Ako dlho kojiť novorodenca?
Ahojte, potrebujem poradit ohladom kojenia. Mam tyzdnoveho novorodenca a moja otazka znie ako dlho je v poriadku ho nechat na prsiach? Posledne dva dni ked kojim je na mne nalepeny aj hodinu. Niekedy len tak dudle a potom cucka. Neviem ci je v poriadku ked ho mam na sebe tak dlho. Zaroven by ma zaujimalo kolko ml by mal vypit taky novorodenec?
@ayanamirei no po tvojom komentari sa skus ty ukludnit..lebo ja som napisala normalne komentar a nikde som sa neurazala ako ty mna...
Ja tiez nemozem napisat svoj nazor ???
@elizuella niesi jedina neboj...ja sa takisto budim staci ze mala hlavu otoci a som hore...takisto sa netvarim ako pani dokonala alebo neviem co...ja len nemam rada podobne komentare v diskusii lebo zbytocne odradzaju mamicky a myslia si ze je zle ked dietatko maju dlho na prse atd atd..
@ayanamirei ahoj, moja ma zo mna cumel a zatial na tom nejaku hrozu nevidim... ved sa aj tak casom vzdy odpoji, pripadne ju odpojim ja... akoze pre mna je peklo to nespanie, ked sa cez noc potrebuje 5x napit a ja neviem zaspat. A to vtedy sa viacmenej napije a ide spat dalej. Dudle cez den a vecer, uspi sa tym..
@ayanamirei ale napisala si somarinu lebo predstav si moju som tiez nechala kolko potrebovala a nestal sa zomna cumel 🙂 zo zaciatku sa kojila hodiny a teraz cucne 3 minuty a dovidenia 🙂 a poznam vela mamiciek z ktorych sa nestal cumel
@martina1201 a na čo presne si využila teda tieto informácie? Fakt by ma to zaujímalo, lebo mi to nedáva zmysel. Podľa mňa stačí, keď novorodenca preváži pediater na kontrole
@deti95060810 ak je dieťa správne pridáte, žiadne ragady sa robiť nebudú ani to nebude bolestivé 🙂
@tatehotna dieťa nechaj na prsníku toľko koľko si žiada. Zas chápem ze to niekedy ide na nervy ze doslova dieťa na tebe vysi ale je to také obdobie. Dieťa nepoužíva prsník len na jedenie ale aj na pocit blízkosti matky. Netreba nič merať, ani dieťa ani koľko vypije lebo to odhadnúť nevieš. Pokiaľ je dojčene na požiadanie, tak sa tvorba mlieka prispôsobí potrebám dieťaťa. TJ čím viac ho budeš mat na prsníku, tým viac mlieka sa bude tvoriť. Nie sú žiadne tabuľky koľko má ci nemá dieťa vypiť. Ani jeden z nás dospelých neje a nepije rovnaké množstvo.
@tatehotna a nie nebude ta mat za dudel. Moja dcéra bola totálne závislá a to som si myslela ze nikdy s kojenim neprestaneme. Ale opak je pravdu raz sa každé dieťa "odpojí". Moja sa tak sama rozhodla v 2,5 rokoch.
No maximálne by mal papať 15-20 minút... Potom sa už len hra, alebo mu daj dudlik keď ho nevypluva a polož si ho na prsia možno ťa len potrebuje cítiť ❤️
@bluka2 skús sa navážať do niekoho iného a nie do mňa. Pýtala sa zakladatelka koľko by mal novorodenec vypiť a ja som odpovedala koľko hovorili v nemocnici. Sú mamičky, ktoré vážia dieťa pred a po každom kojeni, aby videli či dosť vypilo mlieka dieťa, lebo sa obávajú toho, aby nedostali odporúčanie na dokrmovanie UM. Robila to aj moja kamarátka, lebo jej dieťa malo priberalo.... Za to že odpoviem sa však do mňa obúvať nemusíš. Nepáči sa ti moja odpoveď? Preskoc ju a nekomentuj.
@tatehotna rob tak, ako tebe vyhovuje. Ked das 15 minut ok, ked hodinu, tiez ok pri takto malom dietati. Ked som dojcila, tak som dojcila. Vtedy som nevarila, neupratovala, nepracovala, aj starsie dietko muselo pockat chvilku. Ziadne take, ze dieta v satke a ja zlievam horucu vodu zo spagiet, vysavam alebo vytieram kupelnu.. Ked som varila a nebolo to nieco urgentne, tak aj babo pockalo mimo mna v kresielku, na hracej deke...
Take malicke by som nechala kolko chce az kym zaspi. Male cicka pomalicky, treba ho nechat. Potom rked bude vacsie to treba regulovat lebo Ta bude pouzivat ako cumel 😊 ale zalezi od situacie, ked rastu zubky abo je chore tak treba nechat.
@tatehotna Ahoj, ja mam 3 detičky a teraz tu tretiu princeznicku kojím prvý krát. Už ma pol roka no do teraz kojím na požiadanie hoci sa snažím už odšťavovač pretože v októbri idem späť do zamestnania. Ale k téme moja mala sa rada dlho koji proste pri tom asi oddychuje tak jej to doprajem je ešte malička. Každé kojenie lahnem do postele a kojím ona si občas potiahne, občas zadriemka samozrejme napapka sa.
@martina1201 neviem, prečo to berieš ako navazanie a nie ako normalnu diskusiu, ale v poriadku, nemusíme pokračovať. Každopádne nič zle som tým nemyslela
@ayanamirei nemusí si z teba urobiť žiadny cumel. Nie je to pravidlo. môj nemá žiadny cumel a môj prsník tak nikdy nevyužíval. Samozrejme, pri placi a pod. sa prišiel na prsník utíšiť, ale to trvalo úplne krátko a potom ho hneď zaujímalo niečo iné. Doteraz kojim na požiadanie, koľko chce, má 18 m a nikdy to nebolo nejako moc vela, ani ked bol bábo
Davala som na poziadanie a kolko potrebovali
@tatehotna 5 minút je určite malo. Dieťa najprv vytiahne riedke predné mlieko až po určitých minútach ťahá hustejšie zadné výživnejšie. dôležité je jeden prsník vyprázdniť celý A ak je ešte dieťa hladné tak potom mu dať druhý prsník. Ja som na začiatku kojila takže som si pustila sitkom a jednu 20 minútovú časť 1 a 2. dvadsaťminútovučast druhý. Dojčila som na požiadanie niekedy každé dve-tri hodiny niekedy aj po hodine.
@ayanamirei otrokom?🤣Ja som sa teda otrokom necítila. Pre mňa to bolo normálne vzdať svoje pohodlie kvôli dieťaťu. A neľutujem. Boli to krásne chvíle.
@tatehotna hodinu sa určite nedojci ale len dudle prsník. Takže ak nechces robiť otroka a prist o chrbticu určite by som to stopla, max 20 min a musí byt napapany. Ideálne keď si kúpiš novorodenecku váhu, odvážiš pred kŕmením aj po kŕmení aby si vedela koľko spapa. Koľko ma zjesť pogoogli po viacerých zdrojoch.

@smejko25 cauko. Akoze kojenie poleziacky to som objavila Ameriku aj ja, SUPER proste... ale ja som odpravema aj tak, lebo neviem zaspat a spim tak max 4 hodky vkuse. Psychiatria z nedostatku spanku, smrt nablizku... je super, ked po kkjeni hned zaspis... ja sa budim na kazdy such dietatenka mojho...