icon

Zničené vlasy z peroxidu

vierka5678
12. apr 2025

Ahojte baby, asi pred 3 rokmi som si začala farbiť vlasy na blond, melírom samozrejme u kaderníčky, zo začiatku boli pekne všetko ok ale teraz su neskutočné suche, lámu sa a su zničené :( nemáte nejaký typ čo by pomohlo? Predtým som mavala krasne zdrave leskle vlasy po pás :(

schauma123
12. apr 2025

Mám ten istý problém. A neviem si rady. Vlasy sú suché a v istej dĺžke sa lámu. Som s toho na nervy

biba_18
12. apr 2025

proteinová maska na vlasy - napr. táto https://www.notino.sk/shea-moisture/manuka-hone...
používať každý týždeň, možno pridať hydratačnú, nenechávať dlhšie na vlasoch ako píšu. na dlžky používať leave-in kondicioner a na konce olej.
@schauma123 nedávať do pevných gumičiek. meniť účes. plus čo som písala hore…

vierka5678
autor
12. apr 2025

@biba_18 ďakujem ti krásne, blond je moja farba ale bohužiaľ plánujem ísť opäť na hnedú a snáď sa to zlepší❤️

dzescebuly
12. apr 2025

@vierka5678 a meliruje ti celý vlas alebo len odrasty?

kvietok1233
12. apr 2025

@vierka5678 mne pomohlo jedine prestať farbiť. Už boli ako úplná slama. Od vtedy si nefarbim asi 10 rokov

kristie571
13. apr 2025

@vierka5678 Na to vie pomoct len odstrihnut to co je poskodene, nemelirovat dlzky, najst poriadnu kadernicku ktora vlasy neodpali neodbornym melirovanim a odporuci aj kvalitnu domacu starostlivost o vlasky.

To ze vam kadernicka v salone spravi peknu blond je tak 30% uspechu, zbytok je o starostlivosti doma.

Zial, neda sa mat pekne a zdrave blond vlasy, pokial sa doma nedorziava profesionalna starostlivost..

Mam blond melirovane vlasy uz dlhe roky, ked som mala nevhodnu kadernicku aj domacu starostlivost, vlasy sa mi lamali, same skracovali, boli ako slama.. zmenila som kadernicku za taku, ktora vie ako ma robit blond.. vie ze sa meliruju len odrasty, vie aky peroxid moze pouzit na moje vlasy aby ich neznicila neodpalila, vie mi vzdy poradit aky sampon, masku a kondicioner si na doma zakupit a doma pouzivat + doplnkova starostlivost.. ako je cistenie vlasov od nanosov, od tvrdej vody atd atd.. pekna a hlavne zdrava blond je tak trosku veda.

ivanka349
13. apr 2025

su jednak masky zabaly na vlasy a okrem toho aj prirodna kozmetika sampon na poskodene a suche vlasy krasne ich zregeneruje doda lesk bez chemickych prisad
osobna skusenost aj pribuznych co ho pouzivaju
doporucujem https://zerotoxic.sk/products/urtekram-sampon-n...

mergimar
13. apr 2025

@kristie571 Ahoj. Prosím ťa, prezradila by si ako sa staráš doma o svoje blond vlasy?

zorienka28
13. apr 2025

Ked ti ich kadernicka uz spalila, jedine nechat vyrast. Ja mam odfarbovane vlasy (farba aj melir) cca od 16-tich a mozem ti povedat, ze technologia farbenia je dnes uplne niekde inde, a kaze dobre kadernictvo ti to spravi tak, ze sa tie vlasy neznicia.

Kazdopadne, moja rutina:
1. sampon (pouzivam Kerastase, ktory odstranuje povlak z pokozky)
2. maska Olaplex 3/K18 (2x do tyzdna)
3. kondicioner (ten isty Kerastase)
4. pred fenovanim VZDY pripravok na ochranu pred teplom (ja pouzivam Olaplex 9, dobry je aj Redken)
5. fenovat na miernom teple (ja pouzivam Dyson, tie su ovela menej horuce), hned po umyti, po presuseni vlasov uterakom z mikrovlakna, nerob si turban
6. umyvam vlasy max 2x za tyzden, s odstupom min. 2 dni
7. spat na hodvabnych povlieckach , pripadne v hodvabnej ciapke (ja mam Lilysilk)
8. mam uz ovela redsi melir
9. cesat kvalitnou kefou a JEMNE (ja mam Tangle Teezer)
10. styling si robim klasickymi natackami pri vlasoch suchych na cca 80%, potom necham doschnut same
11. nepouzivam sponky a stipce na odlicovanie, mam taku latkovu celenku
12. ak gumicka, tak satenova scrunchie

Je to vela roboty, ale ked chces mat odfarbovane vlasy zdrave, tak to treba.

kristie571
14. apr 2025

@mergimar velmi podobne ako to opisala
@zorienka28 😊 len pouzivam ine produkty, ale ona to zhrnula perfektne👍🏼

mergimar
14. apr 2025

@kristie571 ďakujem ♥️

vierka5678
autor
14. apr 2025

@ivanka349 ďakujem ti pekne idem kuknúť❤️

vierka5678
autor
14. apr 2025

@zorienka28 ďakujem❤️

mima172
14. apr 2025

@vierka5678 Otázne je ako sa o vlásky staráš 🙂
Ja som tiež blond a teda áno, kvalitná starostlivosť je základ, aby boli vlasy zdravé a tým pádom aj pekné.
Používaš masky, zábaly? Balzam (kondicionér) na vlasy musí byť po každom umytí aj keby tanky padali.
Za mňa - klasický šampón (na značke nezáleží, ja mam najradšej Dixi), 1x do týždňa šampón na tónovanie blond vlasov (skúsila som milión znaciek, naj je jednoznačne Fanola - kupujem ho u mojej kaderníčky), balzam/kondicionér. 1x za 2 týždne olejová maska (ja robím teplú, tzv fenovanu masku, mam po nej úžasné vlasy) a cez zimu, keď je nízka vlhkosť tak to používam aj oleje na končeky, pripadne skrotenie celých vlasov.
A na výživu zvnútra pijem jačmeň.
Možno to znie komplikovane ale nie je, o blond vlasy sa proste musíš poctivo starať, inak z nich ostane žltá suchá slama. Ja som to isté obdobie zanedbávala, to som mala vlasy po zadok a keď som sa spamätala, tak 50cm muselo dolu. Odvtedy sa starám poriadne.