Originál verzus kópia tašky Louis Vuitton
Občas chodím do Turecka,Egypta a väčšinou si kupujem tašky michael kors zo Zalando či iných obchodov u nás kde žijem vo Švajčiarsku,tašky vydržia v dobrom stave aj 3-5 rokov neskôr som si jednu kúpila v Egypte na letisku ta je moja celkom obľúbená občas som videla v Turecku kopie tašiek LV a ceny boli celkom fajn ale vždy som odolala aj keď sa mi celkom páčili .tašky mám väčšinou menšie alebo ruksak ale priateľ mi občas prihodí do tašky dvoje okuliare a ostatne jeho veci 🫣a tak som asi rok začala rozmýšľať ,že by sa hodila väčšia taška na cesty,výlety nákupy a tak som začala viac menej pozerať a vyberať a uvažovať kúpiť lacnejšiu verziu v Turecku či investovať a kúpiť original ?
Hmm ako sa rozhodnúť ?kupili by ste si kópiu či radšej original ?
@mirka414 ako sa cítiš, tak si kúp. Tvoja slobodná vôľa. Ja si nepotrpim na drahé kabelky, nebudem vzácnejšia, ani krajšia, ani rozum mi nedodá. Priority mám inak nastavené v živote. 🤷♀️ ak ta stretnem v meste, ani si nevsimnem kabelku😀 aj keby všimnem, tak neriešim. 😉
@mirka414 Na aký účel chceš LV kabelku? A investícia to určite nie je, pretože kabelka nerastie dlhodobo na cene, ale okamžite pri kúpe stratí 20% hodnoty, takže nechápem, ako to môže byť vraj "investícia".
Za mna uz len original. Nemam sice LV a asi ani mat nebudem, ale mam ine znacky bud kupene tiez na Zalando alebo dostanem ako darcek, naposledy Furlu. Davnejsie som si kupila v Turecku nejake kabelky, ale aj tak som to nenosila. Kamosky si nosia z Egypta a su spokojne. Za mna nie, v mojom veku uz ziadne fejky.
@la_dolce_vita ja si moje veci vážim rovano či stoja 5€ alebo 500-1000€ preto som tiež dlho rozmýšľala kúpiť si kópiu alebo original .Rozhodla som sa pre original a zatiaľ som spokojná predavačka mladá blondínka bola super vôbec nepozerala ,že prišla opatrovateľka vo veku skoro 50 rokov pekne sa ku nám chovala a vravela máte pravdu každá žena si zaslúži niečo pekné .
@mirka414 Na aký účel chceš LV kabelku? A investícia to určite nie je, pretože kabelka nerastie dlhodobo na cene, ale okamžite pri kúpe stratí 20% hodnoty, takže nechápem, ako to môže byť vraj "investícia".
@anonym_d758d3 ak sa mi niečo stane závet napisem že ju darujem sestričke 😂
@mirka414 a to iná väčšia taška na svete neexistuje? Len 2000€ original LV alebo trápny fake?
A nechápem ako súvisí, že žiješ vo Švajčiarsku v tomto kontexte
@mirka414 a to iná väčšia taška na svete neexistuje? Len 2000€ original LV alebo trápny fake?
@petracandle že často jazdím hlavná stanica Zürich kde je priamo predajňa tak som to myslela .
@petracandle práveže ma zaujala veľkosť ta mi sadla asi najviac práve táto potom som už len porovnávala a hľadala či ju kúpiť v Turecku alebo niekde na letisku (Zürich dutý ma tiež predajňu kde sú kúsky v cene o 500€ lacnejšie )
Nikdy by som nekúpila fake. A tie z Egypta až kričia, že sú to fake.
Ak si ty kúpiš, je to tvoja vec.
@la_dolce_vita ja si moje veci vážim rovano či stoja 5€ alebo 500-1000€ preto som tiež dlho rozmýšľala kúpiť si kópiu alebo original .Rozhodla som sa pre original a zatiaľ som spokojná predavačka mladá blondínka bola super vôbec nepozerala ,že prišla opatrovateľka vo veku skoro 50 rokov pekne sa ku nám chovala a vravela máte pravdu každá žena si zaslúži niečo pekné .
@mirka414 predavacka sa potesila, ze zarobi 🙂. Kazda mame iny vkus, ide o to, ze tebe sa paci a mas radost, to je dolezite.
@mirka414 predavacka sa potesila, ze zarobi 🙂. Kazda mame iny vkus, ide o to, ze tebe sa paci a mas radost, to je dolezite.
@la_dolce_vita tak pokial sa chová slušne a neprší jej do nosa tak nech si zarobí ,naozaj bola veľmi milá a veľmi dobre a trpezlivo poradila .
Nekupila by som ani original
Mala som LV aj Neverfull, aj Speedy, predala som ich. Mna tá potlač nesedí jednoducho, neviem si pomôcť. Aj peňaženku som mala, neviem už ako sa volala, ale tiež som ju posunula ďalej. Svojho času som frčala na MK a ich tote bag, ale toto obdobie mám už za sebou. Mám doma Poléne, ale tým, že sa nezapína, je pre mňa nepraktická. Ja si celkom idem teraz idem kabelky Gino Rossi - kožené, alebo Mexx mám jednu, prípadne Bulgari, a Furla je topka. Fake by som si nekúpila. Teda ak by som ju dostala, nenosila by som ju.
Fake veci si nekupujem. je to trapne hrat sa na nieco, co nie si a okrem toho kazdy vidi, ze je to lacna napodobenina. Ano su aj kvalitne fake veci znamych znaciek, tie ale realne stoja stovky EUR a to uz sa naozaj neoplati. Presne ako pise vyssie @sissy27, bud mam na original alebo si kupim tasku, ktora nie je znackova a mam na nu.
