Ako odstaviť dieťa a presunúť ho do jeho izby?
Ahojte, mám takmer 19 mesačné dieťa, ktoré dojčím. Od narodenia s nami spáva v posteli, odmieta cumel aj umelé mlieko, takže si z môjho prsníka urobilo dudu. Ak sme doma, vyžaduje prisatie naozaj často, ak máme nabitý program tak vydrží aj celý deň bez. Uspávam tiež na prsníku. A teraz môj problém. Cez víkend sťahujeme spálnu a detskú izbu, v postate ich komplet vymeníme. Spálnu presunieme do detskej a detskú do spálne. Nový nábytok je objednaný, príde už v pondelok. Dovtedy by som velmi velmi rada odstavila dieťatko aspoň na noc a naučila aby spalo vo svojej postielke. Má staršieho súrodenca, tak by boli spolu v izbe. Potrebujem to, lebo teraz spáva v tej miestnosti, kde bude od pondelka detská izba, takže nebude meniť komplet miestnosť, len teda postel...je to vôbec možné? Aj odstaviť aj presunúť dieťa do svojho aby spalo samé? Popravde neviem kolkokrát sa cez noc dojčí alebo ako dlho je prisaté a iba dudluje..prosím pomôžte mi, napíšte mi rady čo a ako mám urobiť ...rátam s tým, že prvé noci budú velmi uplakané a náročné..ale povzbudí ma, ked si prečítam vaše skúsenosti a ako ste to zvládli ..vdaka!!
@anonym_autor ja som odstavila nočné (vždy keď sa zobudil sme sa dohodli, že mlieko bude, keď vyjde slniečko), potom denné s tým, že mlieko bude len keď pôjde spinkať - to bolo cca po 2 týždňoch od nočného, a nakoniec aj to na uspávanie sme zrušili. Šlo to úplne bez jedinej slzy alebo plaču.
Len ťa chcem upozorniť, že aj keď sa nebude dojčiť môže sa stále budiť v noci a vyžadovať tvoju blízkosť 🙂
19 mes dieta naraz odstavit a dat do druhej izby ?
Tak to je velmi krute ,chuda dieta.
Najprv by som odstavila , a po par tyzdnoch skusila dat do druhej izby .
ja by som na to isla postupne. Najprv sa mi podarilo odstavit cez den, to bolo striktne, nedam, hotovo, neni… Noci som odstavila po par tyzdnoch. Ja by som to urobila tak, ze by som zopar noci spala v izbe s nim a postupne odchadzala… ale teda u nasho syna by to v 19.mes nebolo realne. Teraz ma 6 a tiez si casto vyzaduje nasu pritomnost pri zaspavani
@colsami
@denkabemommy ďakujem a aj za povzbudenia, ono je asi polroka pozadu, také bábätko, veľmi veľa veciam ešte nerozumie :/ ani nechodí..
@biglovemom no teraz je streda, tak postupne do pondelka by som chcela odstaviť.. To je cca 5 nocí.. A som pripravená prvé noci chodiť často k deťom do izby, keď sa bude budiť a bude ma hľadať
Nerobila by som to naraz. Najprv odučiť od dudla z teba, spôsobov je milión. A keď to zvládne skúšať novú posteľ.
Určite by som to nerobila naraz. A určite by som si nemyslela, že to pôjde hneď, ľahko ale hlavne by som to nebrala tak, že už pri mne nemôže od zajtra spať a hotovo. To ty si s ním od narodenia spala, to dieťa si zvyklo na tvoju prítomnosť a nemôžeš teraz čakať, že zrazu také malé pochopí, že je zo dňa na deň koniec. Dojčenie je iné, tam naozaj musíš byť rozhodnutá a už mu nedať, aby z toho nemalo chaos. Ale spoločné spanie by som určite takto z ničoho nič nerušila. V podstate ho odstavíš od jeho dvoch istôt naraz a to je fakt drsné. Odstavila by som od mlieka, ak už cítiš, že je ten správny čas, ale ostalo by so mnou spať, s tým, že by som mu ponúkala možnosť spať v izbičke so súrodencom. Občas tam šla prespať s ním, ale určite by som na neho netlačila len preto, že už mám objednaný nábytok a inak sa to nedá. No dá.
