icon

Kedy vymeniť práčku za novú?

Včera o 16:26

Ahojte, kupujete automatickú práčku až keď sa vám pokazí? Alebo ju meníte po nejakom čase? Ja som moju práčku AEG plnenú zhora kupovala v roku 2020. Mám úzky priestor a musím mať tento typ práčky. Ale je neskutočne hlučná, keď žmyká, modlia sa susedia nad, pod, aj ja, aby sme celý blok nevyleteli do vesmíru 🙂. Zároveň už začala tak divne smrdieť zvnútra. Samozrejme, zatiaľ ide, musím poklopať. Práčka v roku 8/2020 stála 480 eur, čiže bola taký stred, ani lacná, ani drahá. Ako to je u vás, kupujete až keď odíde?

Strana
z2
anonym_0ee2c4
Včera o 16:28

Ja až keď sa pokazí, ešte mi zatiaľ z práčky ani nesmrdelo ,, a aj keby tak určite na to niečo kúpim a vyčistim.

viestta
Včera o 16:29

vzdy som novu kupila ked predchadzajuca umrela. Tak je to s kazdym spotrebicom.
Ked je tvoja hlucna pri zmykani ma vylagrovane loziska, takze uz je na svojej poslednej ceste, skor ci neskor skonci svoju put.

anonym_0ee2c4
Včera o 16:30

Práčky buchaju podla mna vtedy , keď je , bud malo oblečenia v práčke alebo naopak , veľa.. a keď ti popritom ešte aj tancuje 😀 tak to budú nožičky alebo čas na výmenu práčky 😀

anonym_93051b
Včera o 16:31

@anonym_autor keď sa pokazí, samozrejme, nerozumiem prečo by som kupovala skôr. Mám práčku z roku 2014 a zatiaľ ešte bojuje… som s ňou spokojná, tak dúfam, že ešte chvíľu potiahne.

autor
Včera o 16:34
@viestta

vzdy som novu kupila ked predchadzajuca umrela. Tak je to s kazdym spotrebicom.
Ked je tvoja hlucna pri zmykani ma vylagrovane loziska, takze uz je na svojej poslednej ceste, skor ci neskor skonci svoju put.

@viestta lenže ona toto robí odkedy som ju kúpila. Je neskutočne hlučná. Ja obdivujem susedov, že ma ešte nevyhodili odtiaľto. To keď ja periem, celý blok sa modlí.

autor
Včera o 16:34
@anonym_0ee2c4

Práčky buchaju podla mna vtedy , keď je , bud malo oblečenia v práčke alebo naopak , veľa.. a keď ti popritom ešte aj tancuje 😀 tak to budú nožičky alebo čas na výmenu práčky 😀

@anonym_0ee2c4 mám práčku na 7 kg, vždy dávam tak do 5-6, viac nie. Neosvedičilo sa mi dávať veľmi veľa. Ona iba keď žmýka a odstreďuje je hlučná, inak o nej nepočujem.

anonym_0ee2c4
Včera o 16:38

Tak tam bude iná chyba , ale už na tvojom mieste by som to nijak neriešila pokiaľ perie je dobre a už keď nepôjde samozrejme ze treba vymeniť,, svokor mal podobnú že keď zmykala tak som si myslela ze cez dom prechádzajú vlaky to bol poriadny rachot 😀😀😀😀

marsmykkok
Včera o 16:38

@anonym_autor Ja som poslednú mala 17 rokov, kúpila som si novú lebo začala tiecť a chcela som už zmenu. Predtým som mala 15 rokov tiež a menila som ju lebo proste už boli na trhu modernejšie. Ale meniť len tak z roztopaše po 6 rokoch ak funguje mi príde cez čiaru... Ak od začiatku bola taká hlučná mala si ju ako novú predať a kúpiť druhú. Teraz ju dáš za 50 eur, kúpiš novú za 500 eur, tá nebude vydarený kus a po 2,5 roku odíde a kúpiš dalšiu za 500 eur a teda dáš za 8,5 roka na práčky 1500 eur skoro ak táto ti môže stále slúžiť ešte roky? Ak smrdí treba vyčistiť a bude...

