Originál verzus kópia tašky Louis Vuitton
Občas chodím do Turecka,Egypta a väčšinou si kupujem tašky michael kors zo Zalando či iných obchodov u nás kde žijem vo Švajčiarsku,tašky vydržia v dobrom stave aj 3-5 rokov neskôr som si jednu kúpila v Egypte na letisku ta je moja celkom obľúbená občas som videla v Turecku kopie tašiek LV a ceny boli celkom fajn ale vždy som odolala aj keď sa mi celkom páčili .tašky mám väčšinou menšie alebo ruksak ale priateľ mi občas prihodí do tašky dvoje okuliare a ostatne jeho veci 🫣a tak som asi rok začala rozmýšľať ,že by sa hodila väčšia taška na cesty,výlety nákupy a tak som začala viac menej pozerať a vyberať a uvažovať kúpiť lacnejšiu verziu v Turecku či investovať a kúpiť original ?
Hmm ako sa rozhodnúť ?kupili by ste si kópiu či radšej original ?
@anonym_039f10 veď ok, ale ty si potom úplne iný prípad predsa. Ja hovorím o takých čo majú len to auto za 400€ a fejkovu kabelku akože v hodnote niekoľko tisíc.
@anonym_a3b908 tak takých je veľa. Mám jednu známu, jej otec mal celý život veľa peňazí, čiže mala ,,meno” ale otec im nie že nič nedal ale nechal deti nech sa snažia samé (druha vec je čo budú dediť), ona aj jej muž majú viac menej obyčajnú robotu, majú krásny nový dom, staršie 10r auto, ale tá vychcanost je pre mna nepochopiteľná, na dovolenku len s mamou (lebo to zacvka) s prázdnym kufrom do Turecka a návrat vo veľkom štýle, sama balenciaga, gucci a pod, pri nej povie 90% ľudí že je zazobana a ma originály a zvyšných 10% vie pravdu. Smutne, hrať sa na niečo čo nie som. Ja si radšej kúpim 2-3 veci kvalitne alebo radšej neznačkove ako 10fake
Teraz nerozumiem. Už si si tú kabelku kúpila? Chcela si veľkú cestovnú a kúpila si si ružovú menšiu?

Ja som žila nejaký čas v Čine a niektoré produkty sú jasný fejn, ale niektoré sú na nerozoznanie. Vlastne si myslím, že medzi nimi je rozdiel iba v cene. Takže je fejk a fejk.
Čo sa týka takýchto kabeliek, tieto kontretne na mňa všetky pôsobia ako fejky, aj tie ktoré možno nie sú. Asi moc dlho v Afrike som na tie “značky” pozerala 🙈