3-týždňové dojčené dieťa nepriberá na váhe
Mám 3 t dieťa a kým som ho len kojila, nepriberalo na váhe ( prvé 2tyzdne) začali sme dokrm umelé a krásne to stupa
Nemohli sa mu za ten čas čo nič nenabralo poškodiť orgány / mozog / niečo ?
Bojimsa
Dakuje
@anonym_autor telo má úžasnú schopnost. Ak má nedostatok výživy začne odbruvat tukové bunky mení ich na tak potrebné sacharidy, odburáva bielkoviny a presúva ich na životne dôležité orgány - mozog a srdce a tie fungujú 100%. Uberá menej dôležitým orgánom, ktoré strácajú na sile - svaly napr. Preto pri nedostatočnej výžive je dieťa hypotonicke, slabe. Takže to zhrniem za 2 týždne menšej výživy tvojho dieťaťa sa nestalo nič závažné.
@summer138 čiže neostane moje dieťa retardované ? :(
@anonym_autor nie omg....
@anonym_autor Uplne zbytocne si zacala davat UM. Je to bezne, ze 3 tyzdnove stoji na vahe.
Tiež mi po dvoch týždňoch dojčenia, váha bábätka dokonca klesla. Pediatrička zistila či správne dojčím - či dostatočne saje - odvážením pred dojčením a po dojčení a sme sa dohodli na dojčení každé dve hodiny (aj ho budiť keď spal) a váha pekne išla hore. Moje už pubertálne dieťa je OK.
@anonym_autor toto snáď nemyslíš vážne…
Nie, keď neklesá na váhe, nie je letargický, správa sa ako bežný novorodenec, pýta si pravidelne jesť, má dosť mokrých plienok tak mu nič nie je. A určite z toho nebude “retardovaný”, to si kde nabrala takú blbosť.
@anonym_autor Uplne zbytocne si zacala davat UM. Je to bezne, ze 3 tyzdnove stoji na vahe.
@beata_k no my sne neni ani na pôrodnej
@anonym_autor Ano, deti stracaju svoju porodnu hmotnost a potom zacnu priberat. A toto vsetko je uplne v poriadku. Pokial tam nie su ine komplikacie.
@beata_k dieťa stratilo za 72h váhu , ale váha odkedy sme prišli z pôrodnice stupla len o cca 180g za 3 týždne

@anonym_autor telo má úžasnú schopnost. Ak má nedostatok výživy začne odbruvat tukové bunky mení ich na tak potrebné sacharidy, odburáva bielkoviny a presúva ich na životne dôležité orgány - mozog a srdce a tie fungujú 100%. Uberá menej dôležitým orgánom, ktoré strácajú na sile - svaly napr. Preto pri nedostatočnej výžive je dieťa hypotonicke, slabe. Takže to zhrniem za 2 týždne menšej výživy tvojho dieťaťa sa nestalo nič závažné.