icon

Máte radi folklór a vyhľadávate vystúpenia legendárnych spevákov?

13. okt 2025

Mate radi folklor ? Vyhladavate take vystupenia znamych spevaciek legiend ?

Strana
z2
madeincssr
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6dabf1 vyššie som vypisala 🙂
Povedzme Jan Ambroz , Darina Lasciakova , Marka Macoskova , Anka Poracova , Hana Servicka , Rendosovci , Trio Svitkove

@anonym_autor nezabudni na Eleonoru Vancikovu Kapasnu. Ona je nielen skvela interpretka, ale aj folklorna odbornicka.

anonym_1e9c51
14. okt 2025

@anonym_autor preco to mladi nepocuvaju? Poviem presne, pre tie primitivne nemoderne dvojzmyselne texty. Mladym je trapne pocuvat texty o tom, kde jablcko, suknicka, satka, cervene jablcko, okienko su pouzite ako zasterka sexualneho chtica.
Netvrdim, ze moderne texty su vsetky s hlbsou myslienkou, ale nie su aspon taketo jednoduchucko-primitivno-priehladne.

anonym_158fb7
14. okt 2025

Mám rada folklór, aj keď zhruba do tridsiatky som ho neobľubovala. A čo sa týka textov, asi nič sa vo vulgaritách nevyrovná rapu, ktorý mladí susedia počúvajú pri oberaní jabĺk.

autor
14. okt 2025

A nemáte nikto ani takú osobu s folklórnych spevákov že by ste mali radosť keby ste ju stretli naživo a mohli sa porozprávať odfotiť?

anonym_6dabf1
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6dabf1 vyššie som vypisala 🙂
Povedzme Jan Ambroz , Darina Lasciakova , Marka Macoskova , Anka Poracova , Hana Servicka , Rendosovci , Trio Svitkove

@anonym_autor ďakujem, poznám z nich len Darinu Lasciakovu a tu tiež považujem za výbornú spevacku ľudovej hudby.

anonym_6dabf1
14. okt 2025
@anonym_1e9c51

@anonym_autor preco to mladi nepocuvaju? Poviem presne, pre tie primitivne nemoderne dvojzmyselne texty. Mladym je trapne pocuvat texty o tom, kde jablcko, suknicka, satka, cervene jablcko, okienko su pouzite ako zasterka sexualneho chtica.
Netvrdim, ze moderne texty su vsetky s hlbsou myslienkou, ale nie su aspon taketo jednoduchucko-primitivno-priehladne.

@anonym_1e9c51 ja už mám od mladej ďaleko, ale folklór mi veľa nehovoril nikdy, ani pred 45 rokmi. Nie je to len o tom, že všetci mladí počúvajú primitívne texty, môžu mať v obľube iný druh hudby. Ja milujem aj vážnu, aj rock, aj folkovu hudbu, aj country, znesiem aj cimbalovu hudbu raz za čas. Ale inak mi nikdy folklór neprirastol m srdcu. Ani hudba, ani kroje, výšivky, keramika, nič. Neviem prečo, rodicia mali folklór rádi, k hudbe nás viedli. Je to asi ako s obľúbenou farbou.

anonym_1e9c51
14. okt 2025
@anonym_6dabf1

@anonym_1e9c51 ja už mám od mladej ďaleko, ale folklór mi veľa nehovoril nikdy, ani pred 45 rokmi. Nie je to len o tom, že všetci mladí počúvajú primitívne texty, môžu mať v obľube iný druh hudby. Ja milujem aj vážnu, aj rock, aj folkovu hudbu, aj country, znesiem aj cimbalovu hudbu raz za čas. Ale inak mi nikdy folklór neprirastol m srdcu. Ani hudba, ani kroje, výšivky, keramika, nič. Neviem prečo, rodicia mali folklór rádi, k hudbe nás viedli. Je to asi ako s obľúbenou farbou.

@anonym_6dabf1 ja som starsia od teba a mam to tak isto. Len autorka sa myslim pytala, preco mladi neoblubuju folklor, tak som interpretovala to, co som pocula od mladsich. My starsi to mame asi ako preferenciu hudobneho vkusu.

Strana
z2