icon

Poraďte odvhlčovač

3. jan 2023

Máte skúsenosti s nejakým kvalitným, čo dobre vsaje vlhkosť?

marsmykkok
3. jan 2023

každý elektrický, je to jednoduchý stroj, rozdiel medzi značkami nie je, ja mám napríklad guzzanti a spokojnosť. ak chceš výkonnejší, tak pozeraj hlavne koľko litrov vody absorvuje za 24 hodín

autor
3. jan 2023

@marsmykkok len neviem čím sa riadiť, sú za 50 € ale aj za 400€. Čakáme bábätko a prerábame byt takže nevieme teraz veľa investovať

katica06
3. jan 2023

Treba sa riadiť aj veľkosťou priestoru

marsmykkok
3. jan 2023

no podľa toho koľko vlhkosti to pohltí za 24 hodín do nádržky, čím viac, tým je výkonnejší, teda skôr dosiahneš požadovanú vlhkosť.

autor
3. jan 2023

@marsmykkok 0,7l/ 24 hod je ok?

marsmykkok
3. jan 2023

to je málo veľmi, lebo je to pri ideálnej teplote a tak a reálne to bude ešte menej. Mne môj reálne, nie papierovo za 12 hodín naplní vyše 2 litrovú nádržku

autor
3. jan 2023

@marsmykkok https://odvlhcovace-vzduchu.heureka.sk/electrol... našla som niečo takéto, celkom sa mi to pozdáva

marsmykkok
3. jan 2023

ten vyzerá fajn čo si dala link 🙂 Do domácnosti v pohode stačí.

marsmykkok
3. jan 2023

Inak je to aj fajn sušič prádla, dať k sušiaku a za noc máš suché prádlo. Ja to využívam aj na to v sychravom počasí, ak periem veci, ktoré nemôžu ísť do sušičky.

autor
3. jan 2023

@marsmykkok no budem sa musieť poradiť s mužom, ale zatiaľ ten vyzerá sľubne. My sme mali plesne na stenách tak chcem nejaký skúsiť, aj vetrám a dali sme na steny fungicídny penetračný náter a tiež protiplesňovú farbu ale bojím sa že by sa to mohlo vrátiť :/

marsmykkok
3. jan 2023

určite sa porad, ale ja odporúčam, mám 5 rokov asi už. V lete nevyužijem, ale v zime áno. Síce zapínam len asi jedenkrát týždenne momentálne na pol dňa , ale aj tak zakaždým vylejem vyše 2 litrov vody, to máš za polrok čo je chladnejšie aj okolo 50 litrov vody, ktoré by sa mi držali v tých dvoch problémových miestnostiach (kuchyňa a obývačka). My sme plesne nemali-fakt málokedy máličko pri oknách, ale starší prízemný dom a aj z varenia a tak bola vysoká vlhkosť nad 80 percent a potom sa na stenách to výšky cca metra robili také mokré mapy, čo sa tam zrážala vlhkosť.

domak2
3. jan 2023

Ten co si dala vyzerá fajn. Minimálne 12l za deň. Byvam v Londýne takže to mam iné, ja vylievam plnú nádrž denne a to mam susicku 😅

malinovka333
3. jan 2023

Tak ten za 50€ aj taky bude.ked uz tak kvalitnejsi.my mame de longhi a kupili sme este jeden rhonson s cistickou vzduchu.je to dobra vec

autor
3. jan 2023

@marsmykkok
@domak2
@malinovka333 ďakujem dievčatá, dúfam že bude plniť účel keď ho kúpim 🙂

brembo
Autor odpoveď zmazal
brembo
3. jan 2023

Minimálne 10l/24hodín.

jj298
Odpoveď bola odstránená
marcela64
4. jan 2023

Skús pozrieť od Sencoru, sestra kupovala, dala zaň nejakých 250€ a má 30l/24h 🙂 A teda je to super. Mali v byte veľmi vlhko jak prerobili, takže im to ozaj pomohlo. Je to dobrá vec, treba pozerať na ten výkon.