Ako naučiť dieťa prijímať obidva prsníky?
Ahojte môj malý má 10 dní a dojčim ho len z jedného prsníka ten druhý odmieta a veľmi plače keď sa snažím ho priložiť k nemu skúšala som si odsavackou odsavat mlieko a mala som tam len tak 20ml z toho z ktorého malý pije som mala 60 aj viac pretože predtým z neho pil. Ako ho mám naučiť aby sa prisal alebo ak sa to nepodarí môžem dostať zápal do toho jedného prsníka?
Neotáčaj ho, ale ho len posuň k druhému prsníku a podlož si bábo vankúšom. Možno má nejako skrátené svaly na krku, možno mu zle z druhého prsníka tečie...môj syn takisto bojkotoval jednu stranu a pomáhalo, keď som ho kojila len "presunom" a neotáčala. Prešiel ho ten štrajk.
neviem odkial si, ale skus sa obratit na laktacnu poradkynu vo svojom okoli, moze ti pomoct 🙏🏽 najdete nejake polohy v ktorych sa mozno bude babo chciet kojit aj z toho druheho. ja by som zatial z neho urcite odsavala aspon. nech nemas bolesti a nech sa mlieko dalej tvori. drzim ti palce!
Druhy prsnik by som ponukala v polospanku, alebo na fit lopte…ked nie je prebraty. Odsavacka spusta mliecny Reflex inak ako dieta, cize ak si odsala len 20 ml, neznamena to, ze produkuje len 20 ml. A skus osteopata…
Druhy prsnik by som ponukala v polospanku, alebo na fit lopte…ked nie je prebraty. Odsavacka spusta mliecny Reflex inak ako dieta, cize ak si odsala len 20 ml, neznamena to, ze produkuje len 20 ml. A skus osteopata…
@rivini no ja momentálne kojim len na posteli na boku ešte mám stále bolestivú jazvu po pôrode a neviem ani sedieť ani poriadne chodiť 😅
V noci sme sa trochu potrápili ale začal sa prisavat už aj na druhý prsník ale veľmi ma bolí keď sa prisava úplne to je ako keby ma hrýzol. Na druhý prsník sa krásne prisaje a nič nebolí. 😕🤷♀️
Nemáš na bradavke takú akoby bielu bodku? To by bol zablokovaný mliekovod. Mávala som to a vtedy kojenie bolí. Pitom som vygúglila, že si mám tú bielu bodku sterilnou ihlou trošku "škrabnúť", aby sa to uvoľnilo a mne to fungovalo.

Da sa dojcit aj z jedneho prsnika ale pousilovala by som sa rozbehat aj ten druhy. Ja som syna dojcila len z jedneho, a nalieval sa mi uz len ten a vyzera to priserne asymetricky. Nastastie bola zima cize to nebolo tak vidno ale skus to este s tym “horsim” prsnikom rozbehat. Je tam zrejme menej mliecnych zliaz, preto mu ide asi menej mlieka a zlosti sa.