Aký éterický olej do bytu?
Ahojte poraďte vônu do bytu.
Napadla ma levanduľa, bergamot, lemongrass.
Pripadne ruža jasmin?
Dačo nevtierave do pozadia bytu.
Co používate vy?
Dakujem
Pozri si aj podľa účinkov, niektoré sú napr. povzbudzujúce, iné ukľudňujúce. Niekomu niečo vonia, inému to vyslovene smrdí. Ja milujem esenciálne oleje, striedam podľa nálady, ale v prítomnosti manžela používam striedmo, jeho vraj bolí hlava. 🙂 Minule mi prišla klientka do kancelárie a hneď čo vám tu tak krásne vonia.
Mata, jedla, smrek.
Bylinky a uhorka.
Skorica a pomaranc je skvela v obdobi vianoc, vytvara vianocnejsiu naladu.
Skorica a mata vie tiez vonat celkom nevtieravo a sviezo.
Pre mna su napriklad jazmin, santal, ylang, konvalinka prilis tazke vone.
Santal este ako-tak obcas znesiem, podla nalady.
Ale velmi zavisi od kvality esencie. Niektora na povrchu (na spici) vonia vyborne, no ked sa rozptyli, ostava po nej uz tazsia, umela vona (a pripomina tie zachodove vonavky) a to je neprijemne. Vzdy ju treba odskusat.
Ja tieto vone pouzivam aj do kupela, ked si dam do vane neparfumovanu sol (napr. magneziovu) a nakvapkam par kvapiek esencie. Je to super pred spanim.
Vonia potom cela kupelna a (velmi jemne) aj ja v posteli. 🙂
Citronova trava, to je za mna topka, tu mam rada, lebo je taka svieza, prijemna a nevtierava.
Pozor na migreny. Radsej casto vetrat, ako pouzivat vone na vsetko, mne obcas byva zle aj zo susenia pradla v byte (ked to niekto prezenie s avivazou alebo hoc len da kapsulu). Ja obcas zapalim aromalampu alebo difuzer, ale len na kratko. A mam odkialsi (uz dlhsie) vone/zmesy typu nadcha/bolest hlavy/unava, tak pouzivam tie. Povzbudia a aj ta s nazvom bolest hlavy obcas paradoxne pomoze...
Ďakujem za názory, tipy.
V byte sa veľmi nevari a malinko perie.
Takže dáka "prirodzená vôňa bytu" tam nehrozí.
Je to byť po fajciaroch.

@darius_a nepoužívam nič.. Ale mne sa páčia drevite vône, pripadne Levanduľa