icon

Pravidelné kváskové výzvy - recepty

ink
18. sep 2018

Každá kváskujúca posadnutosť má podľa mňa svoje štádiá. Táto diskusia je miestom, kde si nadšenie z kváskovania môžme utužovať spoločnými výzvami.
Ak je recept, ktorý je tvoj obľúbený, alebo taký, ktorý žiaľ nevychádza ani na niekoľko pokusov tak, ako by si chcela, sem s ním. Vyskúšame ho urobiť všetky - zapojíme sa do výzvy. A spoločne si pozdieľame tipy, čo sa nám osvedčilo.
Každá, ktorá sa do výzvy zapojí a uverejní fotku a nejakú radu, dostane véľa <3 srdiečok. 🙂

ink
autor
28. nov 2018

@siska1313 nie, iba jednoitá dávka 😁

siska1313
28. nov 2018

@ink wau, tak to sa pochlapil kvasok, vyzerá krásne ten chlebík, poobede pridám foto aj ja, teraz nestihacky😁

amonet
28. nov 2018

Baby cisto zaciatocnicka otazka. Je to ok, ak zarobim starter, nakrmim kvasok. Necham nabublat oba cca 12h, zo startera zarobim cesto a hned si z toho cerstveho kvasku zarobim dalsi starter a kvasok dokrmim? Chcem piect uplne pravidelne aby som nemusela vobec kupovat pecivo

ink
autor
28. nov 2018

@amonet áno, môžeš 🙂 a koľko máš kvasku? Lebo môžeš zarobiť aj oba Rozkvas naraz a co ti zvýši z kvasku, tak prikrmit 🙂

amonet
28. nov 2018

@ink mam ho trochu, lebo ako som dostala tak sa s nim len zživame 😅 to mu mozem dat aj viac ako 1pl?

ink
autor
28. nov 2018

@amonet áno. To mu môžeš dat aj viac. Napríklad, keď vieš, že v sobotu budeš robiť 2 chleby a aj vianočnú, prikrmis kľudne aj 100gr. Múky.

amonet
28. nov 2018

@ink super dakujeeem ☺️☺️

amonet
28. nov 2018

Zienky nahodou recept na chlebik/bagetku s cibulou?

siska1313
28. nov 2018

Tak, baby, včera som piekla tie základné špaldové chlebíky z k2. Chlebíky preto, lebo jeden bol pre nás a jeden na objednávku. Pre nás som robila prvýkrát z dvojnásobnej dávky, na objednávku išla normálne jedna dávka ako v recepte. Skúsila som mixer, ale rýchlo som doskúšala, ten môj to nedal. Tak som to potom akosi uhnietla v rukách (ta dvojnásobná dávka bola celkom zaberak😁). Čas, kedy sa preklada, som si kvôli chladu predĺžila z dvoch hodín na tri a v osatke boli oba tri hodiny. Či to bolo tým predĺženým časom, neviem, ale vyšli takéto nádhery. Chuťovo úplne jemnučké, ako vatička, len tie gigantické rozmery😁😁 nám vyhovujú skôr malé chlebíky a častejšie piecť. Prikladám rez toho väčšieho. A keď už mi včera švihalo s pečením, prečo nedať ešte dve semienkove tehličky od Helenky Balážovej, samozrejme špaldové. Plus martinské rožky od Naty, špaldové. Sú výborné, len treba skrátiť čas pečenia.

amonet
2. dec 2018

Baby prosim vas, date mi niekto recept na kvaskove pizza stangle? Ďakujem ☺️

siska1313
2. dec 2018

@amonet mas ip

siska1313
11. dec 2018

Baby, momentálne tak pomaly pečiem, obe deti choré, vianoce pred dverami, tak aspoň čisto špaldový chlebík s kefírom, špaldové rožky a kváskové špaldové koka sušienky, jedny s karobom, druhé bez (ak Boh dá, zostane aj na sviatky😊). V chladničke mám cesto na taliansky olivový koreň, samo, že špaldový, ak bude zajtra deťom lepšie, upečiem. Medovnicky sme robili, aj kváskové crinkles, všetko zozrate, pečiem znovu, teda len medovnicky. Prajem vám všetkým krásne, pokojné a požehnané vianočné sviatky a do nového roka len to naj🎄🎁⛄

amonet
11. dec 2018

Špaldovo ražny s osmaženou cibulkou

ink
autor
13. dec 2018

@amonet wa, krásny!

