6 týždňové plne dojčené dieťa odmieta jesť
Milé mamičky prosím Vás o radu. Mám 6 týždňového synčeka, ktorý veľmi málo papá. Je plne dojčený, ale zhruba 2 týždne dozadu začal menej papať. Pár dní nato dostal soplíky a kašel. Hospitalizovali nás v nemocnici z dôvodu, že odmieta papať. Pred každým jedením sme detičky museli vážiť, malý si z psníka potiahol 20 -30 ml mliečka čo je veľmi málo a tak ho doslova nasilu chovali z fľaše aby mal aspoň nejaký príjem tekutín. Mysleli sme si všetci že je to spôsobené tým, že sa mu zle dýcha a že je zahlienený, ale ani po preliečení a ani po výraznom zlepšení sa choroby sa chuť do jedla nevrátila. Som z toho už veľmi vyčerpaná a veľmi sa o neho bojím. Malý odmieta prsník, fľašu, jediné čo toleruje je cumeľ. Veľmi som ho chcela a stále chcem dojčiť, ale už som tak psychicky na dne, že to asi vzdám. Mám totiž ešte dvojročného synčeka, ktorý si tiež vyžaduje moju pozornosť a veľmi ho teraz zanedbávam. Som zúfalá, neviem čo robiť aby malý papal. Nechám ako také malé dieťa nemôže byť hladné. On celé dni prespí, je kľudný, neplače - nie že by mi to vyhovovalo, práveže by som bola rada, keby sa hlásil, že chce papať. Už neviem čo robiť, bojím sa o jeho zdravie, nakoľko nechcem aby bol dehydrovaný. Nechce nielen že mlieko ale ani čaj, vodu. Prosím ak máte s niečím podobným skúsenosti dajte mi vedieť ako ste to zvládli, prípadne čo robiť. Ďakujem
@pizik hej aj ja si myslim,ze by si mala zrušit cumel..neplače asi preto,lebo už ma stiahnute bruško..a neciti hlad a smad..aj my sme to tak mali nejak podobne,,..treba aby si roztiahol žaludok a potom mu začne chutit jest....len to nevzdavaj zatial..je este maly na to aby ste prešli na umele mliečko,kym spi si odsavaj mliečko a ked sa zobudi mu vsetko naraz daj vypit..lebo ked ho nebudes krmit,tak sa Ti aj zniži tvorba mlieka....
@sendy182 už som mu začala dávať Sab Simplex, tak uvidím či to pomôže. Nastal u nás istý obrat 😉 prsník už môžeme, teraz sme na ňom skoro celý deň. Problém je stále v tom, že si málo ťahá a veľa na prsníku len dudluje. Problém už bude aj v tom, že po tých stresoch čo som mala už moje "zásoby mlieka" 🙂 došli...takže teraz musíme zas rozbehnúť tvorbu mliečka....
@petra8786 na umelé mliečko prejsť nechcem, stále sa trápime s dojčením. S tým odsávaním je to problém, lebo nemám kedy odsávať. Malý je teraz stále na prsníku, keď spí a chcem od neho odísť hneď sa budí, zas musím dať cicík do pusy a je to ok. Ledva sa stíham najesť a postarať sa o staršieho synčeka, takže fakt cez deň na odsávanie nie je čas..... 😒

@pizik som rada že má bruško v poriadku...........no prečo má probiotiká?........sa by som nedávala.......ak má problém s vetrami alebo sa "pučí" tak espumisan, alebo sab skús sa poradiť s doki........dávať čo najviac na bruško......a cvičiť s nožičkami ku brušku...........to sa ešte oťukáte kým ho spoznáš poriadne......maliné bábo rado tiež dudluje....lebo má maminku a to je pre neho najdôležitejšie.....oteplí sa budete viac vonku a hádam lepšie mu bude chutiť papať.....ak nechudne a je spokojný tak by som to nechala na ňom ... 🙂 🙂 🙂