle vyjadrila. Nechcela som tým nikoho pohoršovať. Ale myslím, že z môjho príspevku je dosť jasné na čo sa pýtam. Uznávam, je to bižutéria.

olimuc
30. jún 2025

Nevydrzia … prezije zlato a ak sumavne striebro tak ho vycistis Zubnou pastou. Vsetko ostatne znicis, nezavisle od znacky … chemia nepusti

simona19871216
1. júl 2025

To je obyčajný kov v drahej značke ja by to ani nekupovala

sandrasstini
1. júl 2025

Mne vsetko scernalo alebo sa olupalo. Po xy rokoch som si kupila prsten za 100€ malo ho asi 5x a uz je na reklamacii. Takze za mna skoda penazi