Čo pomôže na upchaté wc?
Kočky pomôžte. Dnes nám brutálne upcháva wc, voda ide až po dosku.......čo pomôže? Máme geberit. Kupila som biely ocot, obyčajný ocot,
byvas v dome ci v panelaku .. mohol sused upchat .. mozes skusit gel ak je to len daco male ..ale ak je to hlbsie jedine krtkovat
Nám sa tak upchal pár rokov dozadu že voda stála 2 dni doplna na wc.
vrchovatý vrch. Vôbec neodtekala. Nepomáhalo nič. Žiaden prostriedok, ani krtkovanie, ani zvon.
Nakoniec prišla služba čo to prepchala tlakom - tuším . Tiež nevedeli povedať že čo sa stalo, ale niekedy že to môže byť aj zaseknutý potkan skapatý.
Sa nám to potom splachovalo. 😀😀
rod. dom.
byvas v dome ci v panelaku .. mohol sused upchat .. mozes skusit gel ak je to len daco male ..ale ak je to hlbsie jedine krtkovat
@anonym_5e686d cinzak
ocot na upchaté wc? to som ešte nepočula.
prekrtkovať, resp. ten tlak.
@anonym_autor susedia na nizsich poschodiach nemaju problemy? To WCko sa upchalo len tak, alebo ktosi bol na velku a potom? Ak po velkej, tak to vyzera len na upchate samotne WCko (vtedy staci splachnut aby bola voda takmer po okraj a niecim (trebars starym zvonom) sa to snazit prepchavat/rozhybat, aj opakovane, ked voda klesne). Ak je upchata stupacka, alebo az kdesi dolu vodorovna (lezata) kanalizacia, bude zrejme treba krtkovaca s tym "pristrojom", alebo tlakovy ci velkoprudovy preplach.
Nemohla tam niekomu spadnut nejaka handra, alebo vlhke utierky, alebo cosi ine "nerozpustne"? Nevyhadzovali/nevylievali ste do WCka nejake zbytky potravin?
Nam Sa to podarilo s hadicou
@anonym_autor kúpiš zvon gumený na WC a umyvadlo
@anonym_autor , nemohlo niečo padnúť do misy? Skús si dať veľký sáčok na ruky a strč ruky do WC či tam nie je niečo "zašprajcované. U nás to bola tá gulička, čo sa vešia na kraj misy.
K octu treba sodu bicarbonu, inak sifo, perkarbonat sodný
ak mate wc odpad od keramiky do odpadoveho potrubia pripojeny flexi harmonikovým plastovym dopojenim, tak to byva upchate prave tam. Teba to dopojenie vymenit za nove.
Nam sa raz upchalo wc a nemala som kupeny zvon, bolo to chvilu po stahovali. Na YouTube som nasla video a davali tam prostriedok na riad, typu jar. U nas to fungovalo. Vyliala som tam asi 1/3 flase a nechala potom zaliala teplejsou vodou. Odvtedy sme nemali problem.
v DM kúpiš prekarbonat sodný , ja davam aj kyselinu chlorovodikovu občas, nalejem na noc, ale stačia aj dve hodiny ked pôsobí, vylejem pol fľaše, perfektne tozpúšťa aj vodný kameň, dekel zatvoriť , pozor

prekrtkovat