autor
Včera o 16:45
@marsmykkok

@anonym_autor Ja som poslednú mala 17 rokov, kúpila som si novú lebo začala tiecť a chcela som už zmenu. Predtým som mala 15 rokov tiež a menila som ju lebo proste už boli na trhu modernejšie. Ale meniť len tak z roztopaše po 6 rokoch ak funguje mi príde cez čiaru... Ak od začiatku bola taká hlučná mala si ju ako novú predať a kúpiť druhú. Teraz ju dáš za 50 eur, kúpiš novú za 500 eur, tá nebude vydarený kus a po 2,5 roku odíde a kúpiš dalšiu za 500 eur a teda dáš za 8,5 roka na práčky 1500 eur skoro ak táto ti môže stále slúžiť ešte roky? Ak smrdí treba vyčistiť a bude...

@marsmykkok nie, mám vyhliadnutú jednu za 550 eur, zaujala ma aj AEG prosteam za cca. 660 eur. Samozrejme, nekupujem hneď, viem si našetriť za dva mesiace na ňu.

reanda
Včera o 16:55

kedy sa mi zachce

maca1984
Včera o 16:57

Až keď " umre ".

anonym_ace7a0
Včera o 17:05

@anonym_autor kúpim si novú, keď po nej zatúžim. Necistis ju? Ocot, alebo rôzne prípravky….?

autor
Včera o 17:06
@anonym_ace7a0

@anonym_autor kúpim si novú, keď po nej zatúžim. Necistis ju? Ocot, alebo rôzne prípravky….?

@anonym_ace7a0 jasne, že ju čistím.

terezia74
Včera o 17:31

@anonym_autor keď odišla na dúhový most, po 7 rokoch

titla
Včera o 17:41

My sme kupovali pracku ked ta aktualna mala nieco vyse 10 rokov a aj ked este prala o.k., bola plnena zpredu a pocas prania zacala z dvierok niekedy vytekat voda. Nebolo to extra vela, stacilo dat handru pod dvierka, ale len zavolat servisaka by uz stalo asi viac ako zostavajuca cena pracky.
Navyse bola len na 5kg pradla a kupovala som ju v case ked som bola slobodna a zila sama a pre 3 clennu rodinu by uz bola vhodnejsia vacsia.

cina1
Včera o 17:44

kupovala som druhu, lebo som chcela plnenu spredu a aj vyssie otacky (prvu funkcnu som darovala). tuto druhu som po case - nepokazenu - tiez podarpvala, a kupila sucasnu, chcela som na viac kg, a uz som si mohla dovolit v novom priestore klasicky hlboku a siroku pracku plnenu spredu

anonym_68f6eb
Včera o 17:44

ak huci pri zmchani tak ti pravdepodobne odislo lozisko, to sa da opravit, pracku kupujem ked sa pokazi

marsmykkok
Včera o 17:47
@titla

My sme kupovali pracku ked ta aktualna mala nieco vyse 10 rokov a aj ked este prala o.k., bola plnena zpredu a pocas prania zacala z dvierok niekedy vytekat voda. Nebolo to extra vela, stacilo dat handru pod dvierka, ale len zavolat servisaka by uz stalo asi viac ako zostavajuca cena pracky.
Navyse bola len na 5kg pradla a kupovala som ju v case ked som bola slobodna a zila sama a pre 3 clennu rodinu by uz bola vhodnejsia vacsia.

@titla Podobne som sa potešila že stará trocha tečie lebo sme chceli väčšiu, mali sme 6kg a kúpili sme 9kg, síce veľakrát je prádla len toľko čo by sa zmestilo aj do starej, ale napríklad dnes som mala plný kôš tmavého a mohla to oprať naraz rovnako ak periem posteľné viem tam dať aj deku čo by sa do starej nezmestila, teraz po zime tam dám mužovu zimnú bundu dlhú čo sa do starej nezmestila a musela sa platiť drahá čistiareň. teda som rada že som mohla zmeniť a to sme len dvaja, ale veľakrát tá 6kg nestačila... Jediné mínus novej že stará mala program na džíny po ktorých boli fakt džíny super oprané a jemné, táto nová nemá.

babababka
Včera o 17:57

Samo,že až keď sa pokazí.A nie raz.Keď už nie je iné riešenie,resp.oprava by stála tiež dosť.

marca12
Včera o 18:01
@anonym_autor

@anonym_0ee2c4 mám práčku na 7 kg, vždy dávam tak do 5-6, viac nie. Neosvedičilo sa mi dávať veľmi veľa. Ona iba keď žmýka a odstreďuje je hlučná, inak o nej nepočujem.

