Oplatí sa dať opraviť kávovar?
Ahojte, aké máte skúsenosti s opravou kávovarov? Pokazil sa nám 4-ročný kávovar DeLonghi, oprava by stála takmer polovicu jeho ceny, resp. ceny nového. Dať opraviť alebo kúpiť nový? Obávam sa, či sa už nebude často kaziť. Ďakujem za rady. 🙂
Ja som dávala, ale starší. Vyhodené peniaze. Po mesiaci sme kúpili nový. Nemala som nervy na reklamácie.
Kazdych 5 rokov kupujem kavovar. Viac (full automat) pri nasej spotrebe nevydrzi ziaden. Tak som sa uz naucil dokupovat predlzenu zaruku. Po druhej oprave ho vacsinou potom predam / posuniem dalej. V tvojom pripade - zalezi co je pokazene. Ak iba nejake tesnenie tak by mal v principe vydrzat este rok-dva.
Presne, zalezi co tomu odislo. Ak tesnenia, alebo nieco co vies kupit a vymenit doma, tak sa oplati. Ak nieco komplikocane, alebo elektronika, ze to sami doma nedate tak asi tazko.
Záleží čo sa pokazilo a kvôli čomu. Niekedy sú drahé súčiastky, niekedy robota... Niektorí ti aj povedia vyššiu cenu, lebo sa im s tým nechce babrať. Často v takejto situácii zohráva úlohu citový vzťah a zvyk. Ak si spokojná s výrobkom a zvyknutá naň, tak si ochotná investovať do opravy viac. Ale ak chceš napríklad novší typ, tak toto je príležitosť na výmenu.
nám menili na jednom kávovare tesnenia a na druhom mlynček, dokopy to stálo asi 100 Eur, za mňa oprava áno, odvtedy idú 2 roky bez problémov (jeden doma, druhý v práci)

Ja som dávala opravovať Philips pokazil sa mu mlynček na kávu a cena opravy cca 25%z nového a dúfam, že to vydrží. Cca rok je tomu.