Ako kombinovať dojčenie s umelým mliekom?
Ahojte ,
Mám doma novorodeniatko a išla som sekciou, tak v nemocnici sa mi až tak nerozbehlo mlieko , musela som ho dokrmovat umelým . Schudol mi ešte viac, tak mi odporučili kúpiť umelé mlieko aby som ho dokrmovala. No niekedy mám pocit že mu stačí moje mlieko síce je dlhšie niekedy - snažím sa meniť prsia 15 a 15 minút no niekedy kojím aj 35-40minut ale potom pekne zaspí a budí sa mi každé 3-4 hodiny. Ale ako pride už päť hodin čo vstane po troch štyroch hodinách , tak začne vymýšľať a cucať fakt že dlho od 17:42 vymyslal až do 20:25 tak že chvíľu spal ale hned ss zobudil , takže rozmýšľam že mu budem dávať predné v tých intervaloch umelé mlieko od 17 vyspí sa tri štyri hodinky do 20-21 a zase umelé mlieko a etse v noci keď sa zobudí o druhej nakrmim ho um a spi krásne do 7-8. Myslite že to je ok? Inak celý deň funguje na mojom mlieku. Chcela by som dojčiť ale mám pocit že zlyhavam
Ja odporúčam len kojiť. Prikladať a prikladať. Mliecko sa rozbehne. Keď budeš kombinovať tak tvojho mlieka bude ubúdať, čo by bola škoda. Niet nad mm
@jaass ja by som chcela plne kojiť ale mám pocit že mu to nestačí, nemám ani takú podporu od muža ma nervy keď nespí o 21 -22 a som z toho na nervy tlači ma do toho aby som mu dala umelé aby zaspal
V noci treba dojčiť, vtedy sa tvorí hormón prolaktín zodpovedný za tvorbu mlieka.
Vydrz 🍀 aj ja som si myslela, ze mam malo mlieka a cpala maleho aj umelym. Akurat som mu asi tym sposobila bolave brusko .
Ono to na zaciatku naozaj tak dlho trva, ja ked si spomeniem na to obdobie, tak som asi cele dni bola len s malym na prsniku. Teraz ma 9 mesiacov a je nadojceny za 3 minuty 😃
A aj to, ze vecer nespi je normalne. Nevie este kedy je den a kedy noc. U nas si to zacal rozdelovat na denne spanky a nocny cca v 3 mesiacoch. Dovtedy bolo jedno, ci je 10 dopoludnia, alebo 10 vecer.
Tak manžel nech drzi láskavo ústa. Nech si prečíta aké je dôležité a jedinečne materské mlieko. Ty si mamka, ty si to nastav 💙 ak sa dá, tak maj babatko stále na sebe aby sa mliecko tvorilo.
Hmmmm ta nepodpora od muza je ozaj-smutna...
ano aj umele mlieko je mlieko. Ale mal by podporovat teba....
ak tebe takto vyhovuje. Kedy das svoje a kedy umele. Pripadne si vies aj odsavat. Pripadne ponuknut aj v polospanku....
ak ti je lepsie na noc umele. Kludne.
Spokojne babo spokojna mama. A opacne.
A hlavne!! Nie nezlyhavas. Robis co vies a co mozes 😉
Tieto myslienky si ani len nepripustaj 🙂
Ja som to robila tak, že najskôr dojčenie a vzápätí na to um, z fľaše dotahala toľko koľko potrebovala. Razom začala pekne priberať.
Myslim že maš dosť mlieka. Len prikladaj, nedavaj umele, resp. fakt len na dokrmenie a muža pošli kade lahšie, redp.nech ide kupiť Matyšak - hroznovu štavu.A keď sa chce vyspať , nech spi v obyvačke. Ešte skus oslovit laktačnu poradkyňu.
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pr...
2,5 roka som kojila aj dokrmovala umelym syna.
No nepočúvla som ho, a plne ho dojčím. Túto noc nemal vôbec umelé mlieko ani zatiaľ. Trvá to síce dlhšie to kojenie aj 40-50 minút je to ok? Ak je toľko na prsnikoch? Ale potom zaspinka a zobúdza sa mi každé tri štyri hodiny.
Ahoj, ked budes mat cas mozno si daco skus o dojceni precitat. Neni to len krmenie, je to sposob starostlivosti, babo sa moze nakrmit za 20minut a zvysnych 20 len tak dudka a je s tebou spojene. Reguluje sa mu dych, telesna teplota, dozrieva centralna nervova sustava. Potom ho odpojis a spusti rev, ty si myslis ze mas malo mlieka aje hladne ale to co sa deje je, ze babo vola po klude ktory malo kym bolo s tebou. Dojcenie je jeho bezpecie, pocuje tvoje srdce ktore pocuvalo 9mesiacov, citi tvoju vonu, teplo. Aj ja by som revala kebyze mi to dakto vezme 😂 dojci na poziadanie, nekukaj na hodinky, jedine smerodatne je ci cika dost. Um si strc do policky a maj ho tam ak ho budes potrebovat. Ale mozno nebudes. Vela stastia s babom

Áno, na začiatku to trvá takto dlho, potom uvidis že sa čas papania výrazne stratí
Ak máš dosť mlieka, tak by som UM vôbec nedávala.