Ako odnaučiť dieťa od prsníka počas noci?
Ako odnaucit dieta od prsníka..? V noci ak sa prebudila musi si dat do,pusi prsnik inak nezaspím.....
A ano viem moja chyba tak som zaspala ze som mala dieta pri sebe a na prsníku.....
Pri druhom dieťati by som to už nerobila.....
Len potrebujem nejakú radu pomoc od mamičke ktoré majú s tým skúsenosti
Normálne prestať dávať. Určite bude revať ale 2 ročné decko musí pochopiť
ešte zvyknú aj lepiť
No…len nedať 🤷♀️. Povedala som, že mliečko nie je a dám jej radšej vodičku. U nás pomohlo ešte, že sa na zaspávanie k prsu pritúlila, časom sme odbúrali aj to. Asi 1-2 noci aj pomrnkala, ale už si vcelku dala vysvetliť, mala skoro 2,5r.
Normálne prestať dávať. Určite bude revať ale 2 ročné decko musí pochopiť
@sisska96 no ved áno je nepokojna plače normálne slzy jej idu toľko ze jej stále dám... nedá mi to ak plače ale asi budem musieť to vydržať nejako..... 😐
No…len nedať 🤷♀️. Povedala som, že mliečko nie je a dám jej radšej vodičku. U nás pomohlo ešte, že sa na zaspávanie k prsu pritúlila, časom sme odbúrali aj to. Asi 1-2 noci aj pomrnkala, ale už si vcelku dala vysvetliť, mala skoro 2,5r.
@jazula ale niekedy tak začne plakať a tie slzy ze mi príde až ľúto a dám prsník.... 😐
Najhoršie ak ide spat mam v hlave ze ma potrebu mat v puse niečo ( no prsnik) aby v kľude pekne zastávala tak dám....
Ale už je to aj pre mna náročné a únavné tak dlho stále dat prsnik jak sa v noci budi stále prsnik musím hneď dat
Presne toto som menila 3 týždne dozadu, malý bude mať v júni 2 roky, takže u nás čerstvá záležitosť
Musis sa zatat a nedat, slzicky neslzicky. Alebo ponuknut alternativu mliecko vo flasi, dudku ( ale od toho budes tiez po case oducat)
Obe deti som musela prestat kojit zo dna na den kvoli liekom. Aj keby som chcela, nemohla som im dat "pokazene" mlieko. Poplakali, pohnevali a museli sa s tym zmierit. A uspavenie bolo najhorsie, ale par noci bolo zlych a potom uz pokoj.
Nejdu este zubky?
Moji prestali prsnik pytat ked uz mali zubky von. V noci to bol casto extrem a prave prsnik bol prva pomoc.
Prvy syn sa odstavil ked mal 2,5 roka. Dcera 2 roky.
Dalsi tak celkom nahodne mal iba 1,5 roka.
Teraz najmensia ma 1r4m a idu jej naraz 3 zubky. Hore 2stolicky a to je fakt masaker. Minimalne 4x za noc je hore. Ked je horsie aj 7-8x. Nepomaha cumel. Len ten prsnik.
Ale zakladne pravidlo je nedat.... ak sa uz raz rozhodnes tak proste "preckat" ten plac.... par dni...
Ak chceš tak mi napíš správu. Jasné, nedať je jediná cesta, ale ak chceš napíš mi, poviem ti ako sme na to išli my, a to mám fakt citlivé a vysoko kontaktné dieťa a dali sme to, každý to zatiaľ dal
Nejdu este zubky?
Moji prestali prsnik pytat ked uz mali zubky von. V noci to bol casto extrem a prave prsnik bol prva pomoc.
Prvy syn sa odstavil ked mal 2,5 roka. Dcera 2 roky.
Dalsi tak celkom nahodne mal iba 1,5 roka.
Teraz najmensia ma 1r4m a idu jej naraz 3 zubky. Hore 2stolicky a to je fakt masaker. Minimalne 4x za noc je hore. Ked je horsie aj 7-8x. Nepomaha cumel. Len ten prsnik.
Ale zakladne pravidlo je nedat.... ak sa uz raz rozhodnes tak proste "preckat" ten plac.... par dni...