@anonym_autor Vsimla som si,ze tieto slim pracky zvrchu plnene su dost hlucne. Nedavno sme kupovali babke a nevedeli sme najst tichsiu. Kolko db ma tvoja pracka? Ak je tak strasne hlucna, ktovie,ci je vobec v poriadku. Mozno od vyroby nebola ok.

doriiis
Včera o 18:07

Keď mi na starej čokoľvek začne vadiť a liezť na nervy

autor
Včera o 18:08
@marca12

@anonym_autor Vsimla som si,ze tieto slim pracky zvrchu plnene su dost hlucne. Nedavno sme kupovali babke a nevedeli sme najst tichsiu. Kolko db ma tvoja pracka? Ak je tak strasne hlucna, ktovie,ci je vobec v poriadku. Mozno od vyroby nebola ok.

@marca12 78 db má. Ona ide v poriadku a v pohode, aj perie potihu, len to žmýkanie, čo trvá asi neviem 2-3 minúty je štart vemírnej lode.

marca12
Včera o 18:22
@anonym_autor

@marca12 78 db má. Ona ide v poriadku a v pohode, aj perie potihu, len to žmýkanie, čo trvá asi neviem 2-3 minúty je štart vemírnej lode.

@anonym_autor V byte sme mali volaledy slim electrolux a tiez mala 78db a ano,ked zmykala bol to ako vzlet rakety 😂 casom sme menili loziska a bolo to lepsie. Skuste este antivibracnu podlozku pod pracku. Ta to stlmi.

autor
Včera o 18:28
@marca12

@anonym_autor V byte sme mali volaledy slim electrolux a tiez mala 78db a ano,ked zmykala bol to ako vzlet rakety 😂 casom sme menili loziska a bolo to lepsie. Skuste este antivibracnu podlozku pod pracku. Ta to stlmi.

@marca12 skúsim 🙂. Len ono všetky tieto slim čo som poterala majú 78-79 db. Ja si pamätám tú predtým čo som mala Gorenje, tá si žila vlastným životom a tiež som ju zatvárala do kúpelne, lebo hučala hrozne. Ale to som bývala inde.

euka210
Včera o 18:53

@anonym_autor ano, az ked odide, resp.uz sa neda opravit.

anonym_342208
Včera o 18:56

a ked ju priviezli novu , tak si odmontovala vzadu tie poistky aby sa bubon netočil? ked huči tak niekde musi byť chyba
pod práčkou mám aj taku čiernu gumu na odhlučnenie

autor
Včera o 18:58
@anonym_342208

a ked ju priviezli novu , tak si odmontovala vzadu tie poistky aby sa bubon netočil? ked huči tak niekde musi byť chyba
pod práčkou mám aj taku čiernu gumu na odhlučnenie

@anonym_342208 ona nehučí. len veľmi hlasno žmýka a odstreďuje.

minesasubu
Autor odpoveď zmazal
anonym_034f3e
Včera o 19:08

https://www.nay.sk/pracka-whirlpool-tdlrs-7232b... 72db a to je vcelku rozdiel oproti 78/79db. my sme mali docasne pozicanu taku najlacnejsiu, plnenu zhora, som myslela, ze odpadnem z toho hluku...

prasiatko30
Včera o 19:18

Kupovali sme pracku po skoro 20r - pracka fungovala ale pokaslal sa privod vody - sa to asi upchalo lebo mame strasne tvrdu vodu a po 20r tak sa clovek ani necuduje a uz bolo treba kupit aj modernejsiu. Tuto mame uz zase nejaky ten rocika dufam, ze bude fungovat aspon tolko ako ta pred tym. Cize odpoved na tvoju otazku - kupujeme vtedy ked sa spotrebic pokazi, ale snazime sa kupovat spotrebice, ktore vydrzia, aby sme nemuseli kupovat kazdych 5r

Strana
z2