@anonym_69a78f to je veľmi dobrý nápad, pár noci tam spať s nim a postupne odchádzať.. Ale ešte to premyslím.. Staršie dieťa sme dali do úplne nového bytu, úplne novej izby úplne prvú noc samé do postele, keď malo 22 mesiacov (teraz ma 5r) ale ono nebolo dojčené a celkovo skôr mentálne popredu.. Dovtedy sme tiež správali v jednej posteli (z 1 izbaku sme sa sťahovali do 3izb)
ja by som na to isla postupne. Najprv sa mi podarilo odstavit cez den, to bolo striktne, nedam, hotovo, neni… Noci som odstavila po par tyzdnoch. Ja by som to urobila tak, ze by som zopar noci spala v izbe s nim a postupne odchadzala… ale teda u nasho syna by to v 19.mes nebolo realne. Teraz ma 6 a tiez si casto vyzaduje nasu pritomnost pri zaspavani
@anonym_69a78f a ešte som sa chcela spýtať, prečo by to nebolo reálnu u vášho 19 mes?
@bubuzu presne nechcem aby to bolo drastické, možno to ozaj spravím tak, že prvé noci tam budem spať tiež.. Ale neviem, najviac sa obávam toho dojčenia.. Na jednu stranu chcem veľmi odstaviť, pretože som už 19 mesiacov nikde nebola a som totálne vyhorena, to dieťatko je na mne extrémne závislé, v cca 13 mesiacoch sme boli v nemocnici a odvtedy ma traumu, veľmi sa na mňa zafixovalo a veľmi sa bojí iných ludi.. Ale na druhu stranu neviem ci som pripravená..
@colsami
@denkabemommy ďakujem a aj za povzbudenia, ono je asi polroka pozadu, také bábätko, veľmi veľa veciam ešte nerozumie :/ ani nechodí..
@biglovemom no teraz je streda, tak postupne do pondelka by som chcela odstaviť.. To je cca 5 nocí.. A som pripravená prvé noci chodiť často k deťom do izby, keď sa bude budiť a bude ma hľadať
@anonym_autor najskôr odstav potom presťahuj a 19 mesačné dieťa je ešte také malé kuriatko... Ja som odstavovala postupne cca dva mesiace a bolo to bez sĺz ... Zváž aj túto možnosť
@anonym_autor najskôr odstav potom presťahuj a 19 mesačné dieťa je ešte také malé kuriatko... Ja som odstavovala postupne cca dva mesiace a bolo to bez sĺz ... Zváž aj túto možnosť
@angeli121212 dakujem, zvážim..prosím ak si pamataš, napíšeš mi prosím cca postup? Ako si to robila?
@anonym_autor dve zmeny naraz určite nerob… najprv odstav (nám to trvalo cca 12 dní) a potom sa pusti do zmeny miesta spania (na toto som si ja ešte netrufla, dcéra na to nie je pripravená a ja tiež nie)
@angeli121212 dakujem, zvážim..prosím ak si pamataš, napíšeš mi prosím cca postup? Ako si to robila?
@anonym_autor jasné rada najskôr som kojenia len nejak spravidelnila t.j..nekojil sa na požiadanie ale 5 krát v cca presných časoch a potom som postupne uberala po jednom kojení a v tom čase sme sa veľa mojkali túlili a pod. Najskôr som zobrala kojenia mimo uspávania, potom na denný spánok potom na nočný spánok a posledné v noci a ja som cca na rok nahradila kojenie UM z fľašky ale len pred spaním a v noci a až po roku som um nahradila vodou a spáva stále v jednej izbe a nami len vo svojej posteli... Ešte nad ránom ku nám prelezie ale sú aj dni keď prespí do rána vo svojej postieľke
Do pondelka odstaviť a naučiť spať samé tak malé dieťa, ešte aj podľa tvojich slov po traume a je "pozadu", tak to je asi nereálne... Choď na to pomaličky, postupne a pozoruj ho ako to dieťa prežíva... To čo je pre nás normálne ono vníma úplne inak...

Ked som odstavila, normalne som sa rozhodla ze nedam, a bolo. Prva noc trochu uplakana ked hned nedostal, ale nic tragicke sa nekonalo. (U niekoho sa moze diat, ano).
Kazdopadne treba byt pripraveni na to ze 19mesacne dieta je uz dost velke na to, aby si vyzadovalo svoje a ano, moze aj "trucovat", cize nejake scenky (aj v postielke) sa mozu vyskytnut... Ide ale o Tvoje rozhodnutie ze tak to je, a uz nepopustis (inak si o x krokov spat). Ved je to pre dobro Tvoje, jeho, rodiny, aby kazdy bol vyspaty a spokojny vo svojom priestore, nevidim na tom nic zle... Dietatko sa prisposobi.
Takze uvidis. U niekoho to zvykanie mohol byt des a prerevane noci, u nas to bolo naozaj relativne fajn, a islo o mladsie dieta. Drzim palce.