Akú múku použiť na kvások?
Ahojte, chcem zacat kvaskovat. Uz mam nastudovane zalozenie vlastneho kvasku, moja otazka je. Aku muku, pripadne konkretnu znacku je najlepsie pouzit na kvasok? Dakujem za rady aj tipy.
Je tu skupina o kvaskovani, plus aj na fb. Ja krmim celozrnnou ražnou pernerkou alebo múky na kvaskovanie, mlyn Trenčan, ak chces ražný kvasok. Pozri si aj videa na YouTube od nelky alebo Naty. Je tam založenie kvasku od 1. dňa.
@lukbe pozriem, dakujem. A ak mam razny kvasok, tak aj chlieb robim.z raznej muky? Alebo nemusim?
@lukbe pozriem, dakujem. A ak mam razny kvasok, tak aj chlieb robim.z raznej muky? Alebo nemusim?
@anonym_autor nie, na chlieb pouzivaj pšeničnú alebo špaldovú. Ja zvyčajne robím z viacerých, taký mix. Z raznej múky je chlieb hutnejší, ale dá sa. Treba veľa čítať komentáre, ak si na fb, plus tie videá.
Ja mam zalozene z hladkej muky a dokrmujem hladkou obycajnou. Mam ale lievito madre
Ja mam zalozene z hladkej muky a dokrmujem hladkou obycajnou. Mam ale lievito madre
@anonym_209046 aj ja mam lievito madre, akurat som vytiahla velky pecen z truby 🙂 Bolo mi povedane, ze krmit len polohrubou, cize aj hladka je ok?
Dievcata a Lievito madre kde kupim?
@anonym_209046 aj ja mam lievito madre, akurat som vytiahla velky pecen z truby 🙂 Bolo mi povedane, ze krmit len polohrubou, cize aj hladka je ok?
@mirage ja som mavala razny kvasok,ale vzdy mi zomrel. Tak som zalozila podla dakeho receptu LM a tam bola hladka, tak davam tu. A zatial klop klop zije.
Dievcata a Lievito madre kde kupim?
@anonym_autor neviem ci sa da kupit, bud pozri kvaskovu mapu mozno niekoho najdes a podaruje ti. Alebo zaloz nove doma
@anonym_autor mas ten kvasok kupeny v obchode,ci od niekoho?
Ak zakladas kvasok,najjednoduchsie bude ho zalozit z celozrnnej raznej muky.
Ja som mala kvasok razny celozrnny,aj razn chlebovy,rovnako zo dpaldy-celozrnny i chlebovy,kukuricny aj amarantovy na bezlepkove pecenie..
Postupne som ich zeusila a udruujem si uz viac rokov iba kukuricny.
Z toho urobim rozkvas ak chcem,cize aj razny,aj na kolce aj na bezlepkove...
Je uuuplne jedno,aky mas kvasok.
Ked si z neho budes roit rozkvs,urobis,aky potrebujes.
Na chlieb robim zasadne z raznej ,potom ten chlieb chuti ozaj ako chlieb...
Najlepsie by bolo,ak si zozenies uz zabehnuty vyzrety kvasok
@anonym_autor mas ten kvasok kupeny v obchode,ci od niekoho?
Ak zakladas kvasok,najjednoduchsie bude ho zalozit z celozrnnej raznej muky.
Ja som mala kvasok razny celozrnny,aj razn chlebovy,rovnako zo dpaldy-celozrnny i chlebovy,kukuricny aj amarantovy na bezlepkove pecenie..
Postupne som ich zeusila a udruujem si uz viac rokov iba kukuricny.
Z toho urobim rozkvas ak chcem,cize aj razny,aj na kolce aj na bezlepkove...
Je uuuplne jedno,aky mas kvasok.
Ked si z neho budes roit rozkvs,urobis,aky potrebujes.
Na chlieb robim zasadne z raznej ,potom ten chlieb chuti ozaj ako chlieb...
Najlepsie by bolo,ak si zozenies uz zabehnuty vyzrety kvasok
@osky dakujem, takto som to potrebovala pocut. Zial nemam nikoho, idem si spravit vlastny. Chcem to zatial hlavne na chlieb, takze spravim razny kvasok
@anonym_autor ja som si normalne kupila kvasok z Bazosu
@mirage fakt? Idem hladat
@anonym_autor mám lievito madre a dokrmujem polohrubou https://www.pecempecen.cz/ tu si vieš nájsť, kto v tvojom okolí má kvások.
