icon

Pravidelné kváskové výzvy - recepty

ink
18. sep 2018

Každá kváskujúca posadnutosť má podľa mňa svoje štádiá. Táto diskusia je miestom, kde si nadšenie z kváskovania môžme utužovať spoločnými výzvami.
Ak je recept, ktorý je tvoj obľúbený, alebo taký, ktorý žiaľ nevychádza ani na niekoľko pokusov tak, ako by si chcela, sem s ním. Vyskúšame ho urobiť všetky - zapojíme sa do výzvy. A spoločne si pozdieľame tipy, čo sa nám osvedčilo.
Každá, ktorá sa do výzvy zapojí a uverejní fotku a nejakú radu, dostane véľa <3 srdiečok. 🙂

ink
autor
24. dec 2018

No baby, tak to je fakt zahada. Chuťovo je dobra, ale je taka suchá, ubita, droli sa. No. To je náš vianočný hlavolam 😁

siska1313
24. dec 2018

@ink wau, nádherná .. a krásne Vianoce všetkým🎁🎄

amonet
30. dec 2018

Toto sa mi podarilo chlap sa mi smeje ze kam ma dat maslo😅🙈

solemami
30. dec 2018

@amonet to je ako labyrint - ci spadne do diery alebo nie 🙂

lostriz
1. jan 2019

ahojte baby, prosim vas, viete mi poradit...zalozila som si vlastny starter a ked som piekla chlebik alebo zavin tak mi na druhy den vobec nezdvojnasobil svoj objem, mal len bublinky...je malo stabilny a silny? udrziavam ho v hustejsej konzistencii lebo ked bol velmi riedky tak mal cudny zapach a citala som ze je nachylnejsina skazu...prosim poradte lebo nie je nic horsie ako chlebiku venovat cely den a potom sa nevydari🙂 dakjem krasnee

siska1313
1. jan 2019

@lostriz ahoj, skúsila si ozdraviť kvasok?

siska1313
1. jan 2019

Ja dnes takto...kvaskova trojfarebna babovka...madarsky chlebík kysne, ten bude až zajtra

amonet
1. jan 2019

Vianočka 😍

amonet
1. jan 2019

Baby dame nejaku dalšiu vyzvu? Mam chuť skusiť niečo nove zaujimave chuťovo ☺️

ink
autor
1. jan 2019

@amonet a máš nejaký dobrý tip? 🙂

amonet
1. jan 2019

@ink cesnakove uzly? Alebo pagace? Ale nemam recept

pralinka86
2. jan 2019

@lostriz možno skús napísať svoj postup, casy, každý kvasok pracuje inac, záleží aj ako teplo máte, ake muky pouzijes..

lostriz
2. jan 2019

@siska1313..ahoj, ta babovka je svetova🙂 skusala som ho spravit trosku redsi a dokrmila som ho a nechala som ho v noci kvasit na linke a rano mal pekne bublinky a aj stupol pekne hore...tak isto som vecer zarobila starter na zakladny chlieb s tym ze ked nezdvojnasobi svoj objem tak si zalozim novy..rano mal starter pekne bublinky a zvysil nie dvojnasobne ale len o stvrtinu svoj objem za 12 hod..tak som sa pustila do pecenia...cesto vyzeralo super, ale ked som ho dala do osatky tak nechcelo vykvasit az po vrch ako sa mi parkrat podarilo, len do tristvrtky..v osatke by mal byt 1,5 az 3 hod a ja som ho nechala 4 hodiny ale aj tak nic...dala som ho piect ale nakoniec z toho bola placka...ako je pravda ze nekurime a v byte je tak 19 stupnov ..tak nwm...asi by som si mala zalozit novy....inak som skusala ten starter ked sa zvysil objem nie o dvojnasobok ale o trosku dat do vody a plaval pekne na hladine, to je taky test co som nasla v knihe kvaskovanie...ty nepecies dalej kymstarter nezdvojnasobi objem?

