Pravidelné kváskové výzvy - recepty
Každá kváskujúca posadnutosť má podľa mňa svoje štádiá. Táto diskusia je miestom, kde si nadšenie z kváskovania môžme utužovať spoločnými výzvami.
Ak je recept, ktorý je tvoj obľúbený, alebo taký, ktorý žiaľ nevychádza ani na niekoľko pokusov tak, ako by si chcela, sem s ním. Vyskúšame ho urobiť všetky - zapojíme sa do výzvy. A spoločne si pozdieľame tipy, čo sa nám osvedčilo.
Každá, ktorá sa do výzvy zapojí a uverejní fotku a nejakú radu, dostane véľa <3 srdiečok. 🙂
Baby cisto zaciatocnicka otazka. Je to ok, ak zarobim starter, nakrmim kvasok. Necham nabublat oba cca 12h, zo startera zarobim cesto a hned si z toho cerstveho kvasku zarobim dalsi starter a kvasok dokrmim? Chcem piect uplne pravidelne aby som nemusela vobec kupovat pecivo
Zienky nahodou recept na chlebik/bagetku s cibulou?
Tak, baby, včera som piekla tie základné špaldové chlebíky z k2. Chlebíky preto, lebo jeden bol pre nás a jeden na objednávku. Pre nás som robila prvýkrát z dvojnásobnej dávky, na objednávku išla normálne jedna dávka ako v recepte. Skúsila som mixer, ale rýchlo som doskúšala, ten môj to nedal. Tak som to potom akosi uhnietla v rukách (ta dvojnásobná dávka bola celkom zaberak😁). Čas, kedy sa preklada, som si kvôli chladu predĺžila z dvoch hodín na tri a v osatke boli oba tri hodiny. Či to bolo tým predĺženým časom, neviem, ale vyšli takéto nádhery. Chuťovo úplne jemnučké, ako vatička, len tie gigantické rozmery😁😁 nám vyhovujú skôr malé chlebíky a častejšie piecť. Prikladám rez toho väčšieho. A keď už mi včera švihalo s pečením, prečo nedať ešte dve semienkove tehličky od Helenky Balážovej, samozrejme špaldové. Plus martinské rožky od Naty, špaldové. Sú výborné, len treba skrátiť čas pečenia.
Baby prosim vas, date mi niekto recept na kvaskove pizza stangle? Ďakujem ☺️
Baby, momentálne tak pomaly pečiem, obe deti choré, vianoce pred dverami, tak aspoň čisto špaldový chlebík s kefírom, špaldové rožky a kváskové špaldové koka sušienky, jedny s karobom, druhé bez (ak Boh dá, zostane aj na sviatky😊). V chladničke mám cesto na taliansky olivový koreň, samo, že špaldový, ak bude zajtra deťom lepšie, upečiem. Medovnicky sme robili, aj kváskové crinkles, všetko zozrate, pečiem znovu, teda len medovnicky. Prajem vám všetkým krásne, pokojné a požehnané vianočné sviatky a do nového roka len to naj🎄🎁⛄
Počujte baby, ideme do výzvy? Dáme spolu vianočnú štólu od naty?
@siska1313 jupííííí
https://chutodnaty.sk/vianocna-stola-z-kvasu/
tak najlepšie je ževraj spraviť ju týždeň pred vianocami, aby sa najlepšie odležala a prepojili sa chute 🙂
Druhý môj nápad bol vyskúšať panettone, ale na to treba tie špeciálne papiere na pečenie. Ale! Napadlo mi, že by to mohol byť môj darček pre vás a tie papiere na pečenie by som vám poslala grátis 🙂
@ink už mám vytlačené, aj vo fľaši sa chystá rozkvas, hádam zdarne upečiem. Ďakujem za nápad, nevyzerá to veľmi zložito a ak to vyjde, hádam bude aj chutné. Panettone som už aj chcela vyskúšať, ale zdá sa mi to dosť zložité. Robota je s tým na viac dní, tak ak - možno medzi sviatkami, keď ten najhorší humbuk už bude za mnou. Tie papiere som si už chcela objednať, stoja pár centov, len som si nebola istá rozmermi. Nedávno som si v obchode s talianskymi potravinami kúpila originál panettone z talianska, chcela som vedieť, ako to chutí a či tá robota vôbec bude stáť za to. Asi nebola kvásková, ale bola vynikajúca. Takže určite sa na ňu chystám. Len neviem, či do vianoc, to bude asi nereálne.
Na stolu zamiesene. Tešim sa čo z toho bude. Baby a nahodou na pracliky slane receptik niektora nemate?
Inak vonia nádherne, asi ju skúsim ešte raz. Ale rozhodne uberiem z toho ovocia a orechy nedám vôbec. Ty si dala množstvo ovocia presne podľa receptu?

@siska1313 nie, iba jednoitá dávka 😁