@maryetta kolko vsetkych zúbkov ma mat dieta nech poratam
Žiaľ pokiaľ máš dieťa, čo sa neodstaví samé, tak sa musíš ty rozhodnúť a potom to rozhodnutie dotiahnuť… Čím dlhšie budeš takto povoľovať, tým viac bude potom plakať, keď sa zatneš. Ľahké to samozrejme nebolo, ale akonáhle pochopila, že prsko fakt nebude, prespala mi celú noc (ja nie, ja sa doteraz budím či ju netreba zakryť, cikať a tak 🙈). Samozrejme potom sme odplienkovali, tak sa namiesto mlieka začala buduť na cikanie 😂.
Na mojich mliecne-20.
Ahoj, prekopírovala som Ti svoj skorší príspevok.
Ja som takto fungovala 64 mesiacov (2 deti mám). V noci som spala s malým a obslúžil sa sám, keď bol väčší, ja som len podvedome ho vnímala, dá sa to. 10-13x v noci sa pricucol. Museli sme prestať, keď išli do škôlky, lebo bez prsníka nezaspali. Žiadne natieranie kečupom (sestra takto odstavila) nepomohlo. Až pri návšteve u mojej lekárky (malý bol so mnou) som sa posťažovala, že neviem ho odstaviť a ona malému povedala: “Mamka je teraz chorá, bude papať tabletky, ale teraz Ty nesmieš piť mliečko, lebo by Ťa veeeeľmi bolelo bruško. Dobre? Môžeš, až keď popapá všetky tabletky.” Malý súhlasil, veď lekára treba poslúchnuť a ja som doma otvorila mega balenie B-complexu a malý mi každý deň dávkoval 2. Jasné, že slzičky v očiach pri zaspávaní, lepil sa po mne (nezabudnem nikdy na vetu “Mami, mozem aspoň duzať?” a hladkal mi prsník😉) , stále sa vypytoval, či ešte som chorá (liekov bolo stále veľa). Po 2-3 týždňoch začal zabúdať, no mlieko som už nemala. Vtedy som povedala, že som zdravá, len mlieko mu už nešlo. Ale bol už zvyknutý zaspať bez prsníka.
Partner by nevedel pomôcť, že sa na 2-3 noci vymeníte a ty odides do inej izby?..nám sa mala sama odstavila, ale mala take obdobie, keď mala cca 10-11 mes, že sa budila aj každú hodinu a ja som si vtedy povedala, že ja skôr ako po 2,5-3 hod nedam prsník (lebo kamarátka čo mala o 7 mes starsie babatko to tak urobila a potom každú noc až do 2 rokov bola hore 10x)..tak ked sa dcerka zobudila a plakala tak som ju vzala na ruky a prechádzala sa po spalni a tulila si ju a napokon sa ukludnila a zaspala..väčšinou to bolo 10-15 min, manzel nechapal, že prečo nedam prsník, lebo že by som to mala rýchlejšie, ale ja som presne videla, že to nie je o hlade ale o blízkosti, lebo keď som dala prsník, tak si len cucla a spala dalej..takto som vydržala týždeň a potom sme sa ustálili na 2-3 krmeniach za noc(ako predtým bývalo)..takze da sa to aj takto obmedziť a nie len stopnut, ak nechceš ešte
Ja som takto fungovala 64 mesiacov (2 deti mám). V noci som spala s malým a obslúžil sa sám, keď bol väčší, ja som len podvedome ho vnímala, dá sa to. 10-13x v noci sa pricucol. Museli sme prestať, keď išli do škôlky, lebo bez prsníka nezaspali. Žiadne natieranie kečupom (sestra takto odstavila) nepomohlo. Až pri návšteve u mojej lekárky (malý bol so mnou) som sa posťažovala, že neviem ho odstaviť a ona malému povedala: “Mamka je teraz chorá, bude papať tabletky, ale teraz Ty nesmieš piť mliečko, lebo by Ťa veeeeľmi bolelo bruško. Dobre? Môžeš, až keď popapá všetky tabletky.” Malý súhlasil, veď lekára treba poslúchnuť a ja som doma otvorila mega balenie B-complexu a malý mi každý deň dávkoval 2. Jasné, že slzičky v očiach pri zaspávaní, lepil sa po mne (nezabudnem nikdy na vetu “Mami, mozem aspoň duzať?” a hladkal mi prsník😉) , stále sa vypytoval, či ešte som chorá (liekov bolo stále veľa). Po 2-3 týždňoch začal zabúdať, no mlieko som už nemala. Vtedy som povedala, že som zdravá, len mlieko mu už nešlo. Ale bol už zvyknutý zaspať bez prsníka.
