icon

Čistenie a používanie kávovaru s nádobou na mlieko

Včera o 11:47

Ahojte zvazujeme kupu takehoto kavovaru. Zaujima ma hlavne to ze ci to nerobi sarapatu ako sa potom ten kavovar cisti. ( ja nie som presvedcena moj manzel ale obzera tieto kavovary...a bol by to darcek na narodky preneho) Ste snim spokojne? Mate konkretny typ ktory je lepsi?

lily8
Včera o 12:07

@anonym_autor moja mama ma delonghi a chcela aby sa robili vsetky kavy na jedno tlacitko. Ak by som si kupovala pre seba velky kavovar by som si nekupila ja mam rada kapucino a s rucnym slahacom na mlieko si urobim vacsiu penu ako urobi ten kavovar a ano je potrebne kavovar cistit cca kazde 3 tyzdne to hlasi a plus tu nadobku na mlieko a tie trisky stalo sa ze boli upchate uschnutym mliekom aj ked po kazdej kave sa to vsetko preplachne vodou a neurobilo ziadnu penu. Ostatne kavy espresso … robi dobre.

wade
Včera o 12:30

Mal som uz niekolko takychto kavovarov. Tiez mam rad rano kapucino. Vyuziva sa to u nas denne niekolko krat - a ono zalezi. Stale je potrebne to cistit. Vacsina kavovarov ma automaticke cistenie pri vypnuti. Mam teraz Miele a ten ma taky obehovy cistiaci system. Funguje to dobre (aj lepsie znacky ako Bosh / Siemens to maju dobre vyriesene). Ale rataj s tym, ze ob-den to potrebuje aj rucne trosku precistit / oplachnut hadicky, trisku a tak. Do nadobky na mlieko by si vraj nemala dolievat mlieko, ale stale minut a umyt (nedodržiavam to uplne). Celkovo - je to v pohode. Urcite lepsie, ako robit mlieko zvlast so sparovacom. Mal som stlae kategoriu kavovarov v cene 600-1200 Eur.

anonym_f93722
Včera o 13:09

máme delonghi magnifica evo (okolo 400,- €) s nádobou na mlieko. Kapucino robí každý deň. Je to v pohode. Nádobku dávam na 1 deň do chladničky s mliekom, takže umývam obdeň. Do tej hornej časti sa nedostaneš, tú ju namočím do misky so saponátom a nechám tak, keď si spomeniem povyplachujem horúcou vodou. Nádobku samotnú dám do umývačky. Zatiaľ funguje bez problémov rok a pol. Je aj nejaký prostriedok na mliečny systém, takže ak prestane robiť dobrú penu, tak urobím pár "káv" s tým čístičom, nech sa to poriadne prepláchne aj v kávovare. Inak po každou použití sa automaticky preplachuje mliečny systém ak kávovar. Ja som lenivá robiť mlieko zvlášť, takže som pozerala rovno kávovar s nádobou. Potom je aj systém s hadičkou, ktorú rovno pichneš do mlieka a nemáš žiadnu nádobu. Ako funguje čistenie netuším.