Kúrenie - spotreba
Je z finančného hľadiska výhodnejšie cez deň vypnúť radiátory a zapnúť ich až tak cca dva hodiny pred spaním? Som totiž matka samoživiteľka a snažím sa ušetriť všade kde sa dá. Vďaka
Napíš aj ako vetráš.
ja zapínam v obývačke ked prídeme z práce, na noc vypnem a v spálni zase na noc zapínam - ale iba na 3ke. Dcéra si tiež zapína na noc, cez deň nepotrebujeme kúriť, to sme málo doma a hýbeme ssa. Do rána vždy boli zarosené okná tak kúrime v spálni na noc.
@andrea_82 spím tak s dvojmesačným bábätkom, tak nechcem aby spalo v zime
@maranco iba ráno keď sa zobudíme pootvaram okná na chvíľu
Ja mám v dome termostat teraz na 20 keď bude pod nulov dám na 21 21,5 na noc od 23 do rána je na 18 tie ráno o 5tej sa zvýši teplota
Keď cez deň vypnes radiátory,tak kým večer vykuris dom,spotrebujes viac energie ako keď nechas temperovat celý deň.A keď bývaš v dome,ten dom keď nebude vykureny tak začne ťahať vlhkost
Aký zmysel má merať teplotu v kotolni?
je dobre v noci nechať trochu kúriť kvôli roseniu okien, ale na koľko to je veľmi individuálne, každý musí skúšať tak aby sa už nerosili, ale zas aby nebolo zbytočne teplo. Cez deň záleží či je niekto doma a hlavne kto. Malé deti a starší ľudia potrebujú trochu viac teplo ako mladý zdraví ľudia.
U nás je temperovať zbytočné, bez kúrenia neklesne teplota pod 19. Zapíname na pár minút keď sme doma a niekomu je zima. Čo je max. asi 15 minút 4 krát do dňa. V noci je zbytočné kúriť na spanie je lepší chladný vzduch. Ráno je na oknách len niekoľko kvapiek, ktoré po vyvetrani zmiznú.

my to robíme presne naopak - poobede kúrime a na noc už nechávame len dobehnúť. Veď v noci nepotrebuješ mať také teplo ako cez deň.