Nápady na prepojenie kuchyne a obývačky
Prosim dajte nápady,ako máte vy kuchynu spolu s obyvačkou.dakujem
Ja vela varim a v ziadnom pripade by som nechcela spojenu kuchynu s obyvackou.
Takze ak spolu, tak jedine so zasuvacou stenou, ktorou by som v pripade napriklad pomaleho varenia masa a kosti na vyvar, co trva 2-4h vedela oddelit kuchynu od obyvacky.
My mame kuchynu s obyvackou. Nijak to nemame predelene. V buducnosti tam dam len nejaky stojan na kvety aby to opticky predelilo. Varenie mi neprekaza. Da sa vyvetrat. Teraz su rekuperacie, dobre digestory. Ale mi zas Tv nejak moc nepozeráme aby to niekoho rušilo.
Ja vela varim a v ziadnom pripade by som nechcela spojenu kuchynu s obyvackou.
Takze ak spolu, tak jedine so zasuvacou stenou, ktorou by som v pripade napriklad pomaleho varenia masa a kosti na vyvar, co trva 2-4h vedela oddelit kuchynu od obyvacky.
@roja01 ja mam cca 15 rokov spolu kuchynu jedalen a obyvacku a ano suhlasim, zisla by sa ta zasuvacia stena. Nieco co sa da odsunut ale v pripade varenia, vyprazania by sa ozavrela kuchyňa
@csillagvirag máme tak a je to blbé, všetky pachy z kuchyne idú do obývačky, napachnu záclony, a keď vyprážame, čo je prakticky stále., lebo dcéra miluje chlieb vo vajíčku s cesnakom, tak vetram ešte aj druhý deň. Ale mne vadia pachy a skrátka pratam vetram stále. Podotýkam, že máme aj účinný digestor, ale tak varenie je varenie 😵💫
@csillagvirag chod na modru strechu, tam.mas napadov habadej, aj s planikmi, tam sa lepsie poinspirujes.
@csillagvirag je to pekne, moderne, ale potom sa zvykne aj jest v obyvacke a smeti sa tahaju aj tam.
nemám spojenú kuchyňu s obývačkou tak ako nemám spojené wc s kúpeľnou, všetko máme sólo, tak ako tu píšu hlavne kvôli pachom
Nemam prepojenu, pri projekte domu to bola moja podmienka a nelutujem...zili sme v byte s prepojenou kuchynou s obyvackou a uz by som to nikdy nechcela...tie pachy su potom v kazdom kuse nabytku, v kazdom zavese . ...ak mas na to podmienky, pri oddeleni nebudes lutovat
Ak nemusíš, nespájaj a nechaj si nejaké 2 dvere. Je to pekné, ano, vzdušné áno, ale ak barisnnieco aromatické (ryby, vyprážané) ten smrad je aj v obývačke. Nepomôže nič okno a digestor, hlavne v zime, proste to prejde okamžite do priestoru.
Nechcela by som mať spolu, kvôli pachom.
inak tu mi napdala tema o digestoroch, kde niektore pisali a bili sa do prs, ze ony nemaju didestore, nepotrebuju, lebo ked varia, tak NIC necitit. Tak si vyber.
Máme kuchyňu spojenú s obývačkou, je to väčšia izba do L, cize jedna časť je čisto Uckova linka s pultom (nemáme klasický stôl, u nás nevyužité). Neviem či to je tým, že nejeme mäso, ale varím skoro každý deň a teda žiadna vôňa z varenia nás nikdy neobťažovala, veď zapnem digestor alebo otvorím okno keby niečo. Veľmi nám to takto vyhovuje a teda oddelenu kuchyňu by som nechcela.
mne by vadil hluk z kuchyne v obyvacke, digestor, umyvacka, chladnicka, mam tam aj susicku...otravne, a hlavne pachy...
Máme spolu, odporúčam všetkými 20. Žiadne pachy, smeti, nič! Máme riadny digestor, ktorý máme zapnutý, keď varíme, od minulého týždňa mám už pravidelne otvorený balkón aj pol dňa (náš zvyk). V živote mi nikto nepovedal, že tu niečo cítiť a ani ja nemám ten pocit, keď vojdem po pár hodinách zvonku dnu. Nemáme ani hluk, normálne môžeme fungovať všetci v domácnosti, vari sa, pozeral sa telka, bez problémov. Akurát treba mať dostatočne veľký priestor a rozumne rozvrhnutý, aby to pôsobilo vzdušne. Ja nevidím jedinú nevýhodu a to bývame takto 5 rokov vo svojom a predtým 2 roky v najme s rovnakou dispozíciou.
mám spojenú, zapínam digestor, nevarím nič čo sa dlho varí 😏 nechcela by som oddelenú. je to samostatná miestnosť, dalo by sa oddeliť, ale nechcem. jedálenský stôl máme v obývačke…
@csillagvirag máme tak a je to blbé, všetky pachy z kuchyne idú do obývačky, napachnu záclony, a keď vyprážame, čo je prakticky stále., lebo dcéra miluje chlieb vo vajíčku s cesnakom, tak vetram ešte aj druhý deň. Ale mne vadia pachy a skrátka pratam vetram stále. Podotýkam, že máme aj účinný digestor, ale tak varenie je varenie 😵💫
@anonym_323647 ak môžem, poradím robiť chlieb vo vajíčku v rúre na papieri na pečenie 🙂
Máme spojenú obýv. s kuchyňou. Nám to vyhovuje, o žiadnom smrade ako tu niektorí píšu nevieme. Varíme jedlo z dobrých čerstvých surovín, nie pokazené mäso. Z jedla je vôňa, nie smrad.