ink
autor
13. dec 2018

@siska1313 wau! to je krása!
a zelám vám skoré uzdravenie!

ink
autor
13. dec 2018

Počujte baby, ideme do výzvy? Dáme spolu vianočnú štólu od naty?

siska1313
13. dec 2018

@ink fiiiiha, toto môže byť zaujímavé, ja idem do toho💕

ink
autor
14. dec 2018

@siska1313 jupííííí
https://chutodnaty.sk/vianocna-stola-z-kvasu/
tak najlepšie je ževraj spraviť ju týždeň pred vianocami, aby sa najlepšie odležala a prepojili sa chute 🙂

Druhý môj nápad bol vyskúšať panettone, ale na to treba tie špeciálne papiere na pečenie. Ale! Napadlo mi, že by to mohol byť môj darček pre vás a tie papiere na pečenie by som vám poslala grátis 🙂

siska1313
14. dec 2018

@ink už mám vytlačené, aj vo fľaši sa chystá rozkvas, hádam zdarne upečiem. Ďakujem za nápad, nevyzerá to veľmi zložito a ak to vyjde, hádam bude aj chutné. Panettone som už aj chcela vyskúšať, ale zdá sa mi to dosť zložité. Robota je s tým na viac dní, tak ak - možno medzi sviatkami, keď ten najhorší humbuk už bude za mnou. Tie papiere som si už chcela objednať, stoja pár centov, len som si nebola istá rozmermi. Nedávno som si v obchode s talianskymi potravinami kúpila originál panettone z talianska, chcela som vedieť, ako to chutí a či tá robota vôbec bude stáť za to. Asi nebola kvásková, ale bola vynikajúca. Takže určite sa na ňu chystám. Len neviem, či do vianoc, to bude asi nereálne.

ink
autor
14. dec 2018

@siska1313 super. Máš pravdu. Pannettone si necháme na inokedy 🙂

siska1313
14. dec 2018

Moja vianočná štóla, pred chvíľou upečená...vonia super, teraz vydržať 4 dni ju nekrájať😰😰 všetko podľa receptu, akurát nabudúce tých orechov dám len trochu, na to cesto ich bolo veľa a opadali. Ale vyzerá luxusne, keby niečo, do vianoc ešte jednu stíham😋😋 dobrú noc, kočky🌼

siska1313
15. dec 2018

A ešte moje dnešné chlebíky, špalda a manitoba, 17h v chladničke

amonet
16. dec 2018

Na stolu zamiesene. Tešim sa čo z toho bude. Baby a nahodou na pracliky slane receptik niektora nemate?

amonet
19. dec 2018

Hotovo

siska1313
19. dec 2018

@amonet krásna..som zvedavá, akú ju budeš mať vnútri. Ja som pred chvíľou po tých 4 dňoch skúsila prekrojit a toto som našla😰😰😰

siska1313
19. dec 2018

Inak vonia nádherne, asi ju skúsim ešte raz. Ale rozhodne uberiem z toho ovocia a orechy nedám vôbec. Ty si dala množstvo ovocia presne podľa receptu?

amonet
19. dec 2018

@siska1313 uberala som. Zdalo sa mi to strasne vela a orechov len trosku a skor mlete. Tak uviidme

amonet
24. dec 2018

@siska1313 moja je uplne zla. Chlebova tmava. Rozpadava sa. A nechuti 🤨🧐

siska1313
24. dec 2018

@amonet tak to som zvedavá, či sa aspoň @ink vydarila😉

ink
autor
24. dec 2018