Skúsenosti s DSG automatom na staršom aute
Dobrý deň plánujem si kúpiť v najbližšej dobe dsg automat buď golf 5 starší alebo Octavia 2kova... Do 3500 nejaké som aj našla viete mi poradiť aká je dobrá voľba s či máte skúsenosti s týmito autami aj s takou prevodovkou? Či sú spoľahlivé aj keď sú staršie. Lebo na novšie nemám a keďže ho potrebujem do Nemecka a do teraz som jazdila na automate čo ma priateľ tak som si dosť zvykla a vyhovuje mi to hlavne keď musím jazdiť v centre Kolina napríklad.
Vopred ďakujem za rady a skúsenosti.
DSG je dobra prevodovka, kym funguje. Ale jej oprava moze byt v cene celeho auta. Viem len ze su lepsie a horsie - podla roku a typu (ci su chladene olejom alebo nie). Porad sa s automechanikom. Ak by som kupoval ja lacne auto do 3500, asi by som hladal nieco s hydromenicom, nie DSG (japonske - Mazda, Toyota, alebo korejske). DSG je narocne na udrzbu .. a ak to predchadzajuci majitel flakal..
@anonym_autor vo vseobecnosti ti akakolvek rada ci skusenost velmi nepomoze. DSG su dvojspojkove mechanicke ptevodovky, kde radi za vodica mechatronika. V zasade nie su nejake nespolahlive. Zalezi najma od majitela, ako s autom zaobchadzal a staral sa on (servis, vymeny prevadzkovych kvapalin...) Napr. 200 tis.km po dialniciach (za 3-4-5 rokov) autu neublizi tak, ako 200 tis. za 10-15 rokov nahrkanych prevazne po meste, ci na kratkych jazdach.
Cize zhanaj od prveho starostliveho majitela (sukromnej osoby), nikdy neburane (idealne nic nelakovane) a rob kompromisy (napr. 3-dverove auto bude lacnejsie, resp. lepsie za danu cenu, ak ti to nevadi).
A vo vseobecnosti u starych jazdenych aut s akymkolvek automatom radsej treba pocitat s financne narocnejsiu opravou automatickej prevodovky (idealne v specializovanej firme na dany typ automatov).
Ano, spolahlivejsie su DSG s tzv. mokrymi spojkami, ale tie sa montuju len do aut so silnymi (vykonovo) motormi.
tie prevodovky budú z 80% vydojené alebo pred výmenou spojok, o zotrvačníku ani nehovorím tie radi odchádzajú aj po 50 tisíc.
dôležitá informácia je či to bude benzín alebo nafta? pri benzínoch boli prevodovky so suchými spojkami a pri diesloch (2.0tdi) mokre spojky.
spolahlivejšia je mokra spojka ak bol meneny olej pravidelne. osobne si ale myslím že ak už aj natrafíš na dobrú prevodovku, tak buď ti zhnije karoséria pri týchto autách alebo budeš riešiť motor.
tie prevodovky budú z 80% vydojené alebo pred výmenou spojok, o zotrvačníku ani nehovorím tie radi odchádzajú aj po 50 tisíc.
dôležitá informácia je či to bude benzín alebo nafta? pri benzínoch boli prevodovky so suchými spojkami a pri diesloch (2.0tdi) mokre spojky.
spolahlivejšia je mokra spojka ak bol meneny olej pravidelne. osobne si ale myslím že ak už aj natrafíš na dobrú prevodovku, tak buď ti zhnije karoséria pri týchto autách alebo budeš riešiť motor.
@gas1201
Riadne kraviny pises ja som mal 10 aut automatov ani jedna prevodovka neodisla
Nevyznám sa síce, ale automat do 3500€ podľa mňa už fakt nebude na také dlhé cesty veľmi spoľahlivý. (Ja som pozerala dávnejšie automaty lacnejšie na krátke jazdy a teda nebolo to bohviečo za tu sumu) Zober radšej niečo na lízing, ak potrebuješ pravidelne chodiť na dlhé cesty a to nie som fanúšik lizingov.
