icon

Panvice Fabini

minka80
Dnes o 07:39

Ahojte,
už dlhšie pozerám panvice od Fabini a zvažujem, že by som postupne vymenila staré za nové, kvalitnejšie a zdravotne nezávadné, ktoré nepúšťajú nič do jedla. Keďže však nejde o lacnú záležitosť, nechcem urobiť krok vedľa.
Fabini má silnú reklamu, no recenzie som našla rôzne. Preto by som sa rada opýtala na vaše reálne skúsenosti. Ako ste s nimi spokojné po čase používania?
Vopred ďakujem za každý názor a odporúčanie

anonym_a16ad9
Dnes o 07:43

Som s nimi spokojná veľmi. Zlé recenzie som videla len na to, že sa im na nerezových panviciach pripekalo jedlo, ale s nerezom sa treba naučiť pracovať a jednoducho niečo sa na ňom proste pripečie, lebo je to nerez a nie teflón. Ale podľa mňa sú ich panvice moc kvalitne spravené. Ale mám len nerez a liatinu, neviem iné posúdiť.

minka80
autor
Dnes o 07:44
@anonym_a16ad9

Som s nimi spokojná veľmi. Zlé recenzie som videla len na to, že sa im na nerezových panviciach pripekalo jedlo, ale s nerezom sa treba naučiť pracovať a jednoducho niečo sa na ňom proste pripečie, lebo je to nerez a nie teflón. Ale podľa mňa sú ich panvice moc kvalitne spravené. Ale mám len nerez a liatinu, neviem iné posúdiť.

@anonym_a16ad9 pri liatine sa nepripaluje?

minka80
autor
Dnes o 07:45

Rozmyslam bud liatina alebo s keramickym hybridnim povrchom. Pred nerezom mam respekt

anonym_a16ad9
Dnes o 07:51

Ja si idem kúpiť akurát nerezovú hybridnú, podľa mňa je to zlatá stredná cesta. A pripečie sa to aj na liatine samozrejme. Ale nerez ak dobre rozpálim tak na ňom krásne urobím lievance aj vajíčka bez pripekania. Na liatine skôr opiecť mäso.

minka80
autor
Dnes o 08:31
@anonym_a16ad9

Ja si idem kúpiť akurát nerezovú hybridnú, podľa mňa je to zlatá stredná cesta. A pripečie sa to aj na liatine samozrejme. Ale nerez ak dobre rozpálim tak na ňom krásne urobím lievance aj vajíčka bez pripekania. Na liatine skôr opiecť mäso.

@anonym_a16ad9 dakujem

muchotrafka298
Dnes o 08:57

Ja napisem z vlastnej skusenosti. Oni maju masivnu reklamu, oslovuju kazdeho influencera (aj takych, co nevedia ani varechu chytit do ruky), aby sa dostali do povedomia ludi.
Moja kolegyna kade chodi, len o nich basni, aka znacka a co ja viem co a pritom viem, ze ma doma od nich niekolko znicenych panvic, lebo na tom nevie varit ani ona ani jej dospievajuce deti.
Neustale maju nejake zlavy. Kupila som si nerezovu s pokrievkou minule leto, bola cca v podobnej cene ako Tefal, ktory som pouzivala a pouzivam dlhe roky. Na nereze sa treba naucit varit, len tento povrch sa chova uplne inac, tam nie je mozne varit "na sucho", lebo okamzite sa na to vsetko chyti.
Oni maju ku kazdemu povrchu na svojom webe detailny popis, ako to pouzivat, nepouzivat a vsetko ohladom spravneho nielen pouzivania, ale aj udrzby.
Za mna je ta panvica OK, ale urcite by som za nu cez 100 EUR nedala. Varim na tom vsetko, dokonca aj vyprazam. Ale je to iba panvica, nic viacej a netreba to nejak glorifikovat, ako som viackrat citala, ze jak to je uzasne, famozne a neviem este ake prevratne.
Gro zlych recenzii je to, ze ludia nevedia spravne dane riady pouzivat.

muchotrafka298
Dnes o 10:11

@minka80 ja som si este spomenula, ze je podobna firma s riadom a vola sa Elmich. Skusenost ale nemam, u nich ale nie su beznitove panvice ako ma Fabini. Cenova hladina cca priblizne to este.