Skutočne dobrý digestor do kuchyne bez okna
Ahojte. Vie mi niekto poradiť skutočne dobrý digestor do kuchyne, v ktorej nie je okno. Ďakujem vopred.
Vývod do exteriéru nie je možný. Je to do bytu a vetranie (balkón) je až v obývačke. Susedka má Gorenje s filtrom za ca 600 € ale je slabý. Neviem vôbec, koľko stojí naozaj funkčný digestor, ktorý odsáva...
Vývod do exteriéru nie je možný. Je to do bytu a vetranie (balkón) je až v obývačke. Susedka má Gorenje s filtrom za ca 600 € ale je slabý. Neviem vôbec, koľko stojí naozaj funkčný digestor, ktorý odsáva...
@nova_kamoska ked nie je moznost vyvadu do exterieru ani do spolocnej odvetravacej sachty, tak recyklacny digestor toho vela nezachyti. Mozno pachy ak budes pravidelne menit tukove a uhlikove filtre, ale vlhkost ostava v interieri. Treba pozerat na objemovy vykon, kolko kubikov vzduchu dokaze prehnat cez filtre a aj hlucnost, lebo niekedy su digestory celkom pocut.
Je to malá kuchyňa, 4,4 m2 ale ide mi o to, že nechcem mať smrad z varenia v celom byte. A menšie (3 varné zóny) indukčné varné dosky s odsávaním? Stoja okolo 2 tis. ale ak skutočne super fungujú, brala by som.
@nova_kamoska Skús ešte napísať na fórum Modrá strecha, tam ti možno tiež poradia .
fungujú rovnako ako tie "obyčajné" digestory, len sú v spodnej skrinke. ide o to, že tie digestory v doske potrebujú priestor v skrinke a vývod za skrinku - a tam tiež musíš mať vyriešené aby to malo kam fúkať ... a tie horné môžeš mať v skrinke alebo aj mimo skrinky ...
pozeraj teda na to - ako ho chceš mať zabudovaný..
počítaj s tým, že uhlíkové filtre sú povedzme nie úplne lacné ...
ak máš malú kuchyňu, ktorú ale vieš zatvoriť, pozeraj na rýchlosť odsávania pár 120–250 m³/h (najvyššia rýchlosť možno 350 ak intenzívne varíš) - čím vyššia rýchlosť, tým to bude hlučnejšie, ale keď zavrieš kuchyňu, tak to bude asi aj jedno ...
Aspoň 300m3 h
Plus pravidelná výmena filtrov a správna výška od varica

Idealne ho ťahať do jadra, tie uhlíkové sú sprostosť (ak bývaš v byte)