Problém s napenením mlieka v kávovare De'Longhi
Bežné príčiny
Upchávanie komponentov v karafe na mlieko, ako je výtok, plastová rúrka a skrytá tvrdá plastová rúrka vo vnútri veka, bráni správnemu prevzdušňovaniu a má za následok iba horúce mlieko. Usadeniny mliečneho tuku sa časom hromadia, najmä ak sa pravidelne nečistia, a blokujú cirkuláciu pary. Mlieka s nízkym obsahom tuku, odstredené alebo rastlinné mlieka produkujú menej peny ako plnotučné mliečne výrobky.
Kroky čistenia
Kompletne rozložte karafu LatteCrema: odstráňte džbán, výtok, plastovú rúrku a vnútorný filter z veka, potom namočte do teplej mydlovej vody alebo umyte v umývačke riadu (skontrolujte kompatibilitu modelu). Pred testovaním dôkladne opláchnite, vysušte všetky časti a bezpečne zložte späť. Toto dôkladné čistenie vykonávajte týždenne alebo po intenzívnom používaní a po každom použití opláchnite.
Ďalšie opravy
Uistite sa, že je karafa správne pripevnená a naplnená nad minimálnu hladinu, pretože senzory môžu nesprávne detekovať riedke mlieko. Ak zlyhá ohrev, resetujte stroj podržaním prvých dvoch tlačidiel kávy a tlačidla x2 po dobu 5 sekúnd. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov používajte čerstvé, studené plnotučné mlieko z chladničky.
Translated with DeepL.com (free version)
Máme tuším tento istý od Vianoc, raz sa to stalo aj nám, tú nádobu na mlieko sme úplne rozobrali a poriadne umyli, odvtedy je to ok.
Maly sme rovnaký problém, pomohlo vyčistenie tej tenkej drážky na malom čiernom plaste čo je súčasťou tej bielej trysky, a hlavne všetky komponenty karafy rozobrať a tak raz za čas umyť v umývačke riadu.
Tak myslela som si, že ho čistím správne, rozoberala som to aj umývala skoro za každým urobených latte keďže to robíme len sem tam. Skúsila som teraz odmočiť všetko vo vode s jarou a uvidím či to pomôže
ja to namočim na 30 min minimalne do jarovej vody - tak 2x do tyzdna. A samozrejme preplach po kazdom pouziti.

@bubu1234 naštudovať návod a správne čistenie