Ako efektívne zvýšiť tvorbu materského mlieka?
Ahojte, mám 2 týždňovú dcérku, ktorú kojím ale musím ju dokrmovať UM, nakoľko moje jej nestačí. Skúšala som si aj odsať koľko ml cca mám tak odsajem 30 - 50ml z oboch prsníkov. Užívam aj senovku a benedikt, pijem čaje na podporu laktácie, vineu ale nejak nič nepomáha. Kojime sa každé 3-3,5 hodiny z každého prsníka aspoň 10 minút. Veľmi som si želala aby som ju mohla plnohodnotne kojiť nakoľko pri synovi som mlieko nemala. 😔 Za každú radu vám budem vďačná
Mne príde,že práveže málo dojčíš. 2t bábätko som hlavne v noci dojčila každú hodinu 🤦🏻♀️, cez deň samozrejme menej.
@jamrinka 10 minút je krátko a máš dlhé pauzy medzi dojčením. Existuje predné mlieko, redšie na uhasenie smädu a zadné mlieko, hustejšie proti hladu. Po 10 minútach sa nemusí dostať k tomu hustému a potom je hladná. Ja som kojila a stále kojim dovtedy kým nepustí prsník sám. A keď jedno nestačí, dám druhé. Niekedy aj 40 minút keď večer kŕmim ale potom mu to vydrží 7-8hodin ale my už máme 3mesiace
dievcata dobre radia, caste ponukanie prsnika. Kontakt koza na kozu. Ak dieta place vzdy ponuknut prsnik a nie UM.

Dojcit castejsie, zbytocne jes bylinky a pijes vineu, ked jedina spolahliva metoda zvysenia tvorby mm pokrivkava - kazde 3-3,5 hodiny je velmi malo. Dieta sa ma/moze dojcit aj kazdu hodinu, hodinu a pol, tak sa jednak zvysuje tvorba mm a hlavne dieta castejsie papa a tym padom nepotrebuje naraz vypit velke mnozstvo mlieka, ktore momentalne nemas (proste mu nedas raz za 3h vypit 60 ml umeleho mlieka aby bolo dalsie tri hodiny ticho, ale das mu kazdu 1,5h vypit 30ml z tvojich prs - vo vysledku vypije rovnake mnozstvo a vsetko funguje tak, ako je prirodzene, cisla su len pre predstavu, ty realne nemusis vediet kolko ti dieta z prs vypije, dolezite je ci je spokojne a ci prospieva).