@anonym_autor mám lievito madre a dokrmujem polohrubou https://www.pecempecen.cz/ tu si vieš nájsť, kto v tvojom okolí má kvások.
@tetapetra aj ja.. ale zacitala som sa a skusim aj hladkou, citam, ze je to lepsie..
@anonym_autor ja krmim obyčajnou psenicnou hladkou, kvások má 6 rokov. Žitné boli hrozné citlivky 😁
Ja razny mam vlastny, krmim pol na pol celozrnnou raznou a raznou chlebovou, celozrnnu mam teraz z DM a chlebovu Mlyn Trencan, lievito madre mam darovany a krmim polohrubou, aku mam doma, teraz lidlovou. Funguje mi to.
@osky dakujem, takto som to potrebovala pocut. Zial nemam nikoho, idem si spravit vlastny. Chcem to zatial hlavne na chlieb, takze spravim razny kvasok
@anonym_autor poslala by som ti za postovne.ale som v Rakusku ,je to dost drahe.
Uz som posielala...tusim okolo 14 eur to bolo vtedy
@anonym_autor poslala by som ti za postovne.ale som v Rakusku ,je to dost drahe.
Uz som posielala...tusim okolo 14 eur to bolo vtedy
@osky dakujem ti za ochotu
@osky dakujem ti za ochotu
@anonym_autor ale urcite to zvladnes aj sama ved na nete mas milion videi
A fakt,hod sa tuto do skupinky,tam ta naviguju ,ked sa daco pokazi.
Kludne mozes pisat aj mne do spravy-naucila som takto kvaskovat sesternicu na Slovensku.cez spravy a smsky,videa...
Idem prave na to, skusim teda z hladkej svoj a uvidim ako sa podari. Medzitym popozeram bazos a lokalne skupiny.
Je aj mapa kvaskovania, kukni, ja som si cez nu nasla kvasok. Pripadne napis do skupiny na fb vaaho mesta isto sa niekto najde kto ma doma🙂
@anonym_autor ja krmim obyčajnou psenicnou hladkou, kvások má 6 rokov. Žitné boli hrozné citlivky 😁
@michaela329 keď psenicnou, tak je to pšeničný kvasok, niekto však chce ražný.
@michaela329 keď psenicnou, tak je to pšeničný kvasok, niekto však chce ražný.
@lukbe veď ale autorka sa nepýtala na značku ražnej múky, ale akú múku. Mne sa najviac osvedčila pšenična hladká, tak napíšem takú 🤷
@osky mne napríklad častejšie kolaboval, stačilo len zmeniť značku múky, ak som nemala tú predchádzajúcu. Tiež nemaval takú silu, jednoducho lepšie a krajšie chleby mávam z pšeničnej. A sladké veci tiež.
@lukbe veď ale autorka sa nepýtala na značku ražnej múky, ale akú múku. Mne sa najviac osvedčila pšenična hladká, tak napíšem takú 🤷
@osky mne napríklad častejšie kolaboval, stačilo len zmeniť značku múky, ak som nemala tú predchádzajúcu. Tiež nemaval takú silu, jednoducho lepšie a krajšie chleby mávam z pšeničnej. A sladké veci tiež.
@michaela329 pýtala sa v ďalšom príspevku..."ak mam ražný kvások...", ved nech si každý pouziva aký chce.
@michaela329 pýtala sa v ďalšom príspevku..."ak mam ražný kvások...", ved nech si každý pouziva aký chce.
@lukbe lenže v ďalších píše, že nemá ešte založený.
@lukbe lenže v ďalších píše, že nemá ešte založený.
@osky presne ako píše @michaela329. Nepracovalo sa mi s ním dobre. Chlieb bol na môj vkus kyslý. Jediné čo mi chutilo boli langoše. LM mám cca 5rokov,žije doteraz

Je tu skupina o kvaskovani, plus aj na fb. Ja krmim celozrnnou ražnou pernerkou alebo múky na kvaskovanie, mlyn Trenčan, ak chces ražný kvasok. Pozri si aj videa na YouTube od nelky alebo Naty. Je tam založenie kvasku od 1. dňa.