Ako efektívne predať auto Kia Rio?
Ahojte, rozmyslam, ze predam auto. Kupovala som ho v roku 2023, nove - Kia Rio, automat, vyhrievanie volantu, sedadiel, zadna kamera. Bude mat 3r, a najazdene ma sotva 10 000 km. Mam firemne auto, na ktorom jazdim. Mam k nemu aj relativne nove zimne pneu Michelin. Bolo servisovane v autorizovanom servise, nemalo nikdy ziadny problem.
Auticko mam velmi rada, ale viac menej stoji. Kazdy rok platim servis, nemalu sumu okolo 280 eur, platim si GAP poistenie dohromady so vsetkym 580 eur, prezuvanie a uskladnovanie pneumatik apd.
Moja nakupna cena bola 16 700 eur. Za kolko si myslite, ze by som ho mozno vedela teraz predat? Ak by som dostala 13K bola by som rada. Ale obavam sa, ze to bude mozno 10.
Co vsetko potrebujem ku predaju? Kupno - predajnu zmluvu, ked sa podpise, aky nasleduje postup? Odhlasenie auta, prepis na policii apd? Viete ma nejako navigovat? Este som s tym nemala skusenost. KP zmluvu budem mat urobenu od pravnika.
Za vase rady vam dakujem.
P.S. Nie, nemam sa s kym vo svojom okoli poradit, preto pisem sem ❤️
@anonym_autor nedotknute (nikdy nic nelakovane) zanovne slovenske auto od prveho majitela s takymto najazdom sa preda, je to len otazka casu. Otvor si znamy autoinzertny portal (autobaz...eu/sk) a daj si vyfiltrovat Kia Rio daneho rocnika s automatom. Uvidis rozsah cien, vybavy, stavy km, foto a ceny. Z toho lahko odhadnes svoju predajnu cenu. Zacni s vyssou, aby bolo z coho zlavovat.
Auto sa oplati umyt, vycistit, pekne nafotit (zvonku, zvnutra, kufor, motor...) a do inzeratu uviest doslova vsetko. Aby si nemala kopu zbytocnych doplnujucich telefonatov.
Priprav si 2x KPZ, vsetky doklady, manualy a kluce. Auto nedaj nikomu bez toho, ze ho ihned pri podpise KPZ a vyplateni plnej ceny prepisete nanho na policii/klientskom centre evidencie vozidiel, alebo Ti necha oba TP (OEV), notarske splnomocnenie na prepis nanho a doklad (fotokopiu) o novej PZP na jeho meno.
Od kupujuceho je dobre mat vsetky nacionale, postovu adresu aj kontakt na mobil.
Prepis som vcera (v piatok) urobil osobne (so splnomocnenim, kopiou PZP kupujuceho, fotokopiou jeho OP a telefonickym kontaktom kvoli zasielaniu maleho TP kurierom) za 30 minut aj s cestou tam a nazad a s poplatkom 33 Eur (zostali povodne znacky, TEC).
ahoj a nepremyslala si ked sa v tom tak nevyznas ako pises predat auto do aciek, cez ten ich vykup? znamy tam takto predavali golfa, so sumou co zanho dostali boli spokojny
ahoj a nepremyslala si ked sa v tom tak nevyznas ako pises predat auto do aciek, cez ten ich vykup? znamy tam takto predavali golfa, so sumou co zanho dostali boli spokojny
@evakadlec nie, nerozmyslala. Trhova hodnota toho auta je 12500 - 13500. Nasla som auto starsie, s viac najazdenymi km za 14000. AAA auto mi ponukne 8000. To sa mi neoplati predat.
@anonym_autor daj min.14k cenu,mozno 14600 a budes mat z coho spustit.
@tundra tak dám. Ja ho určite dám umyť ručne zvonku, vznútra, nafotím, hodím na net a uvidíme. Ak by som mala ísť nízko neoplatí sa mi to.

Aky motor?