icon

Máte inšpirácie na riešenie malej kuchyne?

20. dec 2025

Kúpili sme si dom, pôvodne bola kuchyňa úzka a dlhá, my sme zbúrali jednu stenu a spojili sme kuchyňu s obývačkou. Tým pádom kuchynská linka musí byť do 2 metrov.
Máte niektorá malú kuchyňu, ak áno poprosím foto na inšpiráciu.

Strana
z2
viestta
20. dec 2025

180 cm linku sme mali kedysi v panelaku. bolo to zalostne malo, nebolo ani kde robit, ani kde sa rozlozit a furt daco dacomu zavadzalo. Daj podorys mozno sa tam da naplanovat aj lepsia kuchyna

cina1
20. dec 2025

to myslis ako? akoze cela? ci len pracovnu plochu. ak cela tak varna platna a drez a uz nezostane velky priestor...

osky
20. dec 2025

A ved nemozes si to naplanovat tak,ze urobis k tomu ,co planujes,este miesto tej zburanej steny stenu z kuchynskeho nabytku?
Do L
Bolo by fajn hodit foto podorysu,s rozmermi a s nakresom,kde su dvere a pod.
A kde chces tu kuchynu-aky je tvoj plan...

anonym_3ae42d
20. dec 2025

Ostrov sa tam nezmesti, ked ste spojili s obyvackou?
Ako bez podorysu a rozmerov tazko hadat ako to mate

katica06
20. dec 2025

Ja by som to nedala. Keď sme kúpili dom, tak kuchyňa bola 115cm na pravo 115 na ľavo za mnou dvere na chodbu, predo mnou vchod do jedálne 90% priestoru zabral šporak a dres s odkladacim priestorom. Hneď som to zrušila, dnes má búrali sme 2 streny a dnessú spolu bývalá jedáleň, bývalá kuchyna a bývalá obycačka a linka samotna viac ako 5m.
2m kuchynu by som nechcela v žiadnom prípade

anonym_e35d7e
20. dec 2025

To bola moja podmienka, co najvacsia kuchynska linka, ked sme kupili dom a komora. Vela ulozneho priestoru, vela varim, peciem, mame 4 deti. Je to na ukor jedalenskeho kuta, a obyvacky, mali sme problem postavit vianocny strom napriklad, ale natrepali sme ho nakoniec 😅. A musela mat 2 vysky doska, pre mna a manzela, ja mam 152 cm a manzel 185 cm. Aby sa dobre robilo obom. Malu kuchynu, ani 2 metre to nemalo povodne, spravili sme neskor z toho L a aj to mi bolo malo, sme mali v byte.
Do L-ka sa neda nieco spravit, ak ste zburali priecku? S nejakym polostrovom, pultikom? Aj by som odfotila, ale mame bordel 😅

anonym_0aaeee
20. dec 2025

@anonym_autor mali sme v paneláku, bola som z nej na nervy, keď sme stavali dom, tak kuchyňa bolo to, na čom som si dala najviac záležať, linka do U, dostatok priestoru na všetky spotrebiče. Nedá sa ti prehodiť kuchyňa s inou miestnosťou? Daj pôdorys, možno niečo vymyslíme

autor
20. dec 2025

Teraz tam mám linku že šporák, pracovná doska a drez a ešte v strede kuchyne mám stôl so stoličkami a keď pečiem tak valkam na tom stole.
Mne sa páčia malé kuchyne, svokra má 5 metrovu veľkú a v každom šuflíku niečo nikdy nič tam nevie nájsť a keď vari tak behá po celej kuchyni. Ja keď varím tak mám všetko po ruke a nemusím behať hore dole. Varím pečiem vo veľkom sme štyria a aj pre rodičov a nosím im to k nim.
Len chcela by som modernejšiu linku a čo pozerám v obchodoch všade majú obrovské kuchyne a takú nechcem.

alenka58
20. dec 2025
@anonym_autor

Teraz tam mám linku že šporák, pracovná doska a drez a ešte v strede kuchyne mám stôl so stoličkami a keď pečiem tak valkam na tom stole.
Mne sa páčia malé kuchyne, svokra má 5 metrovu veľkú a v každom šuflíku niečo nikdy nič tam nevie nájsť a keď vari tak behá po celej kuchyni. Ja keď varím tak mám všetko po ruke a nemusím behať hore dole. Varím pečiem vo veľkom sme štyria a aj pre rodičov a nosím im to k nim.
Len chcela by som modernejšiu linku a čo pozerám v obchodoch všade majú obrovské kuchyne a takú nechcem.