lostriz
2. jan 2019

@pralinka86 ahoj 🙂 pisala som trosku vyssie co som dneska robila...muku ma zitnu od kuchenmeistra a inak pouzivam na zakladny spaldovy chlieb spaldovu muku z lidla...ine pecivo, kolace sa mi v pohode podari ale chlebik sa mi asi tak trikrat

pralinka86
2. jan 2019

@lostriz možno skus kratšie nechat ho.. mne napr stačí 10h a funguje, ak peciem za sebou, tak aj menej..
A k tej spaldovej, to je taka potvora 🙂 mne sa s ňou strašne zle robí.. neskusala si na chlieb recepty od maskrtnice? Neviem ako to robí, ale mne sa od nej vydaril každý recept (nemam knihy), zo stránky od Naty uz az tak zase nie, respektive nie som az tak nadsena z tych chlebov ☺️

pralinka86
2. jan 2019

A ešte mi napadlo, nemáš moc velku osatku?

siska1313
2. jan 2019

@lostriz podľa mňa bude problém v muke...skus zmeniť múku. Ja keď zarobim starter, tak do tej 0,7l sklenej fľaše ako na uhorky, na to dám rukavicu ako na farbenie vlasov a viac neriešim. Keď rukavica stojí, robim cesto, niekedy aj skôr. Plavaci test nerobím. Ja by som ozdravila kvasok a zároveň zmenila muku. Ja si kupujem priamo z mlyna raznu chlebovu t930 a je paradna. Veľa chvalia muku mareka dzurillu.

lostriz
7. jan 2019

@siska1313 skusim vymenit muky a ozdravit kvasok a dam vediet, dakujem pekne za rady 🙂

lostriz
7. jan 2019

@pralinka86 v osatke to nebude lebo peciem chlebik 500 g a osatka je tiez taka a a parkrat mi uz v nej pekne vykasil🙂 super napad skusit aj ine recepty ako od naty, dakujeeem🙂

lostriz
7. jan 2019

siska1313 prosim ta a ta razna chlebova t1930 sa da kupit aj cez nejaky eshop? alebo aj ta od dzurillu?

siska1313
7. jan 2019

@lostriz ak si v skupine kvaskove pecenie, len napíš marekovi dzurillovi cez msg, posiela aj poštou. A t930 objednavam z mlyna zrno. Len odtiaľ posielajú kurierom a poštovné je vyššie, oplatí sa brať s niekým alebo viac naraz. Ja miniem, co mám a asi prejdem na tú marekovu muku, veľmi ju chvália. Ale on myslím, nemá pšenicu.

siska1313
10. jan 2019

Chlebík Kubík, špaldové rožky a špaldové bagety

ink
autor
10. jan 2019

Špalda, manitoba, zemiak

ink
autor
10. jan 2019

@siska1313 waaaaau. Ty si taky talent!!!

pralinka86
10. jan 2019

@siska1313 prosím ťa, aky je recept na tie rožky, vyzerajú mega dobre 🙂

siska1313
10. jan 2019

@ink ďakujem💖💖💖💖💖 ten tvoj je megaparadny, idem hneď miesit😀😀😀

siska1313
10. jan 2019

@pralinka86 miesto pšenice špalda a tekutiny o 20g menej do rozkvasu aj cesta. Namiesto cukru davam buď sladenku alebo steviu. Inak podľa receptu. Aj deti sa idú zabiť za nimi 😀

https://sites.google.com/view/helenkine-dobroty...

amonet
11. jan 2019

Maslove pecivo ❤️

siska1313
11. jan 2019

Dnešný pokus o chlebík z remosky...klasika, špalda, manitoba, raž, 17hodin v chladničke, pečený 50min v remoske, nabudúce stačí 40-45min. Chuťovo famózny😋

amonet
13. jan 2019

Vianočka, bosniaky s cesnačkou, pivny chleba pokus o rožky