Ako sa zbaviť plesní v izbe?
Prosím vás neviete mi niekto poradiť ako sa zbaviť plesne na stenách aby sa už ďalej nerobila. Bývame v 20 rocnom nedorobenom RD, iba v 1 izbe je problém, mame merače vlhkosti v celej izbe je strašne suchý vzduch no plesen sa urobí na 2 stenách za skriňami a po zadnej strane skrine, aj sme odsunuli skrine aby viac to dychalo, nepomohlo, kúpili sme Ceresit na vlhkosť a nič. Manžel vraví ze asi je zla izolácia domu urobená. Dá sa ešte nejak odstrániť? Co nato pomáha, ďakujem.
urobenu
Ak tam už ta plesen je tak ju treba riadne odstrániť, lebo ona bude vyrážať stále. Ci je problém s tepelným mostom a teda pomôže zateplenie môže ukázať termovizia... Potom spôsobov je viac, záleží ci je to severná strana... My sme museli zvnútra zatepliť(mali sme to v dome) steny sa úplne museli odskrabat a znovu natiahnuť... Skúste tie skrine dat preč, očistiť stenu a uvidíte ci sa znovu urobí...
@uzanka16 tak to je dosť málo percent. my sme pre tie plesne aj zateplili, niekde pomohlo, niekde nie a to som sklamaná lebo ubezpečovali že plesni je koniec. priemernu vlhkosť v dome máme tak 45-55percent. len teraz už nie su plesne za skrinami ale našli si svoje miesta v kútoch kde sa ťažko vetra, resp.kde neprúdi vzduch.
@uzanka16 možno by vám to pomohlo nám to poradili robíme izby na poschodí celá stará malovka sa oskrabala vystriekat to savom, a potom budeme naťahovať nové omietky a zateplime.
@simca06022011 severná strana to je, blízko tej steny keď zoberieme vonkajšiu cast domu tak keď je sneh a ide odhrnac mame kopec snehu pri stene domu
@uzanka16 treba ale pliesen najprv odstrániť. Sú také prostriedky na báze striebra. Nie savom. Ja som kúpila prípravok od Bioni, ale sú aj lacnejsiw. Bežné v obi dostanete. Tým to vyčistiť a potom natrieť protiplesnovou farbou ako už písali predomnou. Aj my sme mali s tým problém v jednej izbe. Viac kúriť v tej miestnosti a aspoň 2x do dňa vyvetrať aspoň na 10min, ak sa vám dá , najideálnejšie je urobiť prievan.
Tak prišli sme na zadrhel, presne ako sme vraveli v izbe je suchý vzduch, ale zavolali sme si murara a ten nám povedal kde je problém, tam kde mame spálen v podstate polka domu nie je odvodená, povodní majitelia neurobili, takže rozbagrovvat okolie domu, nová izolácia, odvodnenie, náklady tak ze na 1000€ aby ssmee sa zbavili komplet plesne lebo je aj v stenach.
@arkelia to sme robili nepomohlo, chyba je v bývalých majiteloch, zavolali sme si murara riadneho, kde je zadrhel - polovica domu niee jee odvodnena a vlhne vsetko, iba šetríme a musíme bager zavolať a ešte takú tyc co ma rovno sused pri stene nášho domu kvôli bráne musí ísť prec aj ta spôsobuje vlhnutie. Takže v septembri sa komplet robí izba.

@uzanka16 no obávam sa že jediné riešenie je skrine posunut od stien alebo presunuť na južnú stranu.
a ak nechcete tak potom už jedine len savom 2x za zimu striekať. tiež sa nám robila plesen za skrinou tak sme tu zadnú dosku dali preč a často mávam otvorené skrine kvôli vetraniu.