@anonym_autor a tých 2 máš aj umývačku riadu, prípadne iné spotrebiče, neviem ako by sa mi to zmestilo, či máš úložný priestor v špajzi, lbo mne dosť miesta zaberajú spotrebiče

autor
20. dec 2025
@alenka58

@anonym_autor a tých 2 máš aj umývačku riadu, prípadne iné spotrebiče, neviem ako by sa mi to zmestilo, či máš úložný priestor v špajzi, lbo mne dosť miesta zaberajú spotrebiče

@alenka58 Umývačku riadu nemám ani nechcem.
Mám špajzu tam máme veľkú chladničku s mrazničkou, regále a tam mám potraviny do zásoby aj malinovky, zeleninu ovocie všetko.

anonym_3ae42d
20. dec 2025

Inspiracii je dost aj na nete.. toto je v podstate tiez mala kuchyna, ak ratam len jednu stranu.. namiesto toho ostrova mas ty asi stol

maranta_leuconeura
20. dec 2025

Mali sme v byte usporiadanie na 2,4 metra, teoreticky ak das tie stredne skrinky 40 cm alebo jednu 80, tak mas 2 m:
60 cm sporak na kraji volne do priestoru
60 cm skrinka
60 cm skrinka = spolu 120 cm pracovna plocha
60 cm drez na kraji v rohu pri stene

anonym_a439eb
20. dec 2025

@anonym_autor
Kde je podorys ? bez neho je to kecanie ako v krcme o nicom aj vo vlaku su mini kuchyne a funguju je to o viac casu na design

mk1111111111
21. dec 2025

2 metre je malo, jedine, ze by chlanicka bola mimo, teda doska by bola 2m v kuse. Z toho ukroj umyvadlo, to by sa dalo dat bez odkvapkavaca a doska na varenie. Len pri 4 ludoch si neviem umyvadlo bez odkvapkavaca predstavit. A potom teda robit ostatne na tom stole.
Ale, ak tam mozes dat stol, mozes dat aj L-kovu kuchynu a z nnej smerom do U dat vstavany stol pre 4 osoby. Miesto to iste, ale kompaktnost bude lepsia a pohodnejsia a este aj moderna. Celkovy tvar bude U, ale vratane stola so stolickami.

kuchynka15
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pošli rozmery a napíš mi do správy aké farby a aký štýl by si chcela. Projektujem kuchyne na mieru, spravím ti vizualizáciu ak cenovú ponuku.

anonym_468f3b
21. dec 2025

https://www.ikea.com/sk/sk/p/knoxhult-spodna-sk...
tych zvysnch 20 cm daj na druhy kraj umyvadla a odkvapavac sa da dat aj do hornej skrinky s otvorenym dnom

autor
21. dec 2025

Toto som našla na nete celkom sa nám to pozdáva.Teraz mám bielu linku a chcela by som hnedú.

autor
21. dec 2025
@anonym_autor

Toto som našla na nete celkom sa nám to pozdáva.Teraz mám bielu linku a chcela by som hnedú.

@anonym_autor Len neviem či to je vstavaný sporák alebo ako to je? Chcela by som sklokeramicky sporák, teraz máme plynový.

mateson2004
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Len neviem či to je vstavaný sporák alebo ako to je? Chcela by som sklokeramicky sporák, teraz máme plynový.

