Skutočne dobrý digestor do kuchyne bez okna
Ahojte. Vie mi niekto poradiť skutočne dobrý digestor do kuchyne, v ktorej nie je okno. Ďakujem vopred.
a chceš s odťahom alebo rekuperačný? a koľko peniazov za neho chceš dať?
Vývod do exteriéru nie je možný. Je to do bytu a vetranie (balkón) je až v obývačke. Susedka má Gorenje s filtrom za ca 600 € ale je slabý. Neviem vôbec, koľko stojí naozaj funkčný digestor, ktorý odsáva...
a ešte o akú veľkosť miestnosti sa jedná?
Vývod do exteriéru nie je možný. Je to do bytu a vetranie (balkón) je až v obývačke. Susedka má Gorenje s filtrom za ca 600 € ale je slabý. Neviem vôbec, koľko stojí naozaj funkčný digestor, ktorý odsáva...
@nova_kamoska ked nie je moznost vyvadu do exterieru ani do spolocnej odvetravacej sachty, tak recyklacny digestor toho vela nezachyti. Mozno pachy ak budes pravidelne menit tukove a uhlikove filtre, ale vlhkost ostava v interieri. Treba pozerat na objemovy vykon, kolko kubikov vzduchu dokaze prehnat cez filtre a aj hlucnost, lebo niekedy su digestory celkom pocut.
Je to malá kuchyňa, 4,4 m2 ale ide mi o to, že nechcem mať smrad z varenia v celom byte. A menšie (3 varné zóny) indukčné varné dosky s odsávaním? Stoja okolo 2 tis. ale ak skutočne super fungujú, brala by som.
@nova_kamoska Skús ešte napísať na fórum Modrá strecha, tam ti možno tiež poradia .
fungujú rovnako ako tie "obyčajné" digestory, len sú v spodnej skrinke. ide o to, že tie digestory v doske potrebujú priestor v skrinke a vývod za skrinku - a tam tiež musíš mať vyriešené aby to malo kam fúkať ... a tie horné môžeš mať v skrinke alebo aj mimo skrinky ...
pozeraj teda na to - ako ho chceš mať zabudovaný..
počítaj s tým, že uhlíkové filtre sú povedzme nie úplne lacné ...
ak máš malú kuchyňu, ktorú ale vieš zatvoriť, pozeraj na rýchlosť odsávania pár 120–250 m³/h (najvyššia rýchlosť možno 350 ak intenzívne varíš) - čím vyššia rýchlosť, tým to bude hlučnejšie, ale keď zavrieš kuchyňu, tak to bude asi aj jedno ...
ak nemas vyvod tak to je jedno ci za 200 alebo za 800
Aspoň 300m3 h
Plus pravidelná výmena filtrov a správna výška od varica

Idealne ho ťahať do jadra, tie uhlíkové sú sprostosť (ak bývaš v byte)