Kolaudácia domu
Ahoj.. keď bol dom skolaudovaný 2 týždne pred svadbou patrí dom len jemu? Na Liste vlastníctva figuruje podiel 1/1 len jeho meno. Ďakujem
Vlastníctvo nemá nič spoločné s tým, kedy bola kolaudácia. Si vlastníkom pozemku? Bola si pri stavebnom povolení uvedená ako staviteľ spolu s partnerom? Ak nie a ak rozostavaná nehnuteľnosť bola zavkladovaná na kataster ešte za slobodna, nie si vlastníkom. Ak si spolufinancovala výstavbu či kúpu pozemku, je na dohode s mužom, aby si bola vlastník aj ty. Ak si výstavbu ani pozemok nefinancovala, je myslím fér, že vlastníkom nie si.
Najlepsie je, ked snubenec stavia dom a ja chcem byt na LV len z titulu ze som priatelka.....
“ Aha tak dôležité je co je na LV ?” no mne sa sníva 😂😂 aaaale tak nie, list vlastníctva je len tak zo srandy nejaky papier, co potom čo je v ňom napísané 😃
Poteším ťa, ani ja nie som na LV, aj keď som mala titul priateľka, keď muž byt kupoval 😁. Bola som študentka, nevyšla by nám hypotéka. Keby muž čaká dlhšie, zaplatí za byt o 30% viac, keďže bývame v dosť lukratívnej lokalite. Môže ma odtiaľto pratať no, aj tvoj teba, sme dopadli, čo? 😁
Ked sa kolaudovalo pisalo sa do ziadosti"majitelia" takze ak by vas uz terajsi manzel napisal na žiadosť o kolaudáciu tak by ste mali dom napoly
Napr pozemok som majitelka len ja ale na dome sme uz obaja a do žiadosti som napisala aj muza....aj to mi poradila na úrade pani
@kristinka92
Predstavte si, že údaje na LV sú záväzné len do okamžiku, kým sa nepreukáže niečo iné. Pretože bývajú situácie (nie táto), že na LV je údaj o vlastníctve niekoho, hoci skutočnosť je iná.
Aj keby bol skolaudovany 2 tyzdne po svadbe tak by bol len jeho. Tvoj dotaz vyznieva tak, ze nemas s pozemkom ani financovanim stavby nic spolocne.
Predpokladam, ze by si sa nepytala taku otazku, keby si mala vedomost o tom, ze pozemok vlastnis a ze si ucastnicka stavebneho konania.

Ano