@anonym_autor toto je celá linka? Tam nebudeš mať žiadny pracovný priestor. Ja tiež nemám extra veľkú, ale 2 metre mám pracovnej plochy. Myslím čistej, bez varnej dosky a drezu. A teda prijala by som viacej

cina1
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tot je na take "apartmanove" varenie. ved tam je prac plocha len vľavo .no malicke to je..

autor
21. dec 2025
@cina1

@anonym_autor tot je na take "apartmanove" varenie. ved tam je prac plocha len vľavo .no malicke to je..

@cina1 To by sa hádam dalo vymeniť aby sporák bol na kraji a vedľa tá pracovná doska.

cina1
21. dec 2025
@anonym_autor

@cina1 To by sa hádam dalo vymeniť aby sporák bol na kraji a vedľa tá pracovná doska.

@anonym_autor urcite sa da,,,ale plochu pracovnu ti to nezvacsii..

anonym_3ae42d
21. dec 2025

A indukciu pozeraj, nie sklokeramiku, tie su o level lepsie

trnavacka
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chceš indukciu alebo sklokeramiku? Vyzerajú rovnako, nie je to to iste.
Máš tam elektrinu na to pripravenú? 3 fázy, 400V

autor
21. dec 2025
@anonym_3ae42d

A indukciu pozeraj, nie sklokeramiku, tie su o level lepsie

@anonym_3ae42d V čom je rozdiel?

1andrea111
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je veľmi malá kuchynska linka, veď tam sa nedá nič robiť, nič odložiť. To je tak pre jedného človeka aj to takého čo nevarí.

autor
21. dec 2025
@1andrea111

@anonym_autor to je veľmi malá kuchynska linka, veď tam sa nedá nič robiť, nič odložiť. To je tak pre jedného človeka aj to takého čo nevarí.

@1andrea111 Do kuchyne to je akurát, chladničku a odkladací priestor mám v špajzi. Mne sa ľúbia malé kuchyne a v pohode tam viem variť aj piecť. Ja sa zmestim.

trnavacka
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3ae42d V čom je rozdiel?

@anonym_autor
Sklokeramika - doska ke horúca, hrniec zohrieva vysokou teplotou. Po odložení hrnca horúca veľmi. Ak ti niečo vykypi, tak to prihori. Môžeš použiť všetky hrnce.

Indukcia - doska je len jemne tepla, vykypene neprihori, zohrieva na princípe magnetizmu. Môžeš použiť len tie hrnce, na ktorých dne sa uchytí magnet. Vyššia cena ako Sklokeramika. Rýchlejší nábeh a zohrievanie.

Obidve potrebuju 3 fázy.

cina1
21. dec 2025
@trnavacka

@anonym_autor
Sklokeramika - doska ke horúca, hrniec zohrieva vysokou teplotou. Po odložení hrnca horúca veľmi. Ak ti niečo vykypi, tak to prihori. Môžeš použiť všetky hrnce.

Indukcia - doska je len jemne tepla, vykypene neprihori, zohrieva na princípe magnetizmu. Môžeš použiť len tie hrnce, na ktorých dne sa uchytí magnet. Vyššia cena ako Sklokeramika. Rýchlejší nábeh a zohrievanie.

Obidve potrebuju 3 fázy.

@trnavacka indukcia nemusi byt pripojena na 380, my ju tak mame,ale nemusi..samozrejme, ze potom je ovplyvneny vykon...

saxana000
21. dec 2025

Aj ja mam malicku kuchynu varit v nej moze iba jeden ale mam v nej jedalensky stol aj chladnicku lebo som odmietala chodit pre kazde vajicko do spajze tak vela veci robim na stole.. ked deti odrastu a nebudem mat z obyvacky play zonu tak tam pojde jedalensky stol a ja si kuchynu prisposobim viac na robotu bude aj viac skriniek a hlavne viac pracovnej plochy. No ale zas uprimne zatial som v nej navarila pokazde hladni sme este neboli a aspon som nutena po sebe hned spratavat.ja sa poznam cim viac miesta mam tym viac bordelu narobim.. ale hlavne ze je moja a nikto mi v nej za usami nepinda..

Strana
z2