Čistenie a používanie kávovaru s nádobou na mlieko
Ahojte zvazujeme kupu takehoto kavovaru. Zaujima ma hlavne to ze ci to nerobi sarapatu ako sa potom ten kavovar cisti. ( ja nie som presvedcena moj manzel ale obzera tieto kavovary...a bol by to darcek na narodky preneho) Ste snim spokojne? Mate konkretny typ ktory je lepsi?
Mal som uz niekolko takychto kavovarov. Tiez mam rad rano kapucino. Vyuziva sa to u nas denne niekolko krat - a ono zalezi. Stale je potrebne to cistit. Vacsina kavovarov ma automaticke cistenie pri vypnuti. Mam teraz Miele a ten ma taky obehovy cistiaci system. Funguje to dobre (aj lepsie znacky ako Bosh / Siemens to maju dobre vyriesene). Ale rataj s tym, ze ob-den to potrebuje aj rucne trosku precistit / oplachnut hadicky, trisku a tak. Do nadobky na mlieko by si vraj nemala dolievat mlieko, ale stale minut a umyt (nedodržiavam to uplne). Celkovo - je to v pohode. Urcite lepsie, ako robit mlieko zvlast so sparovacom. Mal som stlae kategoriu kavovarov v cene 600-1200 Eur.
máme delonghi magnifica evo (okolo 400,- €) s nádobou na mlieko. Kapucino robí každý deň. Je to v pohode. Nádobku dávam na 1 deň do chladničky s mliekom, takže umývam obdeň. Do tej hornej časti sa nedostaneš, tú ju namočím do misky so saponátom a nechám tak, keď si spomeniem povyplachujem horúcou vodou. Nádobku samotnú dám do umývačky. Zatiaľ funguje bez problémov rok a pol. Je aj nejaký prostriedok na mliečny systém, takže ak prestane robiť dobrú penu, tak urobím pár "káv" s tým čístičom, nech sa to poriadne prepláchne aj v kávovare. Inak po každou použití sa automaticky preplachuje mliečny systém ak kávovar. Ja som lenivá robiť mlieko zvlášť, takže som pozerala rovno kávovar s nádobou. Potom je aj systém s hadičkou, ktorú rovno pichneš do mlieka a nemáš žiadnu nádobu. Ako funguje čistenie netuším.

@anonym_autor moja mama ma delonghi a chcela aby sa robili vsetky kavy na jedno tlacitko. Ak by som si kupovala pre seba velky kavovar by som si nekupila ja mam rada kapucino a s rucnym slahacom na mlieko si urobim vacsiu penu ako urobi ten kavovar a ano je potrebne kavovar cistit cca kazde 3 tyzdne to hlasi a plus tu nadobku na mlieko a tie trisky stalo sa ze boli upchate uschnutym mliekom aj ked po kazdej kave sa to vsetko preplachne vodou a neurobilo ziadnu penu. Ostatne kavy espresso … robi dobre.