Osobne Michael Kors tasky nepovazujem za ziadny luxus, su to pre mna bezne kabelky na denne nosenie, mam ich niekolko.
Za mna osobne kazda taska, ktora nema poriadne zapinanie, je neprakticka. Lebo treba davat vacsi pozor, aby nieco nevypadlo, nesiahol do toho zlodej a podobne.
Neverfull od LV je najlacnejsia taska od nich asi a najviac fake som ich videla. Ale to asi kazdy vie, ze ta taska nie je kozena, jedna sa o pogumovane platno v tejto monogram verzii. Maju aj celokozene, tam je ale cena uplne inde.
Tak si sa prišla pochváliť ,wau, závidíme...tvoja hodnota stúpla
@petracandle práveže ma zaujala veľkosť ta mi sadla asi najviac práve táto potom som už len porovnávala a hľadala či ju kúpiť v Turecku alebo niekde na letisku (Zürich dutý ma tiež predajňu kde sú kúsky v cene o 500€ lacnejšie )
@mirka414 to ma byt original alebo fake?Ta taska stoji v oficialnych obchodoch plus minus rovnako (Neverfull MM damier canvas okolo 1600, v prevedeni epi koza od 2000 EUR), oni nemaju ziadne zlavy alebo vypredaje. Su rozne prepredaje, kde sa daju kupit pouzite, ale tiez to nestoji par supov a zlava 500 EUR pri novej taske by bola dost podozriva.
@mirka414 to ma byt original alebo fake?Ta taska stoji v oficialnych obchodoch plus minus rovnako (Neverfull MM damier canvas okolo 1600, v prevedeni epi koza od 2000 EUR), oni nemaju ziadne zlavy alebo vypredaje. Su rozne prepredaje, kde sa daju kupit pouzite, ale tiez to nestoji par supov a zlava 500 EUR pri novej taske by bola dost podozriva.
@muchotrafka298 presne tak, a už len kvôli tomu plastu na zipsoch original nebude
@mirka414 trošku nechápem, o 6:51 sa pýtaš ako sa máš rozhodnúť a o 7:53 už máš kúpenú kabelku?
To nejako rýchla si sa rozhodla a kúpila alebo len pochváliť si sa chcela, že máš novú drahú kabelku?
@anonym_d2a83c vďaka za koment pýtala som sa len na názor aké du fake tašky od tejto značky
@anonym_d2a83c vďaka anonym za názor
@anonym_d2a83c vďaka za koment pýtala som sa len na názor aké du fake tašky od tejto značky
@mirka414 fake výrobky sú otrasné vždy... A naozaj, už z diaľky je vidieť, že to nie je originál. Moja švagriná si kupuje dokonca v Egypte aj kufor aby sa jej fake kabelky a tričká podarilo doviesť domov 😁 a inak stačí sa pozrieť na ženu ako celok. Zjazdené, špinavé topánky, oblečenie číňan a k tomu veľká Dior taška 😁
Fake nie, ked nemam kupim si tasku v cenovej relacii na ktoru mam… na tejto taske sa mi
Nepaci potlac a to, ze ti moze do nej kazdy vopchat ruku… samozrejme aj nie si obklopena skupinou bodyguardov. Ale ta potlac ostava aj tak … no taka kolotocarska (hlavne kvoli xy fake) - prechodena kabelka.
Nikdy by som si nekupila fejk. Akoze naco? Aby som sa chvalila, ze mam tasku LV? Radsej si kupim kvalitnu, kozenu kabelku, ktora mi posluzi dalsie roky. Je to len spotrebny tovar.
@mirka414 fake výrobky sú otrasné vždy... A naozaj, už z diaľky je vidieť, že to nie je originál. Moja švagriná si kupuje dokonca v Egypte aj kufor aby sa jej fake kabelky a tričká podarilo doviesť domov 😁 a inak stačí sa pozrieť na ženu ako celok. Zjazdené, špinavé topánky, oblečenie číňan a k tomu veľká Dior taška 😁
@zarrinka nechcela som to tak napisat 🙂 ale pridám sa k tvojmu názoru, bývanie na blbej adrese, malo platena praca, okolie s nízkym vzdelaním ale dám si umelé nechty, umelé mihalnice a umelú tasku a som viac ako všetci okolo.
Niekedy ani vzdelanie a vysoky plat nedá štýl - raz som mala zubárka ktora mi nad otvorenými ústami klipkala viečkami so štrasovym očnym tieňom (také velke zeleno strieborné trblietky ako na vianočných guliach). Celý cas som premýšľala, že keď sa mi toto násype do úst či sa začnem dusiť.
Nikdy by som si nekupila fejk. Akoze naco? Aby som sa chvalila, ze mam tasku LV? Radsej si kupim kvalitnu, kozenu kabelku, ktora mi posluzi dalsie roky. Je to len spotrebny tovar.
@alica110 nechcem sa chváliť ale zasa keď už si niečo kúpiť tak ani si nekúpim lacný fake .
@mirka414 to je ta tvoja? Aký je to typ, páči sa mi.

Za mna uz len original. Nemam sice LV a asi ani mat nebudem, ale mam ine znacky bud kupene tiez na Zalando alebo dostanem ako darcek, naposledy Furlu. Davnejsie som si kupila v Turecku nejake kabelky, ale aj tak som to nenosila. Kamosky si nosia z Egypta a su spokojne. Za mna nie, v mojom veku uz ziadne fejky.