icon

Aké antihistaminikum užívať pri dojčení?

vefi89
26. dec 2010

po každej chorobe mi ostáva dusivý, dráždivý kašel. avšak teraz mám dilemu, čo vlastne smiem, aby to nemalo vplyv na mlieko alebo na malého?doteraz som brávala dithiaden, zodac a loranol...ale teraz?

latvia
26. dec 2010

fenistil kvapky urcite mozes, 10 kvapiek 3x denne, ale skor by som liecila kasel nejakym rastlinnym sirupom, tabletkami....dusivy kasel aj 2 tyzdne po chorobe je normalny jav,postupne by to malo prejst...

luciaanna
26. dec 2010

Opýtaj sa svojho lekára, ktorý ti tie lieky predpisuje, či ich smieš užívať aj počas dojčenia a mali by ti vedieť poradiť aj v lekárni (ja by som to skôr riešila so svojim lekárom).
Je strašne veľa liekov, ktoré sa počas dojčenia užívať nesmú, ale existujú aj ich náhrady, ktoré môžu užívať aj tehotné a dojčiace ženy. Svojvolne by som nič nebrala.

tothilis
8. jan 2013

Aj keď s dlhým časovým odstupom, túto zimu som prišla na odpoveď 🙂 . Tiež ma trápieval suchý dráždivý kašeľ, ono je to sposobené vlastne hlienom, ktorý steká z nosohltanu do hltanu. Pomohlo mi nastriekať si do nosa Vincentku alebo morskú vodu a u mňa to zaberá na 99% 🙂

xenicka13
8. jan 2013

Ja dávam dithiaden deťom odmalička, ked majú laringitidy

ataz
17. jún 2013

viem, že ti to už netreba, ale ak by niekto niečo podobné hľadal... :D bezpečné je napr. zenaro a to aj počas dojčenia. Mne to predpísal môj alergolog a je to ozaj odborník!!! 😉