@ika02 ze kecupom😆keby mojim natrem kecupom, neodstavim ani do dvadsiatky, tak ho miluju obaja. Ale inak super pribeh a mas perfektnu doktorku 🙂
Cez deň koľko kojis?
Cez deň koľko kojis?
@luccija cez deň si pýta ale snažím sa nedať stále snažím sa niečo robiť lebo ak sadnem na gauč tak konec....cici cici stiahne mi tricko a uz dudle.... takže až keď ide na obecný spanok tak dám prsník a potom večer ( cez deň dám keď uz veľmi veľmi plače alebo spadne buchne sa ....)
@ika02 chcem sa opýtať kedy stratím nebudem mat uz mlieko?
Ak úplne prestane byť na prsníku? A za aký cas ( týždeň, mesiac....?)
Lebo ak v noci dám prsník tak sa asi bude stále tvoriť mlieko ze?
Neviem ako to je s tým materským mliekom
Ja som dcéru presne pre toto kojila do 3 rokov a presne som si vravela, že pri druhom už...😅 A bolo to to iste, ale teda mne to nejak nevadilo. Ale v noci sa odstavili až keď sa úplne odstavili. Ma to vyhovovať obom. Ak máš pocit ze už stačilo, tak je to len na tebe. Ja som šla postupne, že cez deň už nie a keď vydržali cez deň tak potom už pomaly úplne stop. Pri synovi to bolo náročnejsie, ale preplakal len prvé uspavanie, druhý deň už len chvíľu kričal a potom pohoda. Tým ze to šlo postupne, tak som ani nemala problém co s mliekom. Proste to vysumelo. Dcéra mi potom za rok odusevnene rozprávala ako majú babatka cumlíky a pijú z fľašky 🤣
Ja som dcéru presne pre toto kojila do 3 rokov a presne som si vravela, že pri druhom už...😅 A bolo to to iste, ale teda mne to nejak nevadilo. Ale v noci sa odstavili až keď sa úplne odstavili. Ma to vyhovovať obom. Ak máš pocit ze už stačilo, tak je to len na tebe. Ja som šla postupne, že cez deň už nie a keď vydržali cez deň tak potom už pomaly úplne stop. Pri synovi to bolo náročnejsie, ale preplakal len prvé uspavanie, druhý deň už len chvíľu kričal a potom pohoda. Tým ze to šlo postupne, tak som ani nemala problém co s mliekom. Proste to vysumelo. Dcéra mi potom za rok odusevnene rozprávala ako majú babatka cumlíky a pijú z fľašky 🤣
@domak2 dcérku prijali do škôlky takže koli tomu potrebujem odnaucit spat pri mne a hlavne na prsníku...A samozrejme ešte musíme odplienkovat 🙂
Môj chodil do škôlky v pohode, to som nevidela ako prekážku. Odplienkoval sa tiež neskôr, ale tu v uk to nejak neriešia, viem ze u nás áno. Vždy to musíš spraviť tak aby to tebe vyhovovalo 🙂
Ahoj, čím menej dojčíš, tým menej sa tvorí mlieko. Keď máš veľmi veľa mlieka a prestaneš zo dňa na deň, musíš odsávať, aby si nedostala zápal prsníkov. Ja som cez deň postupne prestávala (ľahšie ho rozptýliš niečím iným), len v noci boli ako pijavice. Ale večer, som dala najesť, aby bolo bruško plné a prsník bol ako cumeľ. Cmúľal, ale mlieko veľmi neťahal. Postupne som mala menej a menej mlieka. A v 3. rokoch sme to poriešili tou kulehou, že som chorá a nemôže vôbec mliečko.

Ake stare je dieta?