Oplatí sa kúpiť jazdenú Toyotu RAV4 hybrid?
Zdravím, riešime kúpu väčšieho auta a strašne ma láka Toyota RAV4 hybrid, ročník tak 2019-2020. Máte ju niekto doma dlhšie? Aká je tam reálna spotreba v meste? Bojím sa trochu tej batérie u jazdenky, či to po 5 rokoch neodíde a nebudem musieť platiť tisíce za opravu. Jazdíme hlavne krátke trasy do roboty a cez víkend na chatu.
Ja som teraz kupovala jazdene vozidlo, nie toyotu ale bmw.. 4 rocne s nájazdom 115 000km.. a vyslovene som sa kvoli tomuto vyhybala hybridom.. navyse aj moj mechanik, ktory mi servsuje auta odjakziva mi povedal, ze na to nema certifikat a tu technologiu neovlada.. dostupnost, dielov aj odbornikov je zatial mizerna.. oslala som u klasiky
Toyota hybridne baterie kontroluje v servise ako sucast rocnej prehliadky "health check", a tym aj na nu predlzuju zaruku, az do 15 r, takze ak bolo servisovane, prave o baterku sa bat nemusis.
Aká oprava? Veď kúpiš novú celú batériu.
@anonym_395311 pýta sa na hybrid...
@anonym_autor vôbec by som sa nebal,ist do hybridu od toyoty.Pri kupe si vyziadaj certifikat o stave baterky.Podla statistik, straca hybridna bateria 1,8% kapacity za rok.10 rocne auto,ma este cca. 80% kapacitu.Napr.Lexus RX 400 je tiez hybrid a jazdia, bez problemov 20 rocne auta...
8 rokov jazdím na Toyota Aurise hybrid a lepšie auto sme zatiaľ nemali. Spotreba aj v meste veľmi pekná (cca 5,5L ale pri RAV4 určite viac), baterka je v takej kondícii, že bežne prepína na baterku aj pri 70km/h a utiahne. Do budúcna aj my plánujeme výmenu práve za RAV4 alebo corollu.
@anonym_autor mam 3 rocne auto toyota c-hr hybrid a som maximálne spokojná. Toyota robi kontrolu hybridu kazdy rok a predlžuje zaruku. Je to spoľahlivé vozidlo, spotreba tak 4,5-5 v meste, pekne využíva elektrinu, ak jazdíš plynulo
Mám RAV4 hybrid, ale ten starší typ, ročník 2017 a za celý ten čas som mala jediný problém - pretrhnutá hadička k zadnému ostrekovaču, vymenili za pár eur. Spotrebu mám 5.9 a to chodím aj po nie úplne terénnych, ale povedzme poľných a lesných cestách. Manžel má RAV4 Plugin Hybrid, ročník 2022, tam má spotrebu 2.8, ale samozrejme tu sa to nedá porovnávať s klasickým hybridom.
Riešite blbosť...že baterka odíde po 5 rokoch...si niečo naštudujte o hybridoch...mám Toyota Prius hybrid ročník 2007 a najazdené 240 000km a má pôvodnú hybridnú baterku. Ak by aj trebalo meniť, stojí to v servise 1500€ aj s robotou...je to malá hybridná baterka, nie veľká ako v elektromobile.

Aká oprava? Veď kúpiš novú celú batériu.