My sme mali spojenu, a dali sme ju predelit prieckou a francuzske velke zasuvacie dvere. Doteraz lutujem. Smead z varenia je aj tak, ale este mi lezie na nervy, ze nevidim na deti.
Za mna teda idealne oddelit, ale tak, aby v kuchyni zostal jedalensky stol.
@csillagvirag V byte sme mali spojenu, ta miestnost mala 37 metrov a bola riesena do L, cize ta kuchynska a obyvacia cast boli trochu oddelene. Kuch. linku sme mali do L+ostrovcek, v tejto casti bol aj velky jedalensky stol a potom v tej druhej casti bola obyvacka. V dome mame oddelene a nemenila by som uz. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine.
Tiez mame velku obyvacko-kuchynu,boli to 2 miestnosti s oknami,zrusili sme priecku.
@csillagvirag V byte sme mali spojenu, ta miestnost mala 37 metrov a bola riesena do L, cize ta kuchynska a obyvacia cast boli trochu oddelene. Kuch. linku sme mali do L+ostrovcek, v tejto casti bol aj velky jedalensky stol a potom v tej druhej casti bola obyvacka. V dome mame oddelene a nemenila by som uz. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine.
@anonym_e4b48b tiez mame kychynu v uzsom priestore do tvaru U a vrchne do L,ale hned vedla tej kuchyni je aj sprchovy kut s wc.Cela ta miestnost je dlha 10m na 5m siroka aj s tou kupelkou.
@anonym_323647 ak môžem, poradím robiť chlieb vo vajíčku v rúre na papieri na pečenie 🙂
@anonym_d9b07a Jasne a vajicko stecene na papieri na pecenie. Uzasne varenie.
@autorka: Oddelene. Nie len ze nechcem zit v kuchyni (pri peci ako nasi predkovia), cely zivot medzi hrncami a riadmi, je jasne ze po vareni sa hned vsetko neda spratat. A sediet 3 hodiny 2m od hrnca v ktorom sa chladi jedlo aby sa dalo odlozit do chladnicky nie je pre mna extra kulturny zazitok. A aj tie pachy fakt nezastavis.
Ideael, zasuvne dvere. Medzi obyvacim priestorom a kuchynou.
Čo varíte že je smrad? 😂😂 Naučte sa variť a nebude smrdieť jedlo
@anonym_d9b07a Jasne a vajicko stecene na papieri na pecenie. Uzasne varenie.
@autorka: Oddelene. Nie len ze nechcem zit v kuchyni (pri peci ako nasi predkovia), cely zivot medzi hrncami a riadmi, je jasne ze po vareni sa hned vsetko neda spratat. A sediet 3 hodiny 2m od hrnca v ktorom sa chladi jedlo aby sa dalo odlozit do chladnicky nie je pre mna extra kulturny zazitok. A aj tie pachy fakt nezastavis.
Ideael, zasuvne dvere. Medzi obyvacim priestorom a kuchynou.
@anonym_1f1293 zrejme nevieš ako sa robí chlieb vo vajíčku. Nech sa páči, recept bez stečeného vajca na papieri https://www.youtube.com/shorts/oDjQ-iTbS6M
Ja mám kuchyňu, jedáleň a obývačku do Lka, čože obývačka s krbom je za rohom. Kuchyňu mám orientovanú do záhrady, otvorím balkónové dvere, plus digestor a žiadny smrad. Robila som rezne pred dvomi hodinami, nič necítiť.
@sisska96 sú jedlá ktoré smrdia nech robíš čo robíš… napr. huspenina. varený karfiol, chlieb vo vajci, bryndza… 😏 ale na tieto pachy digestor pomáha…
@biba_18 na huspeninu a kapustové jedlá je super zimná záhrada s kuchyňou. Letná kuchyňa sa tomu hovorí? Skrátka kuchyňa mimo domu. Ja som takto mala v altánku druhú, funkčnú kuchyňu a bolo to parádne.
Podľa mňa také tie naozaj nepríjemné pachy prejdú aj cez dvere...
Ja mám spojenú kuchyňu s obývačkou a teda mne to vyhovuje. Smrad z jedla nemám, jednak nevarím také jedla, vyprážané nerobím vôbec a hneď ako začínam variť, zapínam digestor a otváram portál na terasu. Takisto počas varenia si hneď upratujem, takže neporiadok nemám. A to som citlivejšia na pach. Ale tak každý podľa seba, ako mu vyhovuje 🙂 a návrhy si pozri na pintereste, predsa len nevieme akymi priestormi disponuješ

To zalezi od priestoru. Ci je to dom, byt, ake m2. My mame napr vacsi RD, mame vela priestoru, tak nemusime setrit miestom. Obrazkov mas na nete habadej