Prepac, ale velmi zly vyber. Za 3500 € najst nieco, co vydrzi 2-3 roky je umenie - aj pri manualoch. Podla toho, kde budes jazdit si zisti Umwelt-Zone … ci tam s dieslom vobec budes moct ist a parkovat … alebo pojdes do benzinu … aj tak aj tak budes hladat ihlu v kope sena. Tvoj rozpocet je naozaj velmi nizky … a ked uz si v DE … hladaj tam od nejakeho dochodcu … mas vacsiu moznost najst nieco schopne ….neber auto zo ziadneho bazaru … to je cesta rovno do servisu
@gas1201
Riadne kraviny pises ja som mal 10 aut automatov ani jedna prevodovka neodisla
@anonym_c2a9e5 napísal som že odchádzajú zotrvačníky, nie prevodovky.
spojky pri DQ250 nevydržia večnosť, ak ich niekto používal v centre mesta v kolonách tak pokojne odídu aj pri 200-250 tisícoch. mechatroniky taktiež radi zblbnú ale nie zas nejak často.
ty napíšeš že si mal 10 automatov. akých? dq200?dq250?dq381? alebo iné? tu sa rieši vyslovene iba dq200 alebo dq250 pri 20 ročnom aute s nájazdom asi 300 tisíc nestočených pri šťastí. ja som tieto prevodovky menil, jednu mechatroniku som posielal na repas, zotrvačníky pri diesloch sa menili jedna radosť. takže to že si mal šťastie ty pri 10 autách gratulujem, aj ja by som chcel mať
pozri Passat rok 2005 s prevodovkou 09M je to spolahliva japonska prevodovka Aisin. 09G ma Golf, Touran a Beatle rok 2004
@anonym_autor škoda že nemáš vyšší rozpočet. Za 3500€ sa ti auto s DSG prevodovkou neoplatí kupovať. Nechceš radšej manuál ? Ja som tak s autami začínal a jazdil som na manuáloch až kým som si nemohol dovoliť novšie auto s DSG prevodovkou 😃
6°DSG 250 s mokrymi spojkami vydrzi pri spravnej udrzbe teda vymene oleja po 60 tis a spravnom pouzivani cez 500 tisic km
Ja len pomimo- preco prepana nekupis auto v nemecku? Za 3500 mas starsi dobre zachovaly jazdeny mercedes s automatikou od prveho majitela - nemca(!) - cize ziadny turek, arab, rumun, poliak (a pri mercedese vies najazdit aj cez milion km).
Ja len pomimo- preco prepana nekupis auto v nemecku? Za 3500 mas starsi dobre zachovaly jazdeny mercedes s automatikou od prveho majitela - nemca(!) - cize ziadny turek, arab, rumun, poliak (a pri mercedese vies najazdit aj cez milion km).
@vevesh odhlasenie v DE, kupna zmluva v DE, dovoz na voziku alebo prevozne cisla + poistka, KO, STK, EK, uradny preklad vsetkych dokladov, ziadost na odbor dopravy, recyklacny fond, ziadost na DI, mozno preto, aby to nemusela absolvovat.
Mam 15r dsg funguje bez problemov
@vevesh vseobecne glorifikovanie akejkolvek znacky nikdy neplati pre vsetky modely/rocniky, motory a prevodovky. O inych vlastnostiach (napr. odolnost voci korozii) ani nehovoriac.
@vevesh odhlasenie v DE, kupna zmluva v DE, dovoz na voziku alebo prevozne cisla + poistka, KO, STK, EK, uradny preklad vsetkych dokladov, ziadost na odbor dopravy, recyklacny fond, ziadost na DI, mozno preto, aby to nemusela absolvovat.
@done pise,ze ide pracovat do Nemecka,nepotrebuje auto davat na slovenske znacky...
@done kedze ho bude pouzivat v nemecku, tak nevidim dovod, prehlasovat na slovenske znacky...
@vevesh vseobecne glorifikovanie akejkolvek znacky nikdy neplati pre vsetky modely/rocniky, motory a prevodovky. O inych vlastnostiach (napr. odolnost voci korozii) ani nehovoriac.
@madeincssr to mi je jasne, ale tu ide o cenu a automaticku prevodovku. S jej rozpoctom to na sk vidim velmi zle (= auto bude mat kopec inych zavad a aj tu koroziu).
V nemecku mozes pouzivat auto na cudzich znackach iba 6 mesiacov. Ohladne poistky, zalezi od bezskodovosti. 2400 je pre prvovodica. realne okolo 1000 (aj s havarijnou)
@vevesh dal som si do porovnavaca poistovni v Nemecku, takze moje udaje ale s bydliskom v Koline, najlacnejsie poistne 2.400,-
@done v nemecku poistne na auto zavisi od tvojich uz existujucich poistiek, veku, ako dlho mas vodicak, tvojho auta- znacka, vek, nehodovost v minulom roku, tvojej bezskodovosti, zamestnania, deti, danovej triedy. Takze absolutne individualne.

@anonym_autor 7°DSG ma problem s vodivostou oleja v mechatrone. To okrem nicenia riadiacej elektroniky sposobuje aj rychle opotrebenie spojok. 6°DSG je spolehliva ak sa v nej pravidelne menil olej.